Skocz do zawartości
feromann

Co myślicie o X800PRO?

Rekomendowane odpowiedzi

Przesiadłem się właśnie z Radka 9800PRO na Radka Sapphire X800PRO.

Powiem szczerze, nowy Radek nie rzucił mnie na kolana.

W 3DMarku03--8390,liczyłem na więcej.Tym razem chyba GF, będzie górą.

-------------------------------------------------------------------------------------

P4,2,4,Gigabyte 8SQ800,2x256DDR 400,Sapphire X800PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies widzialem test tego X800PRO byl testowany na roznych prockach od 2ghz do 3.2ghz i chce powiedziec ze do tej karty trzeba miec mocnego procka chociaz 3ghz

Przy procku 2ghz miedzy X800PRO VS 9800XT roznicy w wydajnosci prawie wogole nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modowales go juz ?

Ty to jesteś niepoprawny. Daj chłopakowi nacieszyć się "stanadardem". Ja zawsze tak robie po przesiadce na szybszy sprzet. Zawsze jest dużo szybciej w porówaniu do mocno podkręconego poprzedniego sprzetu. Jak już się oswoję z wynikami i nowym kofortem, zaczynam zabawę, ale to zajmuje mi kilka dni.

Jest coś czego nie przerabiałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadłem się właśnie z Radka 9800PRO na Radka Sapphire X800PRO.

Powiem szczerze, nowy Radek nie rzucił mnie na kolana.

W 3DMarku03--8390,liczyłem na więcej.Tym razem chyba GF, będzie górą.

-------------------------------------------------------------------------------------

P4,2,4,Gigabyte 8SQ800,2x256DDR 400,Sapphire X800PRO.

słabizna ...

mój max w 2003 to 7920 :D na 9800PRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies widzialem test tego X800PRO byl testowany na roznych prockach od 2ghz do 3.2ghz i chce powiedziec ze do tej karty trzeba miec mocnego procka chociaz 3ghz  

Przy procku 2ghz miedzy X800PRO VS 9800XT roznicy w wydajnosci prawie wogole nie bylo

Ale pierdzielenie ...

To 2GHz bez znaczenia czy to celeron czy A64 ?? :lol:

Nie ma różnicy ??

To zapuść sobie wymagającą gierkę na 9800XT 1600x1200 AAx4 i tak samo na X800 (chodźby far cry ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no karta superowa ja wlasnie sie przesiadam z mojegu wysluzonego juz radka 9700 na X800pro ale kupuje w stanach, w te lato wybieram sie do rodziny mojej narzeczonej w LA wiec tam kupie. GF nie chce jakos ATI mi przypadlo do gustu, ostatnio nvidia byl super ti4200 i mysle ze to byla ostatnia moja karta GF. A w tym x800pro moze uda sie odblokowac te 4 potoki i bedzie super.

pzodrawiam i gratuluje dobrego zakupu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no karta superowa ja wlasnie sie przesiadam z mojegu wysluzonego juz radka 9700 na X800pro ale kupuje w stanach, w te lato wybieram sie do rodziny mojej narzeczonej w LA wiec tam kupie. GF nie chce jakos ATI mi przypadlo do gustu, ostatnio nvidia byl super ti4200 i mysle ze to byla ostatnia moja karta GF. A w tym x800pro moze uda sie odblokowac te 4 potoki i bedzie super.

pzodrawiam i gratuluje dobrego zakupu ;)

Tez robie przesiadke z R300 na cos lepszego. Jeszcze mam troche czasu, ale po ogladajac pierwsze testy i recki doszedlem do wniosku ze R420 dostaje po pupie od NV40 - i to bedzie moja nast. grafa - 6800GT - cena = X800PRO z ta roznica, ze posiada 16potokow i PS 3.0. Fakt, kart nie ma jeszcze na rynku i wszystko sie wyjasni jak sytuacja ustabilizuje sie. Na dzien dzisiejszy uwazam jednak, ze NV wypuscila b.dobra karte.

Kto wie, moze jeszcze zmienie zdanie....gdzies na sieci slychac glosy o mozliwym soft-modzie X800PRO@XT :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modowales go juz ?

Ty to jesteś niepoprawny. Daj chłopakowi nacieszyć się "stanadardem". Ja zawsze tak robie po przesiadce na szybszy sprzet. Zawsze jest dużo szybciej w porówaniu do mocno podkręconego poprzedniego sprzetu. Jak już się oswoję z wynikami i nowym kofortem, zaczynam zabawę, ale to zajmuje mi kilka dni.

Jest coś czego nie przerabiałeś?

No jestem niepoprawny ;) Powiedz przynajmniej co pisze na rdzeniu to powiem czy jest czy nie jest modowalny...

Ja po przesiadce na nowy sprzet szukam albo opracowywuje mody (jak moj fx5800) zeby nacieszyc sie nim bardziej :mrgreen:

hmm czego nie przerabialem.... pomyslmy, bedzie na liscie chyba tylko karta sieciowa intela, bo live takze byl poprawiany..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pierdzielenie ...

To 2GHz bez znaczenia czy to celeron czy A64 ?? :lol:

Nie ma różnicy ??

To zapuść sobie wymagającą gierkę na 9800XT 1600x1200 AAx4 i tak samo na X800 (chodźby far cry ...)

Wszystkie testy byly na Pentium IV i dlatego mowie ze przy 2ghz nawet 1600x1200 rozicy prawie nie bylo

moze uda mi sie znalesc tego linka to wkleje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem podaje link

http://www.firingsquad.com/hardware/x800_pro_pentium4/

Teraz najlepsza inwestycja jest chyba 9800pro przeciez nie trzeba grac 1600x1200 z wszystkimi ulepszaczami

nie ?? spytaj Sansei :D

Jak się ma duży monitor (>19") to jest potrzeba 8) bo inaczej widać wielkie pixele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam :roll: moitor 21-22` to przeklenstwo dla gracza - tu REALNIE widac/czuc roznice w obrazie pomiedzy 1280x1024 a 1600x1200

Jak mam zejsc z rozdzialka w jakiejs grze to od razu mi ochota na granie mija :lol: a na sprzecie z podpisu coraz trudniej mi grac w 1600x1200 4AA 8Anizo (najczesciej rezygnuje z AA)

JA CHCEM 16 POTOKUF :baranek:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tez to potwierdze, na moim 21" jak mam wlaczyc gre w 1024 to szlak mnie trafia, niestety coraz czesciej musze to robic w nowych grach (bo nie gram bez AAx4 i Anizox8 - poprostu juz nie potrafie grac bez tych "upiekszaczy") , dlatego jak bede chcial sobie pograc w nowe gierki dx9 w przynajmniej 1280+AAx4 Anizox8 i detale na max to musze wymienic r300 na karte klasy X800pro, no moze kupie GF6800 ale to jeszcze zobacze, narazie jestem przekonany do ATI (jezeli bedzie mozna zmienic na XT to nie bede sie zastanawial i wezme X800pro) , zobaczymy jak bedzie z testami 6800GT i jak wogole pojawia sie te nowe GF. Mam czas zakupy zamierzam robic pod koniec sierpnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi