Mumin1 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Mam zainstalowany xp i chce zainstalowac 98 bo mam program ktory działa tylko na 98 tylko nie weim jak to zrobic ?? Potrzebana jest do 98 dyskietka stratowa a ja takiej nie mam. Jak mozna wejsc do dosa z pod dosa moze by mi sie udało ale nie weim jak tam wejsc ?? Moze banalne pytanie ale szczerz mowiąć utknołem xp wkładam płyte i instaluje a tu ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 1. Zrób tą dyskietke startowa u kogos kto ma win98. Potem załaduj kompa z niej wybierając opcje z cdromem. Oczywiscie załatw sobie win98 i go wsadź do cd. Twój dysk cd to d: wiec wpisz d:.Potem na tym cdeku znajdz katalog z windowsem. np: cd win98. Wpisz setup i powinno leciec. 2. Załatw win98 który bootuje z cdeka i zainstalujesz go podobnie do winxp :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin1 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Tylko ze własnie nie mam nikogo kto by miała 98 wszyscy na xpekach siedzą. A moze ty masz taką dyskietke bysmi na emala wrzucił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 http://www.bootdisk.com/ Jak byś miał oryginalnego win98 to nie byłoby problemu. Win98 jest na bootowalnej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 2 systemy na jednym dysku ot tak ? Krzywo to widzę :)) PS Miałem w swoim czasie koncepcję zainstalowania 98 na innym dysku fizycznym niz jest XP, upadła ona po zmianie grafy, gdyż po podpięciu wszystkich napędów komp nie wstawał, winny zasilacz. Ale do rzeczy, może wiecie, bo nie bardzo mam jak sprawdzić w tej chwili, a ciekawość mnie zżera, czy jeśli mam dwa dyski fizyczne, pierwszy (IDE 0) sformatowany w NTFS (wszystkie partycje), drugi (IDE 1) ma partycję FAT32, to jak zachowa się instalator Windows 98 ?? Czy będzie się domagał instalacji na pierwszym dysku, czyli chciał go formatować, bo NTFS nie widzi czy też da się 98 zainstalować na tym dysku sformatowanym już na FAT ?? Oczywiście obejście tego jest banalnie łatwe, wystarczy na czas instalacji odłączyć jeden dysk od płyty ale jestem ciekaw :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Jezeli na drugim dysku bedzie partycja podstawowa z fatem to win98 tam sie zainstaluje. moze tylko wyswietlic komunikat ze wykrył partycje ntfs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...