Skocz do zawartości
tomasir

Kto jest najstarszy na forum???

Rekomendowane odpowiedzi

a może powspominamy, może łezka się zakręci...

... więc mój pierwszy komp (4 rok studiów - 1995r) to:

amd :idea: dx4 100MHz, płyta -?, grafa MiroCrystal 20SD, ram 4MB (niedługo potem 8MB), hdd WD 500MB, pamiętam jak każdy 1MB ramu kosztował 1.000.000 zł :wink:

oczywiście nie wspominam o commodorze 64, pobawmy się w pecety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i za 2 lata matura ! :cry: od września 3 klasa ! 8) i gimnazjalistki przyjdą do mojego LO !  8) podobno w nowych klasach jest od 2 do 5 % chłopców !  8)  :D  :D

Widze że nie tylko ja zbieram skrzętnie informacje o nowych uczennicach :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roku 1991 AD stałem się "szcześliwym" posiadaczem ATARI 800XL i kłóciłem sie z kumplem co jest lepsze czt mój ATARI 800XL czy jego Commodore C64 ( spór przypominający AMD vs. Intel :lol: ) ! Później na "komunie" ( 1993 rok ) dostałem swojego pierwszego peceta - Intel 286 - 8 MHz, monitor cz-b, dysk 40MB, obudowa DESK ( tyle z tamtych lat pamiętam, brat kozaczył się z 386 33 MHz - hehe :D - chodziłęm do jego pokoju zagrac sobie w Colonize - u mnie nie ruszało :wink: ) ! Póżniej częste modernizacje........aż do teraz ! Miałem chyba wszystkie procki ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

( 1993 rok ) dostałem swojego pierwszego peceta - Intel 286 - 8 MHz, monitor cz-b, dysk 40MB, obudowa DESK

Ja też miałem 286 (ale chyba 4, albo 2 Mhz, 1Mb RAM) bez dysku twardego... Później kupiłem do niego 20Mb dysk. (komputer dzieliłem z bratem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi