Hipek Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Mam sprzęt jak w podpisie...kusi mnie, żeby ten bartek chodził na fsb 200. Procesor ma zablokowany mnożnik i wolałbym w to nie ingerować. 12,5x200=2500MHz...czy aby nie mam za dużych wymagań? Czy ta konfiguracja to wytrzyma? Jakie napięcie na rdzeniu teoretycznie trzeba by zastosować? Oczywiście liczę się z koniecznością zakupu nowych pamięci, nowego zasilacza i wentylatora (tylko AC wchodzi w grę). Który wentylator jest dostatecznie wydajny, niezbyt hałaśliwy i stosunkowo małych rozmiarów (mam trochę mało miejsca w obudowie)? Jakieś dodatkowe rady? Z góry dziękuję... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Wentylator? Cichy?Maly?i na tyle wydajny zeby ci schlodzic @2500mhz w malej obudowie ? Zaden. Co do vcore to liczyc sie musisz z zakresem 1.85-2v Przy wyjatkowym szczesciu mniej ,ale to raczej watpliwe bez czegos w rodzaju zalmana 7k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Niekoniecznie, u mojego kumpla który ma 3200+ wycisnąłem po 5 minutach 2460mhz na Pentagramie QC-80, pewnie poszedł by więcej ale już nie chciało mi się bawić. Chodził tak na Vcore 1,75. Także nawet "ekonomiczne" chłodzenie jakim jest ten pantagramik powinno wytrzymać 2500mhz, oczywiście przy odpowiednio wentylowanej obudowie. Napisz ile masz kasy na zasiłke, wiatrak i pamięci, to pomyślimy co mógł byś za to dostać. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o zasilacz to myślałem o Chieftec'u HPC-360-302 DF, pamięć...coś ze stajni TwinMos'a ewentualnie Kingston'a. Problemem jest właśnie wentylator...jestem w stanie wyłożyć do 200pln. Obudowa, jak już wspomniałem jest mała, posiada dwa wentylatory 80x80 (z przodu wlot i z tyłu wylot). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 2510 to bardzo dobry wentyl. wydajnosc bedzie podobna do zalmana na wolnych obrotach. po zdjeciu boczka nie powinno byc problemu z temperatura. natomiast czy 2800+ wytrzyma takie taktowanie... sam musisz sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Jajo ,no nic nie mowiac ale Pentagrama tez "malym" bym nienazwal ;), ale chyba wszystko zalezy jak lezy ;).Mysle tez ze tego pentagrama trzeba bedzie puscic na HIGH ,wiec mowy o ciszy byc niemoze, ale to chyba pojecie wzgledne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...