dem Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Wychodzi na to ze z karta jest cos nie tak. Jak mozesz to sprawdz jeszcze w innym kompie, np. u kolegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Jezeli to Radeon9800SE to mozesz miec zablokowane 4 potoki, odblokuj je(o ile tego juz nie zorbiles) i wynik poprawi sie natychmiastowo!! :D Powinien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk355 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Gromek ma racje.Jeżeli tego jeszcze nie zrobiłeś wgraj stery Omegi. Wiedz jednak o tym że w nie wszystkich przypadkach te potoki da się odblokować , lub po odblokowaniu są artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 a moze karta sie po prostu grzeje? Mowil, ze mu fpsy skacza od 1 do 300, wiec mozliwe jest przegrzewanie sie. Sprawdz to! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 no wiec odpalilem speed fana i wyniki mam takie temp2:46° temp3:31° hdd0:36° temp1:10° co do omegi to jak je zainstalowalem to po odpaleniu 3dmarka mialem takie kwadraciki na calym ekranie >/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hmm maly updejt.. znow zainstalowalem omege i znow mialem multum kwadratow.. zmienilem mode na "normal mode" a nie to 9800se -> pro o jest sporo lepiej nie mowie o 3dmarku bo jeszcze nie sprawdzalem ale tak jak w cs'ie mialems rednio 150fps to po odpaleniu may zauwazylem iz bylo 250 ;P potem doaple 3dmarka i sie pochwale ;) (oby :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 karta sie po prostu nie chce zmodowac :/ a te kwadraciki, to tzw. artefakty, ktore nie sa przyjacielem overclockera. Powiem wiecej :) . Sa wrogiem !! BTW Sentin, czy ty aby nie grasz na [O&O]Reaktywacja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hmm no coz znowu fpsy w cs';sie wrocily do normy nie wiem dlaczego no ale coz? ;/ co do karty to czy mam prawo zarzadac od sprzedawcy wymiany? Ps. kiedys czasem tak pogrywalem ale teraz juz nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Wiesz co instalowałeś stery od epoxa zainstaluj stery od nvidi najnowsze dla nforece ,mój kumpel tez tak słbao miał i mu znacznie przyśpiesyzło jak zaisntalowqł ze stronki nvidi. sam niewiem czemu ale to pomogło bardzo. www.nvidia.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ech z nadzieja ze ktos wyciagnie asa z rekawa i mi jakos pomoze odswiezam topic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 sluchaj, nie robisz tego co Ci mowimy, a ciagle prosisz o rade. Zrob to co napisal TIMON, a teraz ode mnie: zdejmij chlodzenie z VGA, przesmaruj ponownie i sprawdz, czy bedzie juz ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 A mi sie wydaje ze ta karta to ten oszukany 9800se ktory ma 128bit, albo jakas inna trefna wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 to niech sprawdzi szyne danych rivatunerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_madi_ Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 tak ,posprawdzaj wszytkimi programammi bo niektore zle pokazuja np. wlansie rivatuner mojemu kumplowi pokazywala ze jego gf fx5200 ma 128bit a okazalo sie za me tylko 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 podobno konflikty ze ss wystepowaly u kumpla takie same objawy byly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 sciagnalem te sterowniki nvidii i nic sie nie zmeinilo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Nie masz czasami w zakladce SMARTGART w zaawansowanych wlasciwosciach ekrany AGP wył. ? Ja kiedys tak mialem i po załadowaniu odpowiednich sterów do plyty glownej na AGP wskoczylo mi 8x i wynik poszedl duzo w gore, juz nie pamietam dokladnie ile. Sprobuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 nie mam anwet takiej zakladki o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 zrób tak: 1) format i postaw od nowa winzgroze (mogą być już jakieś syfy na systemie od tych sterów, a pozatym wirusy) 2)instalnij dx9.0b 3)instalnij stery od nforce4.24 (zainstaluj idesw jeśli do nagrywania płytek wystarczy ci nero,clone) 4)zainstaluj omegi 4.5 (normalne a nie softmod bo jak widać twoja karta nie jest podatna na modowanie) 5)w sterach d3d i opengl wszystko na min (aa i af 'zależne od aplikacji") 6)wyłącz w windowsie synchronizacje pionową (tylko do testów) 7) ustaw stały plik wymiany na 500mb 8)powyłączaj niepotrzebne usługi (uważaj zeby nie wyłączyć czegoś potrzebnego) w panel sterowania>narzędzia administratora>usługi 9)instalnij xpnatyspy i powyłączaj w nim różne niepotrzebne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły (uważaj także żeby nie wyłączyć czegoś co potrzebujesz...) 10)do testów powyłączaj wszystkie niepotrzebne aktualnie działające procesy w menedżerze urządzeń (ctrl+alt+del jeśli muszę to wogule pisać...) 11)jak bedziesz zapuszczał kompa do testowania to zrób tak - musisz testy robić na "świeżym kompie" tzn. komp stoi wyłączony kilka h > włączasz i testujesz - zapuszczasz 03 ze 5 razy - w tym myku chodzi o to ze na "świeżym" kompie uzyskasz większe wyniki, jakoś tak jest, a te 5 razy bo występuje takie coś jak błąd pomiaru - wyniki mogą się różnić trochę... to samo dot. 01se tzn go też testuj "na świeżo" 12)nie spodziewaj się cudów po tej karcie, to jest 9800se... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...