radosuaf Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Linki: http://www.station-drivers.com/page/atidriv.htm http://downloads.guru3d.com/download.php?det=802 Podobno są problemy z instalacją na Win 2000, na XP wszystko OK. Jest opcja akceleracji WMV, nowe opcje dla OpenGL (chyba się wreszcie ATI zabrało za OGL) i Temporal AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Miło, wczoraj ponoć wyszły i sprawiają jakieś problemy w Future Mark 2003. Jak tylko dorwe swojego R9800SE@PRO to z chęcia je zmodyikuję i sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zmodowałem (@9800) i zainstalowałem. W Mother Nature wychodzi zawsze 0,5FPS więcej niż na cat. 4.6. ;) TemporalAA działa teraz także w Opengl. Oczywiście uruchamiamy go na prawie tej samej (niestety), starej zasadzie -> dodajemy wpis w rejestrze (a dokładniej, wpis już jest dodany przez ATI, tyle że jego wartość wynosi "0", natomiast ustawiamy ją na "2") i w Control Panelu (ciągle stary jest) aktywujemy AA (dla D3D i Ogl). Niestety jest jeden myk - po wyłączeniu AA w control panel'u, powtórne ustawienie AA powoduje, że znów musimy wpisać tą "dwójkę" w rejestrze :( No i jest jeszcze nowy wpis w rejestrze o nazwie "TemporalAAMultiplier_DEF". Gdy ustawimy go na inną wartość niż "0", TemporalAA nie będzie w ogóle działał. To narazie wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 piaskoon skad wziales plik do przerobki? uzyles z Cata 4.6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 piaskoon skad wziales plik do przerobki? uzyles z Cata 4.6?RivaTunerem v.2.0 RC14.3 A co do tego, czy TemporalAAMultiplier_DEF musi być ustawiony na "0", to jednak źle napisałem. Właśnie działa mi z ustawieniem na 2 (i tu i tu ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A nie lepiej włączyć temporal za pomocą ati tray tools. Ja osobiście ani razu niezauważyęłm jak działa temporal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A jak wydajnosc an 4.7? Testowal ktos? I kumpel mi mowil, ze mu sie na tym grafa wali. Czy rzeczywiscie sie wali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Czy mod 9500@9800 daje coś w porównaniu z 9500@9700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Nie mozna przerobic 9500 na 9800 to zupelnie inna konstrukcja, ta przerobka dotyczy 9800@9800 pro przy instalacji sterownikow omega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 To zerknij na podpis piaskoona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 radosuaf @ jak sobie ustawisz przy instlacji Omeg softmoda na 9800 to wydajność Ci spadnie. Ja miałem normalnie na swojej karcie 2500pkt w 3DMarku2003, a po softmodzie na R9500 PRO 3500pkt. A jak dałem kiedyś z ciekawośći na 9800 to miałem 3000 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Była o tym już mowa na tweaku. Wynikło z niej, że mod @9800 nic nie zmiena względem @9700 oprócz nazwy. Ja tam wierzę, że cosik może się zmieniać na +, więc robię @9800 ;) . Oczywiście przy tym modzie żadnego spadku wydajności w jakimkolwiek benchmarku czy grze nie ma (pod warunkiem, że sam mod zadziałał)! A co do samych Catalystów 4.7beta, to jak narazie wszystkie gierki śmigają stabilnie. Podkręcalność taka sama jak w poprzednich wersjach. Myślę, ze można je śmiało instalować. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 piaskoon @ a u mnie spadek był nie mam pojęcia dlaczego. Trochę mnie to zdziwiło. Dlatego mam softmoda na 9700 a w zasadzie na 9500 PRO i wszystko chodzi elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Co to za opcja ten "Temporal"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Sprawdz guru of 3D (angielski niezbedny). Proste wytlumaczenie to: 4xAA=2xTemporal AA Oczywiscie to jest troche bardziej skomplikowane. Benefit jest duzy, co jest jednak niezbedne to "powerful" system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...