Skocz do zawartości
cicherFX

jaki odpowiedni zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małe pytanko!!!

Jaki najtańszy zasilacz (nie mam za dużo kasiurki ) polecacie do sprzętu

duron 1.6@2.2,cooler spire rock 2, asrock k7s8x 128 ddr/333 twinmos, hdd1 seagate 630mb ( :( ), hdd2 wd 3.2gb, hdd3 fujitsu 3.2 gb, geforce 2 pro 64mb, cd-rw lg 52/32/52,wiatrak w obudowie 12V. Mam teraz 300W everpower ale chyba powoli pada bo komp sie muli... pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi sie wydaje, bo dopiero mi się przymulił jak teraz dołożyłem mu hhd3 i czasami jest tak że jak jadę myszką to wskaźnik czasami staje i po ułamku sekundy leci dalej, tak jakby mikro zwiechy, a co do kasiurki, hmmmmm może ze stówkę, ewentualnie grosze więcej..... :( (trudna sytuacja materialna )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx, pożyjemy - zobaczymy, a co zasilacza to ttak mi sie wydaje, bo kiedys jak miałem jeszcze jakiś komp (cpu ~300) to też wszycho chodziło good do momentu jak jeszcze nie dołożyłem jednego dysku ( a przed dokładką tez miałem "tylko" dwa ) i też miałem to samo z myszą... I tak niedługo muszę zamienić moje old hdd na cos nowego, bo nijak nie pasują do tego sprzętu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt, ale przed dokładką trzeciego dysku wszystko było ok, tzn. wiadomo że troszę się naturalnie rzecz biorąc muliło, tym bardziej, że dysk startowy mam ten seagate 610mb (3800 RPM!!!! :-( DEMON OF SPEED ) ale nie było takich bajerów myszkowych ( i zapewniam - myszka jest dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoj sprzet spoko pociagnie feel 300w za ok 50 max 60zl

ten fell 300 w kiedys awaryjnie zasilał moj komp tylko ze miałem wtedy TI4 4600 i tesz czsem 3 dyski najmniejszy 89 gi sredni 160 i najwiekszy 250 i wszystki chodziło dobrze i procek tez był podkrecony tylkow czsie przrubki Div mi jusz napiecia troszke siadało na procku :) i restarcik ale ja mam 2800+(2200mhz)atlona to ma co brac

to wiec tak spoko fell300 a jak chcesz cos jeszcze lepszego to modecom GT 300 albo 350GT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoj sprzet spoko pociagnie feel 300w za ok 50 max 60zl

ten fell 300 w kiedys awaryjnie zasilał moj komp tylko ze miałem wtedy TI4 4600 i tesz czsem 3 dyski najmniejszy 89 gi sredni 160 i najwiekszy 250 i wszystki chodziło dobrze i procek tez był podkrecony tylkow czsie przrubki Div mi jusz napiecia troszke siadało na procku :) i restarcik ale ja mam 2800+(2200mhz)atlona to ma co brac  

to wiec tak spoko fell300 a jak chcesz cos jeszcze lepszego to modecom GT 300 albo 350GT  :)

z tymi feelami 300w jest róznie, bo wystepują lub wystepowały w kilku wersjach. Sam mam takiego ale z pasywnym PFC i noisekillerem czyli w rzeczywistosci jest modecom 300gt, który bym poleicił do takiego zestawu. Koszt to ok 110zl. Wracając do feelow 300w to spotykane obecnie są leciutkie i przypominają raczej codegeny i megabajty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli powiedzmy dysponowałbym np. gotówką ok 75 zł to moglibyście jakiś konkretny polecić, bo w tym tanim segmencie jest w sumie dość dużo marek zasilaczy, chciałbym poprostu dowiedzieć się z czyjegoś doświadczenia jaki jest w miarę dobry, lub nie aż taki zły... Może zdarzaja się cuda i sa dobre, tanie zasilacze... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nadarzyła się okazja na allegro i kupiłem Deltę 350W za 80zł. Niedługo kupię inną mobo i będę kręcił dalej :) W zasadzie gdybym nie kupił tej Delty po okazyjnej cenie to cały czas byłbym przy Fortroniku. Jak by co to wal na priva albo maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi