CHIKEN Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 ano chodzi o stary zasilacz jaki mam w kompie (230W). gdybym sobie chcial lekko zmienic sprzet na Abita NF7 , Bartka 2500, i kupil sobie ramki jedna kosc 256 Geile albo jakies Kingstony tylko i dalej podlaczyl swoja grafe, twardziela, DVD i nagrywarke to czy ten sprzet mialby szanse dobrze bezproblemowo chodzic ? Oczywiscie jak narazie bez podkrecania sprzetu :) czy lepiej odrazu myslec o zbieraniu kasy na nowy zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 http://www.jscustompcs.com/power_supply/ policz sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 z doświadczenia powiem ci, że prądu (dużego i stabilnego) nigdy nie zawiele. jechałem kiedyś na max stabilnej zasiłce z compaq'a firmy HEC (coś koło 300W), kupiłem radka (w podpisie) i nie mogłem uruchomić systemu przy 2500MHz, dołożyłom enlighta (INHO doskonałe, ciche i stabilne ps) i nie mam problemów (zasila oświetlenie i napędy). czekam teraz na dwie katody z angela pl -> żrą malo prądu lecz jeżeli zasiłka nie podoła - podepne trzecią (miejsca w budzie mi wystarczy - w końcu to serwerowy compaq). nie wiem jakiej firmy masz zasiłkę lecz obawiam sie najgorszego - jakiś codegen lub meagabajt - te zasilacze mają tendencję do wysyłania podzespołów do krainy krzemowej. jeżeli się mylę - kup dodatkowy i będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHIKEN Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 dzieki za przelicznik tego akurat mi bylo trzeba. a jesli chodzi o zasilacz to zapewne jakies dziadostwo bo komputerek juz ma 3,5 roku i na tym samym sobie jade ile sie da a sprzeciorek by sie z checia zmienilo ale nie ma za duzo kasy jak zwykle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHIKEN Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 uuu z przelicznika wychodzi mi ze potrzebuje okolo 270W wiec jednak bedzie trza myslec o kupnie zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...