seelk Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Chciałbym przegrać sobie kilka kaset magentofonowych na płyty CD i teraz moje pytanie, w jaki sposob polaczyc wieze z kompem? czy przez wejscie sluchawkowe z wiezy, czy przez tzw. wejscie AUX? osobiscie mam u siebie tylko wejscie sluchawokowe i rozumiem ze do karty dziwkowej przez Line-in. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Najpierw naucz się rozróżniać pojęcia wejście i wyjście. Podpowiem tyle, że nie ma czegoś takiego jak wejście słuchawkowe, oraz wejście zawsze łaczymy z wyjściem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Nawet się w to nie pakuj. Jak już to łączysz wyjście słuchawkowe <-> line in, ale jakość wychodzi fatalna, do tego wyciszanie, cięcie i w sumie to lepiej zagra z taśmy... Nonsens a w dodatku kuuupa roboty. Odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 pare lat temu kopiwalem znajomemu pare kaset na plytki... uzywalem do tego decka od wiezy (z wyjsciami i wejsciami chinch)... oprogramownie do zgrywania bylo z pakietu EasyCDcreator (dostepnych troche filtrow)... pozniej pocialem to w Wave editor z pakietu nero... nie bylo duzo roboty, a efekt calkiem oki... nagrania lepiej brzmialy niz na kasetach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Pomysł niezły, ale jakość, będzie kiepawa. Proponuję zrobić tak: szukamy na necie muzyki jaką mamy na kasetach (zakładam, że są oryginalne). Ściągamy sobie w formacie APE albo FLAC (bezstratnym) i wypalamy na dobrą płytę, oczywiście powoli. Dobre pliki będą miały oznaczenie np. [EAC][APE], tzn, że to najwyższa możliwa jakość zgrywania (programem Exact Audio Copy) ale... :legal: Wydaje mi się, że można to uznać za zrobienie kopii zapasowej. Ja w każdym razie tak robię. Pozdro! P.S. Użyj e-mule lub soulseeka, ew. torrenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 To akurat nie była żadna muzyka, można powiedzieć że nagrania z mikrofonu, ale zrobiłem tak, że kupiłem kabel 2x chinch i mini jack polaczylem wieze i zgralem za pomoca cool edita i jest gut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...