Rain Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Mam Abita kx 7 333 i w biosie po ustawieniu v-core 1.825V, realne napięcie mierzone miernikiem na mosfetach wynosi 1.65V. Czy taka róznica to jest normalna rzecz, wiedziałem że biosy lubią zaniżać lub zwiększać napięcie ale aż tyle ?? Napięcie v-dimm po ustawieniu w biosie 1.65, mierzone miernikiem wynosi 1.67 więc chyba w normie. Proszę owyjaśnienie bo mnie to bardzo niepokoi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 prad dla proca idzie z 3 par mosfetow - nazywaja to zasilaniem 3 fazowym ale ile z tego prawdy ? w kazdym razie zauwaz ze napiecie prawie sie nie zmienia wiec mozliwe ze impulsy sa podawane naprzemiennie i jest to 3-fazowe napiecie miedzy fazami to [pierwiastek z 3] kazdej wiec... ten system jest niezle pokrecony ja teraz mam 1.6v -monitor pokazuje 1.62-1.65v a na mosfecie 1.45-1.49v i czesto pulsuje z tego co pamietam to na Epoxie 8KHA+ tez napiecie bylo nizsze (za to na wyjsciu stabilniejsze) wiec przyjmijmy ze dal takiego ukladu jest dobrze jak bedze mial okazje to obadam uklad 2-fazowy i porownam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rain Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Czyli nie przejmować się tym co pokazuje bios i programy do odczytywania danych z mobo, tylko sprawdzać miernikiem zmosfetów v-core gdyż to jest zawsze wskazanie prawdziwe i poprawne, czy tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...