piotres Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 witam serdecznie Wzialem sie wczoraj za testy memorek . Do dyspozycji mialem (i mam) 2 kosci TWINMOSA 256 MB 400 cl2.5 - jedna na ukladach TWINMOSA , a druga na M.tecu . Testowalem Memtestem-86 v.3.1 . Kazda kosc oddzielnie w singlu -nie wkladalem ich razem . Na swoim abicie NF7rev. 2.0 (bios d24-3dfire) odpalalem synchronicznie z fsb 191 co dawalo 382 mhz. Napiec uzywalem roznych z przedzialu 2.6v-2.9v a timingow od 10-4-4-3 do 6-3-3-2 i za kazdym razem na kazdej z dwoch testowanych kosci mialem bledy - od 4 do ponad 1000 (wiekszosc w tescie nr 5)!!! To chyba cos nie normalne ze pamieci sa 400 (PC3200) a na 382 mhz z standartowymi timingami sypia bledami ??? Dla pewnosci zmienilem bios na D22 Beta King (taki akurat mialem pod reka) -clear, flash menu, clear, load setup deflauts , potem znow 191x11.5 i....TO SAMO !!! Od groma bledow !!! Na magistrali 133x11 (bez O/C) i 8-3-3-2.5 (by SPD) M.teci przeszly z 0 bledow , a twinmosow nie sprawdzalem. No ale to w koncu tylko 266 mhz na kosci ... Poszedlem do kumpla , on ma Epoxa 8RDA3 rev. 3.1 (bios fabryczny) . FSB 212 i synchro co daje 424 MHZ na ramie. Ustawiam ramom 2.77v . Na timingach 8-3-3-2.5 OBIE KOSCI ZERO BLEDOW , na 6-3-3-2.5 tez. CO JEST ZE NA NF7 memtest-86 wali tyle bledow , a na epoxie ani jednego ???? NF7 kupiony 5 tyg. temu a epox kumpla ma 2 miesiace. KTOS WIE CO JEST??? Czyzby ABIT az tak nie lubil TWIN'OW ?? Jak tam wam sie sprawuja Nf7+twinmosy w memtescie-86 ??? PS. Skad mozna sciagnac Goldmemory ?? Jest jeszcze jakis znany i cenony test pamieci oprocz tych dwoch ??? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 a procek daje rade? bo jak procek ci siada to w memtescie tez bedziesz mial bledy... sprawdz na procesorze ktory na pewno dziala z takimi FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 przecie od dawna wiadomo ze Abit nie lubi (w wiekszosci przypadkow) Twinmosów .. a Epox (stare rewizje) nie lubi Hynixów .. ameryki nie odkryles :> twistery zdaje sie smigaja jako tako na Abitku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A że tak zapytam w którym slocie były te Twinmosy na Abicie? Bo jak w 1 albo 2, to powtórz testy w 3 bo miałem to samo. Zmiana slotu na 3 i na FSB220 poszły bez błędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 quadysz miales racje . Kurcze az wstyd sie przyznac ale wczesniej , przy moich niedzielnych testach to najwyrazniej nie wydalal mi procek ....teraz dalem 192x11-oczywiscie na mojej NF7 (w niedziele 191x11.5) , timingi 11-3-3-2 i memtest-86 oraz goldmemory - ZERO BLEDOW na moich M.teczkach ;-) . Twinmos zachowal uratował honor. Przepraszam wszystkich za moja pomylke !!! Do moderatora: proponuje zamknac topic by nie siac niepotrzebnie paniki ;-) !!! przepraszam i pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...