Gunter Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Mam Pentium III 450 MHz (450/512/100/2.0 V S1 19270661 - 0491 '98 SL35D) -to spisałem z procesora płytę główną :SOYO 6BA +IV na chipsecie i440BX (max. PIII 600 MHz) i chciałem sie zapytać do ilu mogę go podrasować i jak? Jeżeli jest za mało informacji to napiszcie czego mam się jeszcze dowiedzieć. Proszę o podpowiedź . Z góry dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fight Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Jeśli twoja płyta daje możliwoć zmiany dzielników AGP i PCI to spoko FSB 133 MHz i masz P III 600. Jeśli nie ma zmiany dzielników - może FSB 124 MHz pójdzie. W każdym razie potencjał do kręcenia dość spory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 czytałem manuala do tej płytki całkiem całkiem zmiana magistrali napięcia a seria procka całkiem dobra na 600 powinien chodzic tylko wlasnie co z tymi dzielnikami podciagaj powoli magistrale i patrz co bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 mialem p3 450 ! i coz 4,5 * 112 o ile pamietam ! jak bylo wiecej to nie wstawal :( Ale coz nawet mi sie zalezalo na kreceniu wiec sie do tego nie przykladalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 na 600 moze cache nie wyrobic, moj P III 450 (mialem jakis miesiac temu) chodzil na 112 spox, na 124 zwiecha pod silnym obciazeniem, na 133 nie wstal. Ale ten ma chyba lepszy stepping, to moze pojdzie, tylko lepsze chlodzenie by trzeba (zdjac radiator, zerwac tasiemke, przeszlifowac, dac paste, zalozyc radiator, dac wiekszy wentyl). Moze pojdzie ale pod warunkiem wspomnianych wczesniej dzielnikow (wlasciwie tylko 1 dzielnika - do PCI dzielnik 1/4 musi byc, do AGP na BX nie bedzie lepszego jak 2/3) oraz pod warunkiem posiadania pamieci PC-133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 558 na fsb 124 i powinien fstać bez problemoof - tatanka ma racje - shlifowanie kaloryfera i dobra pasta powinno wystarczyć, zessaj sobie CPUFSB i poproobooj ! o proca siem zbytno nie martf - nie zjara siem , wim coś o tym - ja ooshkodziłem sfoje p3 600 i 500 w zoopełnie inny ( prweie mechaniczny ) sposoob a nie bezpośrednio pshy kręcenioo. jedyny problem ktory możesh napotkać to czenstotliwość na pci ( oo mnie na pshykład występowały błendy pshy wypalanioo płytek na TDK Cyclone ) powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...