Macho Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Witam Mam problem z Windowsem Me kiedy jest podłączony do ATA-33 to jest okey i windows sie dobrze zamyka,ale kiedy podłanczam pod kontroler RAID ATA-100 to kiedy sie windows zamyka to nie widac monitu mozna bezpiecznie wyłonczyc komputer tylko sie odrazu wyłancza nie wiem dlaczego...kiedys jak sprawdzałem na stronie microsoftem to było cos tam na temat tego......ale było cos do sciagniecia ale ja jeszcze raz zainstalowałem windowsa i to sie automatycznie usuneło o teraz jest tak samo i nie wiem co zrobic a na stronie microsoftu juz tego nie ma........pozdrawiam aha mój hd to Barracuda 4 40BG 7200RPM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 gosciu masz jakis problem to wyskocz qrwa!!!!!!!!!!!!Chyba by z niego wiele nie zostało. :) Pamiętam twoje wcześniejsze zdjęcie. Bary masz konkretne. nawet Redd~Xp wygląda przy tobie na chuchro (sorki Redd....:) ) A tak poza tym to czy takie wyłączanei ci w czymś przeszkadza???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Witam Mam problem z Windowsem Me kiedy jest podłączony do ATA-33 to jest okey i windows sie dobrze zamyka,ale kiedy podłanczam pod kontroler RAID ATA-100 to kiedy sie windows zamyka to nie widac monitu mozna bezpiecznie wyłonczyc komputer tylko sie odrazu wyłancza nie wiem dlaczego...kiedys jak sprawdzałem na stronie microsoftem to było cos tam na temat tego......ale było cos do sciagniecia ale ja jeszcze raz zainstalowałem windowsa i to sie automatycznie usuneło o teraz jest tak samo i nie wiem co zrobic a na stronie microsoftu juz tego nie ma........pozdrawiam aha mój hd to Barracuda 4 40BG 7200RPM a czy jak się ma budę atx i płytę to właśnie TAK nie powinno być ??:) jak ci to przeszkadza to w biosie wyłącz acpi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 A kto te komputery wie... z nimi wszystko jest możliwe stare gry na nwymsprzecie nie działają ,nowe na starym .. co za porządki;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 przy twiun conigu lepiej zmien os na winxp i nie bedziesz mial zadnych problemow:D. Aha tez kiedys mialem plyte na raidzie i jak dobrze pamietam trzeba bylo sterowniki instalowac do windowsa od raida. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 A tak poza tym to czy takie wyłączanei ci w czymś przeszkadza???? tzn.nie przeszkadza......ale za kazdym uruchomieniem pojawia sie scandisk i cos sie system zaczął walic przez to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Witam Mam problem z Windowsem Me kiedy jest podłączony do ATA-33 to jest okey i windows sie dobrze zamyka,ale kiedy podłanczam pod kontroler RAID ATA-100 to kiedy sie windows zamyka to nie widac monitu mozna bezpiecznie wyłonczyc komputer tylko sie odrazu wyłancza nie wiem dlaczego...kiedys jak sprawdzałem na stronie microsoftem to było cos tam na temat tego......ale było cos do sciagniecia ale ja jeszcze raz zainstalowałem windowsa i to sie automatycznie usuneło o teraz jest tak samo i nie wiem co zrobic a na stronie microsoftu juz tego nie ma........pozdrawiam aha mój hd to Barracuda 4 40BG 7200RPM wiem co to za blad i jest na to patch ! jest to blad takowy : jak masz szybki dysk z duzym cachem "buforem " np. B4 ma 2 MB to windows podczas zamykania nie zdazy opruznic cacheu i potem po wlaczeniu pojawia sie scan disk it. a z reszta masz tu cytat od microsofta Pakiet Windows IDE Hard Drive Cache rozwiązuje problem, który ostatnio pojawił się w przypadku komputerów z zainstalowanym systemem Windows 98 Wydanie drugie zawierających dyski twarde IDE (Integrated Drive Electronics), dużą pamięć podręczną i nowoczesne procesory. Dyski twarde IDE przechowują dane w sprzętowej pamięci podręcznej (pamięć tymczasowa), a dopiero potem zapisują dane na dyski twarde. Komputery tego typu wystawione są na ryzyko utraty danych podczas procesu zamykania systemu w przypadku szybkich procesorów, gdy dysk twardy zostanie wyłączony zanim dane z pamięci podręcznej zastaną na nim zapisane. Aktualizacja opóźnia o dwie sekundy proces zamykania systemu, pozwalając pamięci podręcznej umieszczonej na dysku twardym na zapisanie wszystkich danych na tym właśnie dysku. Pobranie tej aktualizacji sprawi, że proces zamykania systemu zostanie nieco opóźniony, aby zapobiec utracie danych. Patch jest na stronie windows update i zajmuje 228 KB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 szukałem tam i nie moge znalesc :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...