jpalach Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam! Poniżej zamieszczam linka http://student.uci.agh.edu.pl/~jpalach/PICT3107.jpg do zdjecia zrobionego przeze mnie. Znajduje sie na nim ekran ktory pokazjue sie mi przy uruchamianiu komputera. Jako ze problem jest lekko nietypowy i nie bardzo wiem jak go ugryzc, zdecydowalem sie na zalozenie nowego tematu. Uzywam Linuxa (Slackware 9.1) od 4 dni. Ostatnio duzo rzeczy sciagnalem i probowalem instalowac (chcialem sie czegos nauczyc) czesc z nich nawet zakonczyla sie powodzeniem :D Z tego co widze to moze byc cos zwiazanego z karta telewizyjna. Otoz zainstalowalem z paczek program tvfine (jesli to ma jakies znaczenie) Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Przy starcie wywala ci sie jajko - burzy cos rzeczywiscie do karty tv na PCI. Napisz cos wiecej czy wczesniej ci karta dzialala, co zrobiles przed restartem kompa ? Im dokladniej tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Na poczatek wyjmij karte TV i zobacz, co sie bedzie dzialo przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpalach Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 na wstepie bardzo dziekuje za odpowiedzi. Teraz na szczescie jestem w Linuxie, wyjalem karte TV i poszlo. Teraz do rzeczy: Poprzedniego posta pisalem z windowsa z tego samego komputera. Sprawdzilem tam karte TV i dzialala. Wczesniej na Slacku tez dzialala. Przed restartem zainstalowalem: najpierw xawtv a potem tvfine, moze te programy nie moga razem byc zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Ale co z modulami do tej karty? skad je masz z jajka czy gdzies w sieci dorwales? Pokaz /etc/modules.conf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpalach Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 cala zawartosc wspomnianego pliku to: alias char-major-195 nvidia ale tak jak mowie, teraz mam wyjeta karte TV, a wczesniej (jak to chodzilo) to nie musialem nic ruszac, bo programy instalowalem z paczek. installpkg tvtime[cut].tgz tvtime& potem konfiguracja (mycha) samego programu (scan channels itd) i to wszystko. No i jeszcze widze ze program to tvtime a nie tvfine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Jetstem ciekawy gdzie sie podzialy te moduly od TV kary ? No nie wiem trudno tak kombinoeac na odleglosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpalach Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 przynajmniej sie juz linux wlacza i moge sie uczyc go dalej :) oczywiscie metoda prob i bledow a TV mi nie jest tak bardzo teraz potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albrecht Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Wyglada jakby sterowniki powodowolay jakies naruszenie w pracy jadra. moga byc niewkompilowane stery badz nie wlaczone opcje w jadrze a ty nie kompilowales sterow do karty tylko zainstalowales binarki z paczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...