dkus Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam GeForce 4 MX4000 128 MB marki Gigabyte. Chip NV18b nie ma zaimplementowanego Pixel i Vertex Shadera, ale wiem że można go emulować software'owo. Konkretnie chodzi mi o grę PoP: Sands of Time, która wymaga właśnie Pixel Shadera. Emuluję go 3D-Analyzerem, ale jak emuluję sam Pixel Shader i Simualtenous Textures to muszę emulować i T&L, bo bez tego obraz jest beznadziejny, tzn. tekstury wchodzą na siebie i w ogóle jest kaszka. Można to ominąć jakoś inaczej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 może to taka nie pomoc, ale w dziale gry jest temat PoP i tam była konfguracja 3d analyze . poszukaj :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 nieda rady emulowac PS zeby niebyło błedów a i tak gra bedzie fatalnie wolno chodzila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 na tej karcie to prawie dx7 trzeba emulowac :P ... no oczywisice zartuje ale ta grafika sama w sobie jest bardzo cienka a jak ma jeszcze cos emulowac to nie bedzie to wiecejj niz 10 fps (według mnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 na tej karcie to prawie dx7 trzeba emulowac :P ... no oczywisice zartuje ale ta grafika sama w sobie jest bardzo cienka a jak ma jeszcze cos emulowac to nie bedzie to wiecejj niz 10 fps (według mnie ) chciales powiedziec wiecej jak 1fps :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavras Wyżryn Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Włączyłem 3DMarka2001 przez 3danalyze na karcie z podpisu i tak: 1. Test Nature nawet nawet (17-28 fps) :lol: tylko woda jakaś dziwna. 2. W teście pixel shader ziemia była czerwona (może taka ma być, nigdy nie widziałem tego na normalnej karcie), 3. Ryby w jeziorze tak są ale razem z jakimiś krzakami w oddali 4. Mapowanie środowiskowe też jest - tylko bryły nie ma - tzn jest tylko przez ułamek sekundy. 5. Smoki na karuzelei jakieś matowe (normalnie pieknie błyszczą) Wynik bez 3Danalylera, karta nie podkręcona 6000-6500. Po włączeniu program 7000-8000, w zalezności jakie opcje właczyłem. Jakiś zrypany ten program... tzn karta. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Kiedys tlumaczylem na czym polega dzialanie 3danalizera pod wzgledem "emulacji" roznych efektow niedostepnych w karcie. Otoz cudzyslow jest jak najbardziej trafny poniewaz to nie jest zadna emulacja, a jedynie wylaczanie tych efektow, ktorych nie potrafi obsluzyc grafa, a wymaga program, gra. Tak wiec w 3dm. test nature w ktorym wymagany jest PS 1.1 jest zamieniany na czarna teksture. Chodzi tylko o to zeby cos sie odpalilo a nie zeby wyswietlalo piekny obraz. Mam nadzieje, ze rozwialem jakiekolwiek nadzieje (ale zdanie zlozylem :P ) na granie z efektami PS 1.1 na karcie dx7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkus Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Ale nie chodzi mi o sposób emulacji sam w sobie, tylko chodzi mi o to, że przy okazji PS musi być i T&L emulowany, co ogólnie pogarsza wydajność! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...