Meetos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Witam Do niedawna miałem w obudowie tylko 1 wiatrak ten z procka CoolerMaster CP5-8JD1F-OL Silent i widziałem jego odczyt prędkości obrotów w BIOS'ie, Aida32 i SpeedFan'ie (2700). Zmieniłem sobie obudowę na Pro Station ModeCom'a 300W (-przy okazji PSU wogóle nie słychać :P ) i był tam wentyl wyciągający 80mm. Oczywiście go podłaczyłem i co? BRAK odczytów :!: Ani w BIOS'ie ani w SpeedFan'ie. 0 rpm :!: Aida32 również nie widzi wentyli. Odłończyłem wyciągający - w nadziei iż on robi jakiś zakłócenia i się zdziwiłem. Brak odczytów z samego wentyla z procka :!: Wrzucałem wtyczki do wszystkich możliwych podłączeń na MOBO i to samo :( Ani jeden ani drugi. Aha- kupiłem również zassysający na przód obudowy Arctic Fan Pro TC podłończałem do MOBO i tez nic. Wszystkie wentle były podłończone równiez nie do MOBO ale do trójnika redukującego napięcie o połowę. To samo- zero odczytów. Resetowałem BIOS, włańczałem fabryczne ustawienia - klapa. 0 rpm. Co się mogło stać :?: :( MOBO to Gigabyte GA - 7ZM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Maja pewnie malą ilosc obrotow i dlatego plyta ich nie pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meetos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Poprzednio pokazywało: wentyl na CPU - 2700 rpm Zapewne wyciag ma od 2500 - 2800 tak na ucho. A Arctic ma od 1000-2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...