sopek Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 mam taki oto sprzet: 2.5 barton epox 8rda+ rev 1.1 ramy infinieona 2 x 256 ale nie wiem jakie to sa dokladnie winfast a360 tdh (gf 5700) dysk 120 gb caviar i teraz pytanko co i jak moge podkrecic ?? prosilbym wypowiedzi w jezyku polskim hehe bo nie jestem dobry w te klocki i nie znam podstawowych pojec oraz skrotow.. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewertuk Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Możesz go podkręcić na 3,2 ghz. Wejdź do BIOS - u i tam podkręć i będzie ok, poprostu albo zamaluj proca ołówkiem, i wtedy podkręcisz go o 200fsb a to jest jakieś 1,5ghz. Tak bynajmniej mi się wydaje, ale nie jestem pewien, bo nigdy nie podkręcałem a to wiem z opowieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 No i nie możesz być pewien bo sopek NIE ma Bartona 2.5GHz tylko 2500+, a więc nie podkręci go na 3.2GHz tylko na 3200+ na FSB 200MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Czy to tak trudno zajrzeć tu , masz tam FAQ :!: , gdzie wszystko ładnie jest napisane, a jak już chcesz po Polsku to powiem tyle Faq :arrow: to dział z najczęściej zadawanymi pytaniami i odpowidziami na nie, szkoda że mało kome chce sie poświęcić 30 sekund na szukanie takich rzeczy, tylko wolą pisać nowe bezsensowane X razy powtarzane pytania :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Możesz go podkręcić na 3,2 ghz. Wejdź do BIOS - u i tam podkręć i będzie ok, poprostu albo zamaluj proca ołówkiem, i wtedy podkręcisz go o 200fsb a to jest jakieś 1,5ghz. Tak bynajmniej mi się wydaje, ale nie jestem pewien, bo nigdy nie podkręcałem a to wiem z opowieści.powiedz kto ci to opowiadal?? babcia na dobranoc?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Jak mogę najstabilniej podkręcić Athlonka 2500+ na 3000+ na swym konfigu? Byłbym wdzięczny za pomoc :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Czy ktoś jednak mógłby mi doradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zwiekszaj FSB i vcore i zror test jak sie nie zawiesza to ok ,a jak sie zawiesza to vcore zwieksz i tak do skutku!!! Jaka masz zasilke i wentylek na procku?? Jak noname 300 albo cos kolo to kup lepsza na box'owym coolerze tez lepiej nie krec bo ci sie zagrzeje proc!!! Powodzenia i milej zabawy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Dzięki popróbuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Czy jak ustawię w biosie 10x200 to wystarczy do poprawnego pokręcenia na 3000+ czy raczej to głupota? A jeszcze jedno pytanko czy po podkręceniu będzie komp czytał procek jako 3000+ czy np. unknown procesor 2000mhz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Czy jak ustawię w biosie 10x200 to wystarczy do poprawnego pokręcenia na 3000+ czy raczej to głupota? A jeszcze jedno pytanko czy po podkręceniu będzie komp czytał procek jako 3000+ czy np. unknown procesor 2000mhz :? jak chcesz ustawić mnoznik 10 jak masz zablokowany (tak sądze). ustaw fsb na 200Mhz. Winda ci go wykryje jako Barton 3200+. I jeszcze pytanie do ciebie, czemu chcesz go na 3000+ podkręcać skoro możesz na 3200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Bo zastanawiam się czy jako 3200+ nie będzie się za bardzo grzał :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Podaj temperaturki jakie masz na niepodkreconym i podkreconym procku, nie powinny byc za wysokie!!! Moze az tak zle nie bedzie ten Zalman jest calkiem niezly!!!!1 Jakbys mial boxowy coolerek to moglbys powiedziec ze sie grzeje!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Powiem szczeże że jestem ździwiony gdyż 2500+ vcore 1.65V było 38C a na 3200+ vcore 1,75V jest 41C. A zalman jest ustawiony na 2300 obrotów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Teraz mam 42C, i mały problem gdyż ciągle zawiesza mi się 3d mark 2003 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Ustawiłem spowrotem na 2500+ bo mi ciągle się zawieszał. Nie wiem czy zwiększać vcore powyżej 1.75V :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ustaw napięcie na 1,75v i spróbój oczywiście zalmana puść na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Było już takie napięcie i właśnie wtedy się restarował. Zatem ponawiam pytanie czy mam zwiększyć vcore powyżej 1.75C? Czy mój Chieftec 360W to wytrzyma :? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Było już takie napięcie i właśnie wtedy się restarował. Zatem ponawiam pytanie czy mam zwiększyć vcore powyżej 1.75C? Czy mój Chieftec 360W to wytrzyma :? ? wytrzyma.. a na 1.65V nie pójdzie?/????? powinien pójść co do temp.. 41*C ???? malutko... ja mam w stresie 56 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 1.65v to moze byc za mało ale to wszystko zalezy od seri procesora masz dobre chłodzenie to podnos napiecie ale 1,85 -1.90v to raczej nie przekraczaj czym wieksze napiecie tym krotsza zywotnosc procesora a na tym chieftecu 360w to sie nie obawiaj on jest w stanie jeszcze trochw wiecej wytzrymac niz 3200 masz dokladnie taki sam zasilacz co ja - na 100% nic sie nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Niezależnie czy ustawię 1.65V w trybie Agrresive czy auto to za każdym razem restartuje mi kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 ustaw na optimal 8 3 3 3 ale powiem szczerze ze ja na 3200 mam ustawione 11 4 4 3 sproboj tak!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 a jakie masz timingi na pamieciach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 No właśnie zastanawiam się czy jest dla nich wystarczające napięcie 2.6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Czy chodzi Ci o ustawienia w Power Managment Setup: Time of alarm? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 nie chodzi mi advanced chipset features w biosie na samej gorze masz memory timings i ustaw albo na optimal a jak bedzie mało przestaw 11 4 4 3 a co do napiecia mozna ewentualnie podwyzszyc na 2.7v ale narazie pobaw sie timingami bo maja znaczenie przy kreceniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Przy ustawieniach 11x200, vcore 1.65V lub 1.70V, timingach 4.4.3 i napięciu dla pamięci 2.6V nadal mi po około 2min. restartuje kompa :( Może coś trzeba przestawić w plycie głównej :? Doradzcie mi bo właśnie się bardzo napaliłem na 3200+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Przy ustawieniach 11x200, vcore 1.65V lub 1.70V, timingach 4.4.3 i napięciu dla pamięci 2.6V nadal mi po około 2min. restartuje kompa :( Może coś trzeba przestawić w plycie głównej :? Doradzcie mi bo właśnie się bardzo napaliłem na 3200+ :D OK. Zróbmy tak. Chwyć miernik i sprawdź napięcia na zasilce!! Może lipny produkt ci sie trafił, sprawdź memtestem pamiątki!! Jak to zrobisz i wypadnie dobrze, to może twój procek nie lubi OC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Sorry ale jestem niezbyt biegły w tych sprawach :? O jaki miernik i jaki memory test Ci chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Czekajcie bo zgłupiałem z tymi timingami (11) 4 4 3. To co zaznaczyłem w nawiasie to było odnośnie mnożnika czy timingu :? A i jeszcze jedno czy ostatnia trujka jest odnośnie sdram cas latency? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...