woj7up Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Nooo, super ale... NIE TO FORUM :( zaraz to wrzuce na soft.NIEEEEEE!!!!!!! TO DOTYCZY PRZECIEŻ KART GRAFICZNYCH a pozatym no na dział software nie zaglądam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 NIEEEEEE!!!!!!! TO DOTYCZY PRZECIEŻ KART GRAFICZNYCH a pozatym no na dział software nie zaglądam :?Jest to oprogramowanie do kart graficznych, czyż nie? A że nie zaglądasz tutaj - cóż... nie mój problem niestety. PS. pojedyncze wyslanie wiadomosci z pewnością nam wystarczy. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEE Graham_ z tym konfigiem to ty żartujesz nie ???????? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 NIEEEEEE!!!!!!! TO DOTYCZY PRZECIEŻ KART GRAFICZNYCH a pozatym no na dział software nie zaglądam :?Jest to oprogramowanie do kart graficznych, czyż nie? A że nie zaglądasz tutaj - cóż... nie mój problem niestety. PS. pojedyncze wyslanie wiadomosci z pewnością nam wystarczy. Pozdrawiam! Że było 2 razy to nie moja wina ino cuś tam u was nie cyknęło :wink: A sterowniki dotyczą wydajności karty graficznej czyż nie ??? ale może sie nie znam, ktioś mi kiedyś powiedział że niekumaty jestem :wink: Pozdrawiam również :!: :!: Lisek :arrow: ciao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 czekam na kogos kto ma te 25% 8) No to sobie poczekasz. Ja mialem tylko okolo 7-8% przyrostu w predkosci. Z okolo 10,200 na 11,080. To malo. I to ze wszystkimi ocjami ustawionymi na najgorszej jakosci obrazu. Nowe Detonatory sa fajne bo maja dodatkowe opcje ktore polepsza jakosc obrazu. Ciekawe z kad Nvidia sobie wziela 25%. Bo nie Z GF4 4600 napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEE Hehe dobre :) A sprawdziliscie wyniki w grach? Z tego co slyszalem to tam przyrost minimalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 3DMark 2001SE(330) 1024x768 32bit noAA omega 1.1.82 - 4725 det. 30.82 - 4750 det. 31.00 - 4760 det. 40.41 - 4850 8O GLExcess 1.2 1024x768 32bit noAA omega 1.1.82 - 4045 det. 30.82 - 4155 det. 31.00 - 4180 det. 40.41 - 4160 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEECo mają detonatory do dysku twardego i procesora ?? :lol: :lol: Szczególnie do niższej temp i cichszej pracy ?? :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Jak tam z Refresh Fixem po tymi nowymi Dentkami 40.41 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEECo mają detonatory do dysku twardego i procesora ?? :lol: :lol: Szczególnie do niższej temp i cichszej pracy ?? :lol: :lol:Zapomniał jeszcz dodać że się dzielnik 1/5 na jego płytce pojawił, po nadto to 386 co ma w podpisie to teraz niejednego p4 przegania :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Działają wyraźnie szybciej w demku nature i pewnie to jest powodem takiego przyrostu wyników - bo u mnie starsze detonatory z ustawieniami karty na 265/570 osiągają ten sam wynik co nowe z 210/480 8O Ale dostrzegłem jedną wadę (może tylko na moim kompie) jak chce wejść do ustawień karty - tam gdzie się zmienia częstotliwość taktowania to zaraz wyskakuje błąd i zamyka się okno :( (a już miałem nadzieje że przekrocze 9000 w 3dMark ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEE Hehe dobre :) A sprawdziliscie wyniki w grach? Z tego co slyszalem to tam przyrost minimalny. Ale jednak gry chodzą płynniej (przynajmniej u mnie) i widać to odrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Dentki są poprostu za____biste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 U mnie tez wiecej markow. Z ~10300 na ~11000 :) A pozatym zaje...e wygladaja opcje w tych detonatorach. I szybciej sie mozna po nich poruszac. Ogolnie czekam na wersje Final 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 .. nikt z as nie napisal nigdy o up***dliwosci tych nvidiowych "language resources".. Czy nie mogliby wydawac osobno English version (wiekszosc uzytkownikow) - ktore mialoby wtedy ok. 4MB, oraz paczek dla kazdego jezyka (lokalizacji)? Od usuwania tych dll-i i helpow po kazdej instalacji mam juz chroniczny bol glowy (oraz wydrukowana sciage). Dlaczego NVidia nie szanuje naszych dyskow? Czyzby to byla cicha umowa z ISP-ami (zarobki na transferach) oraz producentami dyskow (smiecie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ogolnie czekam na wersje Final 8) ogólnie czekam na czterdziestki dla win 98 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ogolnie czekam na wersje Final 8)ogólnie czekam na czterdziestki dla win 98 !Ogolnie odnosze wrazenie ze powoli dla tego systemu nowe drivery beda sie pojawialy coraz rzadziej :? . Nie ma sie co oszukiwac - wiekszosc ma juz XP a nowe kompy sa sprzedawane tylko z tym systemem. Oczywiscie mam nadzieje ze takie sterowniki sie pojawia zeby ci ktorzy uzywaja 98 mogli poczuc MOC :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mam pytanko. Czy po zainstalowaniu tych nowych detonatorów wydajność wzrasta także na starszych kartach? (GF2MX, GF2MX400). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ale dostrzegłem jedną wadę (może tylko na moim kompie) jak chce wejść do ustawień karty - tam gdzie się zmienia częstotliwość taktowania to zaraz wyskakuje błąd i zamyka się okno :( (a już miałem nadzieje że przekrocze 9000 w 3dMark ) Tez tak mialem, ale wyczytalem na http://www.twojepc.pl ze pomaga odinstalowanie sterow i ponowne zainstalowanie - ale reczne z folderu c:nvidia (czy innego ktory ustala sie podczas rozpakowywania). I rzeczywiscie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ale dostrzegłem jedną wadę (może tylko na moim kompie) jak chce wejść do ustawień karty - tam gdzie się zmienia częstotliwość taktowania to zaraz wyskakuje błąd i zamyka się okno :( (a już miałem nadzieje że przekrocze 9000 w 3dMark ) Tez tak mialem, ale wyczytalem na http://www.twojepc.pl ze pomaga odinstalowanie sterow i ponowne zainstalowanie - ale reczne z folderu c:nvidia (czy innego ktory ustala sie podczas rozpakowywania). I rzeczywiscie dziala :) Pupa u mnie nie działa :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ale dostrzegłem jedną wadę (może tylko na moim kompie) jak chce wejść do ustawień karty - tam gdzie się zmienia częstotliwość taktowania to zaraz wyskakuje błąd i zamyka się okno :( (a już miałem nadzieje że przekrocze 9000 w 3dMark ) Tez tak mialem, ale wyczytalem na http://www.twojepc.pl ze pomaga odinstalowanie sterow i ponowne zainstalowanie - ale reczne z folderu c:nvidia (czy innego ktory ustala sie podczas rozpakowywania). I rzeczywiscie dziala :) powiedz dokladnie co zrobic - mi po raz pierwszy to okno wlasciosci sie zamyka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 FAKT! trzeba ola instalke - wypakowac (npa winrar lub self-extracting) i zaktualizowac stery z wlasciwosci sysytemu/men. urzadzen... ale fajne menu ma :D zaraz sprawdzimy czy daje cosik na gf4mx440ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 fakt - szybsze sa, ale mnie jescze cos nie pasuje - pogorszylo sie u mnie (szczegolnie w q3arena) glebia koloow... fakt ze na pulpicie mozna sobie ladne kolorki zrobic, ale w porownaniu z 30.30 i 30.82 sa naprawde "BLADSZE" -tez tak macie? a no i s koncu udalo sie dojsc do 6000 w 3dmark2001 nagf4mx440 (wczesniej 5700) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 u mnie jest przyrost o okolo 800 3Dmarkow ,ogolnie chyba najlepsze stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 aaa... kiedy te Detonatorki będą na win98_Me :?: :D już się nie moge doczkeć ! kó$#A szkoda że padł mi winXP !!! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ZAJEBISTE NIE DOSC ZE MI SIE SYSTEM SZYBCIEJ URUCHAMIA TO JEST NIZSZA TEMPERATURA NA PROCKU I TWARDZIEL CISZEJ CHODZI .............. LUDZEI ZASYSAJCIEEEEEEEEEhmm, a cd-rom nie chodzi Ci przypadkiem czybciej :?: i oczywiscie ciszej ;) z sdi pewnie terz sie zrobila jakas DSL'ka 100 MB/s :) nie mowiac juz o tym ze monitor urosl na jakies 28" ;) ten twardziel to sie pewnie od razu pojemniejszy zrobil z 5 razy :P hyhy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ALE CO Z ODŚWIEŻANIEM ??????????????????// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mam wrazenie jakby przy tych sterach (ustawienia domyslne) ,nie dzialal MIP Mapping? Czyzby dzieki temu wystepowal "cudowny" przyrost mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mam wrazenie jakby przy tych sterach (ustawienia domyslne) ,nie dzialal MIP Mapping? Czyzby dzieki temu wystepowal "cudowny" przyrost mocy?Na mój gust to zjawisko mipmappingu właśnie przyspiesza wyświetlanie grafiki. Większy mipmapping = większa wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Hmm, nie wiem czy to stery czy to ja, ale po instalacji wlaczone jest Anizotropic Filtering na 0, a nie na "determined by Direct3D application". Przez co jakosc obrazu jest nieco gorsza, na szczescie w Riva Tunerze mozna ustawic tak jak bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...