Skocz do zawartości
radosuaf

Catalyst 4.7 beta - jest Temporal AA

Rekomendowane odpowiedzi

Linki:

http://www.station-drivers.com/page/atidriv.htm

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=802

Podobno są problemy z instalacją na Win 2000, na XP wszystko OK.

Jest opcja akceleracji WMV, nowe opcje dla OpenGL (chyba się wreszcie ATI zabrało za OGL) i Temporal AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmodowałem (@9800) i zainstalowałem. W Mother Nature wychodzi zawsze 0,5FPS więcej niż na cat. 4.6. ;)

TemporalAA działa teraz także w Opengl. Oczywiście uruchamiamy go na prawie tej samej (niestety), starej zasadzie -> dodajemy wpis w rejestrze (a dokładniej, wpis już jest dodany przez ATI, tyle że jego wartość wynosi "0", natomiast ustawiamy ją na "2") i w Control Panelu (ciągle stary jest) aktywujemy AA (dla D3D i Ogl). Niestety jest jeden myk - po wyłączeniu AA w control panel'u, powtórne ustawienie AA powoduje, że znów musimy wpisać tą "dwójkę" w rejestrze :(

No i jest jeszcze nowy wpis w rejestrze o nazwie "TemporalAAMultiplier_DEF". Gdy ustawimy go na inną wartość niż "0", TemporalAA nie będzie w ogóle działał.

To narazie wsio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piaskoon skad wziales plik do przerobki? uzyles z Cata 4.6?

RivaTunerem v.2.0 RC14.3

A co do tego, czy TemporalAAMultiplier_DEF musi być ustawiony na "0", to jednak źle napisałem. Właśnie działa mi z ustawieniem na 2 (i tu i tu ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radosuaf @ jak sobie ustawisz przy instlacji Omeg softmoda na 9800 to wydajność Ci spadnie. Ja miałem normalnie na swojej karcie 2500pkt w 3DMarku2003, a po softmodzie na R9500 PRO 3500pkt. A jak dałem kiedyś z ciekawośći na 9800 to miałem 3000 pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była o tym już mowa na tweaku. Wynikło z niej, że mod @9800 nic nie zmiena względem @9700 oprócz nazwy. Ja tam wierzę, że cosik może się zmieniać na +, więc robię @9800 ;) . Oczywiście przy tym modzie żadnego spadku wydajności w jakimkolwiek benchmarku czy grze nie ma (pod warunkiem, że sam mod zadziałał)!

A co do samych Catalystów 4.7beta, to jak narazie wszystkie gierki śmigają stabilnie. Podkręcalność taka sama jak w poprzednich wersjach. Myślę, ze można je śmiało instalować.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi