QauczuQ Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam, pytanko: znacie jakieś sklepy w necie które sprzedają duże radiatory, takie które można wmonować w (lub "na") zasilacz. Chciałbym pozbyć się wentylatora. Pz Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Skoro post znajduje sie na forum o chlodzeniu woda, to zakladam, ze chodzi ci o bloczek wodny. Jak tak to zagladnij tu ---> http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=silencer A jak nie, to pomyliles forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pytanie dodtyczy radiatora, (moim zdaniem alternatywa dla wody - cztaj inne metody) ;), ale thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Ale jest dział Chłodzenie konwencjonalne. A radiator jest konwencjonalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Ale jest dział Chłodzenie konwencjonalne. A radiator jest konwencjonalny.nie powinno sie nic złego dziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 W sumie nie, ale wlasnie zasmiecamy forum informacjami z nim nie zwiazanymi, ktore zajmuja niepotrzebnie miejsce i wprowadzaja w blad ludzi szukajacych tutaj konkretnych informacji. Dlatego ten topic tutaj nie powinien sie pojawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 BTW od kiedy radiator jest alternatywa dla wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 BTW od kiedy radiator jest alternatywa dla wody ?a nie jest :?: :idea: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Dle mnie zawsze woda byla alternatywa dla niewydajnych radiatorow i glosnych wiatrakow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 poszczekaliście, to może ktoś ma przydatne informacje , bo jak nie to nie wymagam aby się wypowiadał :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Sklepy z diodami. No, takie stricte elektroniczne, nie z częściami do czajników i żarówkami (bo to elektryczne). W komputerowych jest na ogół to samo w kwestii radiatorniczej (nie mówię o jakichś tam zalmanach na procka), tylko drożej, bo "speszjal dezajn for kompjuter", a mało kto wie, że to często Dreck prawda :> ---linia cięcia--- Uczynisz mi tę łaskę i zechcesz wyjaśnić mię, wieśniakowi oderwanemu granatem od pługa, cóż stało na przeszkodzie napisać "Wielki radiator do zasilacza" miast owegoż jąkającego "Biggggg"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 poszczekaliście, to może ktoś ma przydatne informacje , bo jak nie to nie wymagam aby się wypowiadał :twisted: ---linia cięcia--- Uczynisz mi tę łaskę i zechcesz wyjaśnić mię, wieśniakowi oderwanemu granatem od pługa, cóż stało na przeszkodzie napisać "Wielki radiator do zasilacza" miast owegoż jąkającego "Biggggg"? On sie chyba uwaza za nie wiem kogo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Moze i sie uważa i walić to, ale temat dość interesujący wiec po jaką cholere piszecie takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 BTW od kiedy radiator jest alternatywa dla wody ? Dle mnie zawsze woda byla alternatywa dla niewydajnych radiatorow i glosnych wiatrakow. Człowieku, zanim zaczniesz jakieś kłótnie tu rozpędzać, dowiedz się co oznacza wyraz ALTERNATYWA. Bo bynajmniej nie jest to, jak Ci się zdaje, roziązanie LEPSZE tylko z definicji INNE ALE SPEŁNIAJĄCE TĄ SAMĄ ROLĘ. Co do treści topicu: QauczuQ : poszukaj w sklepach SEMICON i SEMICONDUCTORS. Jak jesteś z wawy to takie duze radiatorki mozna dostać na WGK pod GUS'em (właśnie w tych sklepach). Standardowo stosowane do chlodzenia końcówek mocy we wznacniaczach mocy homemade. Ale moze i do zasialcza stykną. A jak nie z wawy jestes to poszukaj pod takimi nazwami na sieci. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 BTW od kiedy radiator jest alternatywa dla wody ? Dle mnie zawsze woda byla alternatywa dla niewydajnych radiatorow i glosnych wiatrakow. Człowieku, zanim zaczniesz jakieś kłótnie tu rozpędzać, dowiedz się co oznacza wyraz ALTERNATYWA. Bo bynajmniej nie jest to, jak Ci się zdaje, roziązanie LEPSZE tylko z definicji INNE ALE SPEŁNIAJĄCE TĄ SAMĄ ROLĘ. Co do treści topicu: QauczuQ : poszukaj w sklepach SEMICON i SEMICONDUCTORS. Jak jesteś z wawy to takie duze radiatorki mozna dostać na WGK pod GUS'em (właśnie w tych sklepach). Standardowo stosowane do chlodzenia końcówek mocy we wznacniaczach mocy homemade. Ale moze i do zasialcza stykną. A jak nie z wawy jestes to poszukaj pod takimi nazwami na sieci. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Poszukaj na szrocie!! Bo w sklepie za tej wielkosci radiator chca min 30pln;) Wiatrak prawdopodobnie bedziesz musial zostawic choc na 5V puszczony.(mam tak zrobiony zasilacz...radiator 150x90x35 i wiatrak 5V;) nieslyszalny;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Dzięki, Panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Człowieku, zanim zaczniesz jakieś kłótnie tu rozpędzać, dowiedz się co oznacza wyraz ALTERNATYWA. Bo bynajmniej nie jest to, jak Ci się zdaje, roziązanie LEPSZE tylko z definicji INNE ALE SPEŁNIAJĄCE TĄ SAMĄ ROLĘ.I to wlasnie jest alternatywa, nie moglbym sie bardziej zgodzic. A wiatraki i radiatory sa rozwiazaniem standardowym, konwencjonalym, powszechnym, dla ktorego woda jest alternatywa ("INNE ALE SPEŁNIAJĄCE TĄ SAMĄ ROLĘ") Ale co tam. Zadzwonmy do telewizji :mrgreen: O znaczenie jednego slowka mozna sie poklocic, chociaz to byloby bezsensowne. Mimo wszystko uwazam, ze chocby nie wiem jak naginac slowa, ten topic tutaj nie pasuje. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Meechow grasz w Mechwarriora??, może pykniemy sobie wiesz - taka alternatywa do czepiania się pierdół. ZAPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 pytanie dodtyczy radiatora, (moim zdaniem alternatywa dla wody - cztaj inne metody) ;), ale thxjaklby nie bylo radiator jest owiewany powietrzem wiec nalezy do chlodznie konwencjonalnego (powietrznego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Witam, pytanko: znacie jakieś sklepy w necie które sprzedają duże radiatory, takie które można wmonować w (lub "na") zasilacz. Pz Marcin Radiator musisz wmontować w zasilacz, a nie umieścić na zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no dobra, to napisz mi jak zamontować ten blok wodny http://www.bloki.webpark.pl/produkty/silen...mg/przeglad.php mam zwykły zasilacz codegen, Jak przygotować stablizatory(to mnie najbardziej interesuje z resztą dam sobie radę, nie chodziłem do elektornika i raczej jest mi to obce), i samo mocowanie w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A i chciałbym zapytać Panów Mechow i Chaos ja ustosunkuja się do tej wypowoedzi. Radiator - jest to chłodzenie pasywne dla mnie alternatywa dla chłodzenia wodnego i chłodzennia za pomoca powierza. Piszę za pomocą powietrza ponieważ radiator chłodzi się sam (oddając ciepło otoczeniu na zasadzie jakiegoś tam prawa fizycznego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 radiator chlodzi sie za pomoca powietrza odplywajacego go ... ... nalezy do chlodzenia powietrznego i tyle .. bo cieplo oddawanae jest przez powietrze ... na kazdej stronce kazdym sklepie radiatorki sa w dziale CHlodzenie powietrzem .. pozatym to Woda jest alternatywa dla radiatorków a ie odwrotnie jak juz MeeHow zauważył .. nie kłoc sie bez sensownie bo nie zmienisz odwiecznych nazw i praw .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Ok, jednak jeszcze się "pokłóce" ponieważ brednie piszesz, chłopcze Chaos - ciepło oddawane jest przez materiał z jakiego wykonany jest radiator, powietrze jest ośrodkiem który przyjmuje nadmiar energi jaka skupia się w radiatorze a która prodkukowana jest przez....ale to już nieważne. Ważne jest to że każdy układ (czy to radiator-powietrze czy gwiazda-przestrzeń zawsze dąży do równowagi, i tak nasze słoce w końcu wyczerpie energię jądrową i stanie się zimnym karłem (ponieważ odda ciepło) tak i nasz śmieszny radiator "dążył" będzie do zrówniania się z temperaturą panującą wokół niego, oczywiście jak będzie ostawał ciągle ciepło z np. procka to nigdy się nie ochłodzi tak zeby miał temperaturę otoczenia i ten proces trwał bedzie i trwał. I to jest fundamentalne prawo, którego lepiej nie zmieniaj, buhahahahahaha. Radiator oddawał by ciepło nawet gdyby i tu skup sie bo to ważne - powietrze go nie opłwyało do momentu kiedy zrównały by się temperatury obu (powietrza i radiatora) Więc, trochę Ci się te fundamentalne, czy odwieczne prawa pomieszały, lekki chaos wdarł się do młodzieńczej główki. Sprawa alternatyw wygląda tak dla każdego jest to sprawa indywidualna jak "gust" czy orientacja seksualna, hehe. Pozatym polecam Alternatywną muzę - NINE NICH NAILS - Prety Chate Machine i wszystkie płyty późniejsze. Bez odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no pewnie wyrównywalby temperature z jadrem do 200* czy wiecej gdyby go nie owiewalo ojcze QauczuQ ... (chlopcze zachowaj dla swoich dzieci) od zawsze radaitor do chlodzenie klazyczne/konwencjonalne/zwykle no ale dales posta nei w tym dziale co trzeba i teraz sie klócisz jka to ty masz racje .. szkoda sie kłocic .. bo sam sobie NAUKOWO ZAPRZECZASZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no pewnie wyrównywalby temperature z jadrem do 200* czy wiecej gdyby go nie owiewalo ojcze QauczuQ ... (chlopcze zachowaj dla swoich dzieci) od zawsze radiator do chlodzenie klazsczne/konwencjonalne/zwykle no ale dales posta nei w tym dziale co trzeba i teraz sie klócisz jka to ty masz racje .. szkoda sie kłocic .. bo sam sobie NAUKOWO ZAPRZECZASZ twoje wypowiedzi to jeden wielki chaos :wink: i poruta jeżeli są dwa wyjścia z sytuacji (przyjmijmy A i B) to alternatywą dla ciebie może być A, a dla mnie B, tu raczej chodzi o dobro osobiste i alternatywa nie zastąpi tak doskonale innego dobra, to jest prawie tak jak z dobrami substytucyjnymi, tylko, że one są sobie równe a alternatywa lekko odbiega od normy :wink: dla ciebie alter.. może być WC, a dla QauczuQ'a AC, i takie pseudointeligentne teksty to zachowaj dla siebie, bo ja się tu brechtam z niskiego poziomu tego topicu :twisted: aha, mam prośbę - pisz dokładniej bo tekst ma tyle błędów co no stronie zeszytu 8-latka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Ok, jednak jeszcze się "pokłóce" ponieważ brednie piszesz, chłopcze Chaos - ciepło oddawane jest przez materiał z jakiego wykonany jest radiator, powietrze jest ośrodkiem który przyjmuje nadmiar energi jaka skupia się w radiatorze a która prodkukowana jest przez....ale to już nieważne. (...) Radiator oddawał by ciepło nawet gdyby i tu skup sie bo to ważne - powietrze go nie opłwyało do momentu kiedy zrównały by się temperatury obu (powietrza i radiatora) My tutaj p chlodzeniu, a ty juz na sloncu. Wracaj. W powyzszym poscie sam sobie odpowiedziales dlaczego radiator nalezy do AC. I dopoki oddaje cieplo do powietrza, postastanie w AC. Jak wg ciebie radiator chlodzi sie sam, to zdjemij sobie wiatrak z CPU i zobaczysz jak efektywnie sie chlodzi twoj radiator. inslalacja wc do psu http://www.digital-explosion.co.uk/index.p...hp?articleID=65 http://www.digital-explosion.co.uk/index.p...hp?articleID=29 Jedyna roznica jest to, ze uklady wkrecasz besposrednio w 6 dziurek na bloku. NIe gram w Mechwarriora. Jestem patriota i gram w polskie gry jak np Soldat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 sailence Chaos parodiujac poprzedniego posta ubiegl sie tutaj do formy wypowiedzi nazywanej sarkazmem. Alternatywa alternatywa. Jakbys tego slowa nie rozumial. AC JEST chlodzeniem konwencjonalym, a radiator to AC. Najwyrazniej jeszcze nie widziales mojego zeszytu z 2 klasy podstawowki. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Meehow .. powiem tyle daj spokoj .. ja sedaje looz .. bo koles od modow psu przechdozi do slonca i nie wiadomo co jeszcze wymysli radiator jest chlodzeniem powietrznym pasywnym!! ... i nic tego nie zmieni a co do Ciebie sailence to popatrza na swoja bude super dokladnie i uwaznie zmodowana a potem mi mow o dokladnosci pisowni ... pozatmy w texcie nie ma błedów a jedynie liteówki niestety w pracy dysponuje starym kompem ze stara klawiatura która skutecznie sie zacina a pozatym jest inna niz moja a biorąc pod uwage fakt ze pisze nie patrzac na klawe tylko na monitor to czasem palce potrawia przeskoczyc gdzies indziej .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...