Skocz do zawartości
waluigi

GA-7N400PRO2 vs Asus A7N8X-E

Ktora plyte polecacie  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora plyte polecacie

• Asus A7N8X-E
      7
    • GA 7N400PRO2
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze uwazalem ze asusy sa the best do kiedy nie przejechalem sie na A7V600 a dowiedzialem sie ze wiekszosc z seri kt600 to porazka maja duzo ukrytych wad np. blokuje sie im port klawiatury podczas odpalania kompa Ale sa dobre jesli chodzi o podkręcanie ja swoja oddaje do gwarancji moze pousuwaja mi te wady i bedzie gucio :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Abicie sie przejechałem.

Mam GA-7N400 Pro2. O/C dosc wysoki :P.

Ustawiasz mnoznik na plytce i FSB w BIOSie to wszystko.

Zauwazylem ze jakie bym nie dal napiecie to bIOS sam sobie dobiera odpowiednie co jest sporym atutem tej plytki :P.

Dodam, ze na WC wyciagnal bym z tego proca spokojnie jeszcze 2500MHz o ile nie wiecej. A jakbym mial nowego proca, takiego samego jak ten to na WC spokojnie 3GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Abicie sie przejechałem.

abity są najlepsze, na pewno dużo lepsze od gigaszajsa.

Mam GA-7N400 Pro2. O/C dosc wysoki :P.

Ustawiasz mnoznik na plytce i FSB w BIOSie to wszystko.

mnożnik na zworkach to mam w ECS, abit od co najmniej 3 lat ma to w biosie

Zauwazylem ze jakie bym nie dal napiecie to bIOS sam sobie dobiera odpowiednie co jest sporym atutem tej plytki :P.

to nie zaleta, to wada :!: takie automaty są dla lolków co nie mają pojęcia o podkręcaniu.

Dodam, ze na WC wyciagnal bym z tego proca spokojnie jeszcze 2500MHz o ile nie wiecej. A jakbym mial nowego proca, takiego samego jak ten to na WC spokojnie 3GHz.

taaa, 3GHz na bartonie i to na gigabyte :?: marzenia, z początku lekko idzie i nagle ściana, gwarantujęże na gigaszajsie 2.5 nie wykręcisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że Giga. Asus jest dobry lecz coś ostatnio często słychać o jego serwisie. Jeśli ktoś kręci proca to oba rozwiązania nie są zbyt dobre, ale do GA ostatnio zhackowali bios i GA poszedł powyżej 2,6 GHz (z 2500+ Mobile)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mily napisał:  

taaa, 3GHz na bartonie i to na gigabyte  marzenia, z początku lekko idzie i nagle ściana, gwarantujęże na gigaszajsie 2.5 nie wykręcisz.

gwatanowałeś że 2500mhz nie będzie to poatrz tu

http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showamd.cfm

Duron na ponad 3200 Mhz i to na Gigabyte !!!

I też się z tym nie zgadadzam że gigabyte słaby do o/c

1.Są hackowne biosy do gigabyte w których mnożnik można w biosie zmienić [niestety jeszcze sam nie teswowałem]

jak się zrobi moda na Vcore to mozna mieć dużo mhz... ja mam zamiar zmienić zasiłke chłodzenie i kupić 2500XP-M i mam zamiar mieć powyżej 2500 mHz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...