Skocz do zawartości
Arl

Dylemat z pamięciami, kilka ważnych spraw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość wymienić "stare" pamięci na nowki, i z tym wiąże się dylemat:

Jeśli do dwóch kości działających w DUAL CHANEL dołoży się identyczną trzecią to nie ma żadnego spadku na wydajności i dalej te dwie pracują w DC jest git i tu nie mam dylematu, kupuje 3 kosci (tu sobie poczytam jakies testy, ale opinie mile widziane.)

Ale jeżeli w momencie dodania 3 identycznej kości dwie poprzednie już nie pracują w DC i ogólnie jakas tam wydajność spada, to czy lepiej jest kupić np

DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos Twister CL 2 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10631)

albo taniej:

GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633

czy mimo wszystko pchać 3x Geile 400Mhz 512MB 2,5CL

przy założeniu ze komputer bedzie wykorzystywany głównie do zadan graficznych [3ds max, photoshop] jak i do gier :>

Prosze o pomoc w rozwikłaniu problemu, a głównie tych 2 podpunktów:

1) jak sie ma dołożenie 3 identycznej kości do DUAL CHANEL

2) jak przy zastosowaniach graficznych i rozrywkowych bedzie sie miec 1GB CL2 do 1,5GB CL 2,5.

płyta, asus a7n8x deluxe, z bartonem 2500+, pamięci chciałbym móc podkręcić, dotychczas mam 2x Kingston DDR 256MB PC-333 (KVR333X64C25/256)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to sie mówi, im więcj pamieci tym lepiej.A cas 2 czy cas 2.5, klatek w grach nie przybedzie - polecam 2x 512

skoro mowisz ze im więcej tym lepiej to czemu polecasz "tylko" 2x512 :D

ale spoko, dzieki za opinie, licze na jeszcze jakieś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi