dszywala Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Witam Mam problem z zainstalowanie XP pro na czystem dysku po formacie.. Otóż kiedy ustawiam na bootowanie z cdromu, urucham,iam kompa ponownie to niestety płyta się nie bootuje.... Najwyraźniej nie mam bootowalnego xp... Jak można jeszcze zainstalować go na gołym dysku? W gre nie wchodzi instalacja 98---->XP:((( Może można skopjować jakies pliczki instalacyjne z netu, zrobić sobie cd bootowalny i zacząć instalację?? Mam też XP home na cd z które boot normalnie czyta...Ale ja potrzebuję zainstalować XP PRO.. bardzo prosze o pomoc pozdrawiAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 masz windwosa jakiegos na dysku?? muszisz miec skoro piszesz obecnie z komap to włoż cd do kompa i kliknij instal :] i juz i wybierz druga instalacje -oddzielna obok win98 :D a win98 pozniej spod xp sobie usuniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 hmm to tak mam system ale bardzo bardzo zawirusowany i nie chcę zarażać nowej partycji. Bo jak zainstaluje system z tego obecnego to wszystkie viry zainfekują nowy zanim zdąże staregi usunąć.:// W tym tygodniu już tak robiłem i efekt był właśnie taki jak pisze... Chce zainstalować xp na całkowice gołym dysku... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Hej! Zakładam, oczywiście, że w BIOS'ie masz włączoną obcję startu z cd. :wink: Zrób sobie płytę boot'ującą XP. http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/ar...=20021018181447 Jest to, co prawda, opis integracji XP z SP1, ale pomijając część związaną z samą integracją, masz gotowy opis, jak zrobić boot'owalną płytę z systemem. Proponowałbym, wykonanie tej płyty na jakimś niezawirusowanym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Proponowałbym uzyc do instalacji XP dyskietki startowej z win9x. Zainstalować XP i na przyszłośc zrobic płytę taką jak nalezy(bootowalna). A tak pozatym polecam oryginalną CD z windowsem> 100% bootowalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Najpierw skombinuj antywirusa, bo niedługo będziesz Win2003 instalował, bo XP-ek będzie zawirusowany jak teraz 98............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.I.L.F. Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 MAM moze błache pytanko. Szukaj mnie nie lubi bo nie znalazlo hehe wiec nie chcialem zakladac nowego temtau zeby sie spytac jak zainstalowac win xp w innym katalogu sytuacja wyglada tak ze dysk jest po formacie instaluje i chce zainstalowac winde w innym katalogu niz WINDOWS poniewaz slyszalem ze to w znacznym stopniu zabespiecza koma wiec w ktorym momencie to sie zmienia ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 ciewkawe jak zainstalowac winxp z dyskietki z win98 ... no ale ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 ciewkawe jak zainstalowac winxp z dyskietki z win98 ... no ale ... X:i386winnt.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...