powermixer Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam taki procek i czy możliwe jest uzyskanie 3,4GHz? Mój ma odblokowany mnożnik (wersja CONFIDENTIAL). Na boxowym coolerze chodzi stabilnie przy 3GHz. Jeśli jest to możliwe to czym go chłodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 kup zalmana cnps7000cu i jedziesz jak masz dobry psu to wyciagniesz u mnie szedl @ 3,3 i byl nie stabilny chyba psu nie wyrabia bo im wyrzsze v-core tym mniejsza stabilnosc na 1.9V wogule sie nie uruchamial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 caly dzial chlodzenie konwencjonalne jest o tym poswiecony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 kup zalmana cnps7000cu i jedziesz jak masz dobry psu to wyciagniesz u mnie szedl @ 3,3 i byl nie stabilny chyba psu nie wyrabia bo im wyrzsze v-core tym mniejsza stabilnosc na 1.9V wogule sie nie uruchamialPrzecież 1,9V dla Pentium4 to zabójstwo. Moim zdaniem nie warto przekaczać 1,7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 heh, dać się da ale po miesiącu złapiesz SNDS i po 2 miesiącach nawet na 2.4 nie będzie chciał chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Ponoć SNDS nie występuje na nowszych NW ale raczej nie chciałbym się przekonywać o tym dla głupich 300Mhz. Poza tym Pentium4 mają to do siebie że one się dobrze kręcą bez podnoszenia napięcia a podniesienie na dużej ilości egzemplarzy dużo nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Da się bez problemów. Wystarczy spojrzeć w mój podpis. Bez podnoszenia napięcia chodzi na 3.1 GHz. Obecnie mam 3.3 GHz przy 1.6v - czyli napięcie zupełnie bezpieczne, temperatury jak najbardziej w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Da się ale takie drastyczne podnoszenie nie ma sensu ja mam SL6WF i chodzi przy 1.625 V na 3.4 Ghz fsb 281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powermixer Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A co to jest SNDS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A co to jest SNDS?Dokładnie Ci tych liter nie rozszyfruje, ale to jest syndrom nagłej śmierci, który się zdarza/zdarzał w P4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A co to jest SNDS? Sudden Northwood Death Syndrome czyli w dosłownym tłumaczeniu: Syndrom Nagłej Śmierci Northwooda :lol: poszukaj na google - są o tym artykuły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hehe pokazxuje juz ten screen ktorys raz :D nie pomyslcie ze chce sie pochwalic :lol: ja mam taki wlasnie procesor LS6WF na steppindy D1 jakby ktos nie wiedzial tydzien chyba 26 z roku 2003... podkrecalem go na zalmanie 7000CU i temperatura oscylowala w granicach 44*C w stresie i ok 34 normalnie... na boxie tez wykręcilem 3,6ghz ale bylo ok 85*C i byl bardzo niestabilny... przy zalmanie i WC FSB na abicie ic7max3 doszlo do 303 mhz niestabilnie i 302 stabilnie... mysle ze plyta glowna juz wysiadla - pare modzikow i pojdzie jeszcze wiecej :D teraz przynmierzam sie do kupna prescotta na fsb 533 - jak dam mu FC to moze poleci wiecej niz moj northwood Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hehe pokazxuje juz ten screen ktorys raz :D nie pomyslcie ze chce sie pochwalic :lol: ja mam taki wlasnie procesor LS6WF na steppindy D1 jakby ktos nie wiedzial tydzien chyba 26 z roku 2003... podkrecalem go na zalmanie 7000CU i temperatura oscylowala w granicach 44*C w stresie i ok 34 normalnie... na boxie tez wykręcilem 3,6ghz ale bylo ok 85*C i byl bardzo niestabilny... przy zalmanie i WC FSB na abicie ic7max3 doszlo do 303 mhz niestabilnie i 302 stabilnie... mysle ze plyta glowna juz wysiadla - pare modzikow i pojdzie jeszcze wiecej :D teraz przynmierzam sie do kupna prescotta na fsb 533 - jak dam mu FC to moze poleci wiecej niz moj northwood Coś to mało prawdopodobne byś miał prawie 2 razy wyższą temp. na Boxowym wentylatorku. U mnie różnica między AlCu a Boxem - 5st. Celsjusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a jednak mozliwe.... nie robilem zadnych screenow bo malo brakowalo a by sie procek spalil... włączenie photoshopa w 4 sec spalilo by mi procka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Skoro z Pentium4 1,6 się da zrobić 2,8. To z 2,4 się osiągnie spokojnie na dobrym egemplarzu 3,4GHZ. Mój mały wynik na drugim procku: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 300 FSB z 2.4 p4 to nie zadna sztuka mam jeszcze 2x takie procki co robia 305 FSB na max3 z WC i to prim95 rockstable przy 1.63 Vcore Real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Mnie bez bólu 2.4 chulał na 3.3 przez tydzień, wyzej nie próbowałem .nie bawie sie w rekordy, potem go odkręciłem. Nie chce ryzykować "sudden death" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Da się !!!! Dziś wreszcie się udało <ulga>. Poszedł na FSB 285 czyli 3.42 GHz. W windzie wszystko ok, ale 3dMarka nie przechodzi, muszę jeszcze pokombinować. A co do proca to widziałem dziś POST'a na 3.50 GHz, ale nie wchodził do Windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ja bym go tak nie maltretował na twoim miejscu bo któregoś dnia będziesz musiał kupić sobie nowy i tak sie skończy. Ustaw sobie na bezpieczne 3.0 i starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...