Mumin1 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam stary monitor ktory stał dosc długo koło głosnikow i strasznie sie namganesował. Jest to dosc stary moniotor(około 6 lat) jak był kupiony nie wiem czy model jest wazny raczej nie ala marka to Philips. Chciałbym go rozmagnesowac w jakis sposob chyba mechanicznei jakosc bo nie mam tego cyfrowego ekrnaniku kotry oferuj funkcje rozmagnesowania ?? Jak sie do tego zabrac ?? I czy tym nie zepsuje czasem sobie na gorsze minitora ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 zauważyłem że jak sie maskownica namagnesuje, to pomaga przejechanie w tym miejscy przeciwnym biegunem magnesu. Weś silny magnes i posuwaj nim po ekranie a potem drugim biegunem powinno się to usunąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Magnesem możesz narozrabiac. Polecam zaklad taki gdzie naprawiaja telewizory. Rozmagnesowywuje sie to pentlą, kawał kabla zwinięty w kółko o średnicy 1/2 ekranu, przez która płynie prąd staly, chyba 12V. Nie powinno to wiele kosztować bo zabieg trwa max 5 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 sprobuj pomachac przed ekranem lutownica transformatorowa. zaszkodzic nie zaszkodzi (chociasz jak w nadmiarze ... ;-)) a pomoc powinno, przynajmniej jest duza szansa. magnesem bym odradzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 jak pisal spiryt idz do serwisu i po sprawie kolega mial 21cali monitor strzasznie namagnesowany, dal 40zl i jest idealnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...