djjaku Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam wszystkich, to moj pierwszy post w tym dziale z problemem ;). Grzebalem cos ostatnio w biosie, namieszalem i musialem zresetowac bios i mam takie pytanie bo mam program cpu z i on mi pokazuje cos takiego: DDR-SDRAM-PC3200 256 MB Frequency 133.6 MHz FSB:DRAM 1:1 CAS# Latency 2.5 clocks RAS# to CAS# delay 2 clocks RAS# Precharge 2 clocks Tras 5 clocks dodam ze FSB mam na 133 Mhz, wnioskuje z tego ze ram pracuje jak FSB, ale dlaczego? jest na to jakis sposob zeby to przywrocic? bo z tego co mi sie wydaje to 3200 powinny chodzic na 400 MHz ? pomozcie bo juz sie sam zamotalem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 o dzizys ustaw w biosie prace pamieci na 333 ewentualnie 400 ale wtedy zmniejsz timingi i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...