Skocz do zawartości
CHIKEN

czy stara zasiłka wydoła ?

Rekomendowane odpowiedzi

ano chodzi o stary zasilacz jaki mam w kompie (230W). gdybym sobie chcial lekko zmienic sprzet na Abita NF7 , Bartka 2500, i kupil sobie ramki jedna kosc 256 Geile albo jakies Kingstony tylko i dalej podlaczyl swoja grafe, twardziela, DVD i nagrywarke to czy ten sprzet mialby szanse dobrze bezproblemowo chodzic ? Oczywiscie jak narazie bez podkrecania sprzetu :) czy lepiej odrazu myslec o zbieraniu kasy na nowy zasilacz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z doświadczenia powiem ci, że prądu (dużego i stabilnego) nigdy nie zawiele.

jechałem kiedyś na max stabilnej zasiłce z compaq'a firmy HEC (coś koło 300W), kupiłem radka (w podpisie) i nie mogłem uruchomić systemu przy 2500MHz, dołożyłom enlighta (INHO doskonałe, ciche i stabilne ps) i nie mam problemów (zasila oświetlenie i napędy).

czekam teraz na dwie katody z angela pl -> żrą malo prądu lecz jeżeli zasiłka nie podoła - podepne trzecią (miejsca w budzie mi wystarczy - w końcu to serwerowy compaq).

nie wiem jakiej firmy masz zasiłkę lecz obawiam sie najgorszego - jakiś codegen lub meagabajt - te zasilacze mają tendencję do wysyłania podzespołów do krainy krzemowej. jeżeli się mylę - kup dodatkowy i będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za przelicznik tego akurat mi bylo trzeba. a jesli chodzi o zasilacz to zapewne jakies dziadostwo bo komputerek juz ma 3,5 roku i na tym samym sobie jade ile sie da a sprzeciorek by sie z checia zmienilo ale nie ma za duzo kasy jak zwykle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi