einwohner Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam ową płytę ja w temacie i ma ona aktywne chłodzenie na chipsecie lecz ten radiator z wentylatorem chłodzi mi tak że w spoczynku na FSB 205 mam 42'C czy opłaca mi się wymienić to na radiator ZALMANA ZM-NB47J czy raczej nie bo to jest tylko radiator, a oryginalne chłodzenie to zestaw aktywny :?: I czy będą jakieś większe spadki temperatury przy tym zalmanku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Jak jest radiator z wentylatorem to powinno chłodzić elegancko. Sprawdź lepiej czy chipset jest dobrze posmarowany pastą. Może tu leży przyczyna wysokiej temperatury. Sam radiator nie chłodzi tak dobrze jak radiator z wentylatorem nawet firmy ZALMAN u mnie na KT600 i pasywnym chłodzeniu mam 30 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 pasta pod radiator (może byćsrebrna) i powinno pomóc. nie kłądź za cienko bo chipset jest wklęsły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...