Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ustawiłem napięcie na 1.8V i nadal mi restartuje :( Uważam iż więcej nie należy podwyższać napięcia gdyż ostatnio było 44C procesor w spoczynku i 32C płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ustawiłem napięcie na 1.8V i nadal mi restartuje :( Uważam iż więcej nie należy podwyższać napięcia gdyż ostatnio było 44C procesor w spoczynku i 32C płyta główna. nie nie,chyba ze wina lezy po stronie plyty glownej albo pamieci ktora nie wyrabia a posluchaj pusc go na 2100mhz czyli 10,5* 200fsb timingi 8 3 3 3 - 2.6v lub 2.7v i zjedz na poziom 1.7v na procku bedzie to w tej systuacj barton 3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 na 2100mhz na bank pojdzie tylko musisz pokombinowac z ustawierniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 To jest jakaś paranoja :evil: ustawiłem 10,5x200 a komp pokazuje 3200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 sprawdzales to za posrednictwem jakiegos programu?? gdzie on ci ro pokazuje??? bo u mnie jak startuje komp to pokazuje 2200mhz badz 2100mhz tzn przy starcie zaraz a jak mam ustawiony zegar na bartona 2500 tzn 1830 to pokazuje przy starcie normalnie 2500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Najdziwniejsze jest to że przy starcie na tych ustawieniach pokazuje mi 3200+ :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 po pierwsze sprawdz programem sisoft sandra czy aida jak tam pokazuje tak z ciekawosci - cos bios kreci??? ja bym sie tym nie przejmowal na twoim miejscu wazne ze chodzi na 2100mhz(upewnij sie) a co tam na poczatku pokazuje to wiesz..... wejdz we wlasciwosci mojego komputera(ikona na pulpicie tam zobaczysz mhz procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Najdziwniejsze jest to że przy starcie na tych ustawieniach pokazuje mi 3200+ :evil: Ponieważ Asus pokazuje typ procka nie jest to dziwne:). Z tego wynika, iż masz zablokowany mnożnik. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 juz wiem dlaczego jakbys ustawil 13 x 166 to powinien pokazac 3000 to jest 3000 na szynie 333 a sa rowniez 3000 na szynie 400 dlatego on wiedzi go jako 3200 - bios niezna 3000 na szynie 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Z tymi ustawieniami nie chce mi uruchomić kompa. Może to wina ingerencji w mnożniku :? A i jeszcze jedno ale ze mnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła, zdaje się że po przez asus probe odczytałem numer seryjny: 000006A0 0383FBFF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Najdziwniejsze jest to że przy starcie na tych ustawieniach pokazuje mi 3200+ :evil: Ponieważ Asus pokazuje typ procka nie jest to dziwne:). Z tego wynika, iż masz zablokowany mnożnik. I tyle. Program pokazał Multiplier type - unlocked więc jest odblokowany. Jeśli Asus probe na linii 12v pokazuje napięcie 12,54v to ja bym się zaczął martwić, bo nie powinno być na tym Chiefie powyżej 12,3v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Bym się cholernie wykosztował ale może powinnienem kupić tego chiefteca http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6068. Biorę też pod uwagę że mam fx 5900XT w trybie enchanced który także żre sporo prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 A kto zakładał tego Zalmana na grafę? Może być jakoś dziwnie założony i powoduje małe zwarcia, i gra się wyłącza. Chociaż to mało prawdopodobne, bo po zmianie napięcia na wyższe na procku trochę się poprawiło, ale i tak zobacz jak ten zalman się trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 no dobra : to ja mam taki cfg : MSI kt4av Duron 1.8ghz [DH1800DLV1C Y918422C40077 MIXIB 0351MPMW] niekręcony 256DDR DIMM [266mhz] - no name :( Na procku : Tracer 5000rpm + radiatorek HiS Radeon eXcalibur 9200 ViVo 250/400 [chł. standart + wiatraczek na śledziu pod kartą] zasiłka : Linkworld 350W model : LPG6 2hdd + 2 cd-rw progs się niepomylił :) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Najdziwniejsze jest to że przy starcie na tych ustawieniach pokazuje mi 3200+ :evil: Ponieważ Asus pokazuje typ procka nie jest to dziwne:). Z tego wynika, iż masz zablokowany mnożnik. I tyle. Program pokazał Multiplier type - unlocked więc jest odblokowany. Jeśli Asus probe na linii 12v pokazuje napięcie 12,54v to ja bym się zaczął martwić, bo nie powinno być na tym Chiefie powyżej 12,3v. Wyslesz mi ten programik? pes@peseq.neostrada.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zalman jest zamontowany na 100% dobrze. Coś mi się zdaje że przy moim konfigu 360W to poprostu za mało. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Raczej nie, chociaż nie mówię, że zasilacz jest sprawny. Niektóre osoby na forum mają ten przy mocniejszych sprzętach i nie narzekają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zalman jest zamontowany na 100% dobrze. Coś mi się zdaje że przy moim konfigu 360W to poprostu za mało. :? corso musisz wiedziec ce trafiaja sie slabsze i nocniejsze egzemplarze to juz jest loteria bo u mnie np jest linia 12v na poziomie 11,9 - 12 mam niby karte graficzna mniej pradozerna ale 1gb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ej a co ze mną ? :P da się coś z tego "wydusić" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 ej a co ze mną ? :P da się coś z tego "wydusić" ? mnoznik masz zablokowany???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 nom :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 nom :( to bardzo kiepsko bo on co odcina mozliwosc podkrecenia do momentu kiedy nie kupisz lepszych pamieci,pisales ze no name - niedobrze,jakby byly no name 333 to luz mozesz krecic fsb,ale na nich fsb nie krec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 a proc w przeciwnym razie spokojnie poszedlby na 2000mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 czyli tak : [DH1800DLV1C Y918422C40077 MIXIB 0351MPMW] z numeru durka wynika że jest to applebred po 39 tygodniu produkcji (dokładnie 51) Czyli : odblokować mnożnik = zamalować mostek L1 tak ? Jeżeli to zrobię bede miał możliwość manipulowania mnożnikiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 mIchu19 to jest chyba numer seryjny mego procka 000006A0 0383FBFF Może to coś jeszcze pomoże :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 mIchu19 to jest chyba numer seryjny mego procka 000006A0 0383FBFF Może to coś jeszcze pomoże :? hmm..interesowala by mnie seria procesora wtedy mozna cos wiecej powiedziec -np jakie sa mozliwosci oc - chyba ze sciagniesz chlodzenie z proca i odczytasz serie na procu?? seria to np: AQYFA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Nie za bardzo chce mi się zdejmować procka, a jednocześnie chciałbym żeby na 3200+ był wreszcie stabilny. :( Nie ma przypadkiem jakiegoś innego programiku do odczytania numerów seryjnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Kto rozsyłał ten program do odczytywania procka itp... bo chciałbym go a nawet nie wiem jak się nazywa; wyslecie (pes@peseq.neostrada.pl) a jak nie możecie, to podajcie nazwe.. plis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Nie za bardzo chce mi się zdejmować procka, a jednocześnie chciałbym żeby na 3200+ był wreszcie stabilny. :( Nie ma przypadkiem jakiegoś innego programiku do odczytania numerów seryjnych? niestety nie ma przynajmniej ja nie znam - a co do oc twojego procesora ja bym sie zastanowil nad zasilaczem bo u ciebie te napiecia nie wygladaja najlepiej - z drugiej strony dziwi mnie to bo ta zasilka potrafi ciagnac mocniejsze konfiguracje,prawdopodobnie trafiles na slabszy model - nie mozesz jej wymienic na inny egzemplarz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Kto rozsyłał ten program do odczytywania procka itp... bo chciałbym go a nawet nie wiem jak się nazywa; wyslecie (pes@peseq.neostrada.pl) a jak nie możecie, to podajcie nazwe.. plis ja rozzylalem - poszło!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...