RaF Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 w weekend odbyly sie pierwsze ogolnopolskie zawody sumo robotow co prawda organizacja i poziom zawodow byl strasznie niski ale chyba warto sie zainteresowac tymi zawodami mam nadzieje ze za rok bedzie duuuzo lepiej jak chcecie to moge je jutro troche opisac albo nawet artykul jakis napisac a teraz to co tygryski lubia najbardziej czyli fotki: sorkia ale nie chce mi sie wklejac 40 linkow wiec podam adres stronki http://sumorobot.no-ip.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Słyszałem o tym w RadiuZet... inicjatywa całkiem dobra. :) Popieram, z miłą chęcią sam wziąłbym udział w takiej zabawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no to za rok mozesz wystartowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 @RaF: roboty były zdalnie sterowane jak w robotica ? były jakieś ograniczenia wagi/wymiarów? siakeś nagrody? mam pomysł na bota, który zapewne by wygrał ale nie wiem czy mnie dopuszczą :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 IMHO fajnie by było poczytać o zasadach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no prosze ciekawe czy jakas reprezetacja z lodzi byla musze sie zorietowac wkoncu jestem na wydziale robotyki :P patrzac na zdjatka fajnie to wyglada ale do gry w pilke jakie urzadzane sa za wielkim kontynentem w kraju kwiatnacej wisni (albo wschodzacego slonca niewiem :P) troche nam brakuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Mnie rozbroił korpus jednego z robotów wykonany z obudowy zasilacza.... Mogli zrobić moda i dac pleksę :).. Ja moze przerobie moj samochodzik RC , na wieksze silniki i mocnijszą batreię.. (baterie juz mam 7ah tylko ze 12v i około 1,5kg... to zwyklesilniki by sie spalily.. jakby wogole ruszyly... Znacie jakies dobre silniki na 9V (bo na takim moj krzemiak radiowy chodzi) ?? Mam tylko jedno zastrzezenie.. te maszyny strasznie niedorobione były.. tutaj jakies kable wystają.. tam blach powyginana.. ble... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 RaF: a jakie uczelnie startowały? Zastanawiam się czy był ktoś ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 AGH z krakowa i jakas z gdanska chyba polibuda (kolesie w niebieskich koszulkach z oscyloskopen na stole) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 znalazłem stronkę z walkami robotów historia walk a tu coś na smaczek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 dodalem filmik z zawodow ten co tak sie rusza to moj robot http://sumorobot.no-ip.org/filmik.avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 hmmm, nie odtwarza sie i nie sciaga sie. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 fajna sparawa takie roboty tylko coś mało ich tam było Raf trzeba było jakies mocniejsze silniki dac bo tego co mus sie chyba akumulator wyczerpał nie ruszyłeś) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 akumulator nie padl tylko taki "szybki" byl mielismy troche czulniki zwalone i nie wykrywal dobrze innych robotow na ringu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Kiedyś w TV widziałem jak w Japoni roboty grają w piłke "nożną" :wink: W sumie to świetna zabawa widziec jak coś co się zrobiło działa i się porusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...