Skocz do zawartości
Gregg

Problem z dyskiem czy raczej system???

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przedwczoraj taki problem. Dodam tylko że skończyło się odzyskiem danych na drugim kompie i formatem twardziela.

Wróciłem przedwczoraj z pracy a mój komp martwy. Ściślej mówiąc dysk nie startował. Żonka siedziała i pogrywała sobie, w pewnym momencie komp zwis. Po restarcie napisał że brak dysku, wymień dysk. No i się zaczęło. Odpaliłem system z dyskietki w 98 i na dysku wszystko było.

Odpaliłem z płyty XPka chciał formatować twardziela na NTFS bo pisał że nie rozpoznaje systemu plików (wcześniej był Fat32).

Sprawdziłem pliki startowe i miały po 0 bajtów.

Dopiero poszedłem na iiny komp i przegrałem potrzebne rzeczy i sformatowałem twardziela.

Może ktoś wie co mogło być tego przyczyną? Miał ktoś takie przeboje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis miech temu mój dysk odwalił mi cos podobnego tyle ze w moim przypadku skonczyło się totalną katastrofą dysk wyleciał do reklamacji nieszło z nim nic kompletnie zrobic tak same z siebie padły obydwie partycje komp działał bezproblemowo poprzedni dzien wieczorem zamknołem system no i rano był juz zonk niewidział partycji a jak go podłączyłem u kumpla jako drugi dysk aby sciągnąc dane to blokował jego dysk no i system niemógł sie uruchomic ,formatu tez nieszło zrobic bo wyskakiwało info ze partycja ma zablokowany dostęp itd. i tp. To był dysk WD CAVIAR 80 GB SATA tera smigam na WD CAVIAR 120 GB ale juz ATA i jest ok.Tydzien puzniej kumpel miał podobny problem z dyskiem SEGATE 160 GB SATA ale jemu padła tylko trzecia partycja i pomógł dopiero Partytion Magic 8 ale dane z tej partycji niestety stracił , narazie podejrzenie pada na jakis syf z sieci,ale to tylko podejrzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi