AMD Rulezz Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 1. no ale kto sie smieje :?: Wystarczy zobaczyć :lol: Radek 9600 pro lepszy :lol: Trzeba wkoncu przejrzeć na oczy........wszystkie fx'y to shity GeForceFX 5900XT Gigabyte GA-N59X128D 128MB tv & DVI (256-bit) BOX - 969 zł sklep.benchmark.pl Radeon 9600 Pro Ultra Gigabyte GV-R96P128DU 128 MB DDR DVI + TV (AGP x8) bulk - 752 zł sklep.benchmark.pl ale kurna, niebywałe ten fx ma pamieci 256 bit a radek "tylko" 128 bit :!: hmm....... cenę podałeś 9600 pro a w teście jest 9800 pro :lol: poza tym równie dobrze można znaleźć screeny z odwrotnym wynikiem. FX był nieudany, taka prawda, poprawili sporo wypuszczając 5700 i 5900 ale nadal nie było jak należy. teraz nVidia ma lepszą kartę ale widac niektórzy żyją swoim komputerem i jak mająATi (bo łatwiej się pisze :lol: ) to ktokolwiek powie coś złego o tej firmie to już pianę toczą :) dajcie na luz, to tylko firmy i obie chcą z was kasiorę wypompować :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 no ja juz tego Pana Wintera juz pare razy slyszalem i jest on zdecydowanym zwolennikiem FX'ow spoko jego zdanie trzeba to szanowac. Z tego co widze ma nad avatarem napis PcLab hmmm dla mnie to wszystko tlumaczy - "beznadziejny" serwis komputerowy (oczywiscie to moje zdanie). Co do FX'ow to naprawde nie ma o czym gadac sa nieudane i tyle (zaczelo sie od suszarki 5800 a skonczylo wiadomo jak) Co do efektod PS3.0 tak jak niejedni tutaj stwierdzili, trudno to ocenic na statycznych obrazkach, jednak wyglada to naprawde obiecujaco (oprocz tych co sie tak swieca bo to wyglada bez sensu) Zeczywiscie technologicznie nowe karty nv sa bardziej zaawansowane niz ATI ale to naprawde nie musi swiadczyc o ich przewadze. Jezeli gry beda wykozystywaly PS3.0 (w co w 100% watpie, moze pojedyncze sztuki) to wtedy obraz bedzie ladniejszy i szybszy na nowych GF. Jednak zapewne bedzie tak ze 95% gier bedzie na PS2.0 i bedzie wygladala rownie na ATI jak i NV, szybkosc bedzie podobna moze tym razem GF bedzie troszke szybszy od Radka wiec glowna role odegra cena tych kart i ich modowalnosc i podkrecalnosc :D (wiadomo dla nas forumowiczow to sie liczy :) ) Ja osobiscie w wakacje wybieram sie do stanow (dokladnie do LA) i zamierzam tam nabyc sobie karte i bedzie to albo Radek X800pro albo ktorys z GF 6800 (jezeli radek bedzie mozna cyknac na wersje XT to go wezme), narazie nie ma Dziforsow i tak naprawde nie mozna o nich jeszcze powiedziec wszystkiego na 100%, pozyjemy zobaczymy Choc jestem fanem ATI to nowe GF naprawde mnie zaskoczyly pozytywnie, bo moja powiedzmy "milosc" do nv skonczyla sie na karcie Ti4200 potem juz byly same gnioty i przesiadlem sie na ATI teraz moze bedzie odwrotnie i wsadze do budy NVidie, (choc watpie) pozdrawiam P.S. Wlasnie co do tej problemowosci Panie Winter tez posiadam radka R300 i gdzie te problemy ja nie mialem ani jednego od poczatku kupna a bylo to ok. roku temu. Co innego Radki 9100 to to juz inna historia no ale jak mowilem PCLab :? wow, widzę, że mam styczność z kompletnym super zajebistym specem komputerowym :lol: śmieszny jesteś i ty także na pierwszy rzut oka wyglądasz na fana kart ATI, co chwile jej bronisz nawet jeśli PS3.0 ma być głównym atutem NVIDII to coraz to nowsze spekulacje, że niby to PS2.0 pod nową nazwą albo, że będzie wolniejszy i tak od ATI :lol: LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter czy skonczyly Ci sie leki??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter czy skonczyly Ci sie leki???????na mówienie prawdy jeszcze nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ale na uspokojenie chyba tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Oho, juz sie zaczyna wyzywanie innych od smiesznych... Jedyni, ktorych tu widze toczacych piane, to slepcy z 'nvidia' wytatuowanym na duszy... Ludzie, zapytam sie jeszcze raz : jakim cudem wiecie co bedzie dzialalo szybcie, jesli ani karty, ani gier jeszcze nie ma :?: Qr**, jeden watek im zamkna, to tworza kolejny aby sobie pobluzgac na innych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czekam na komentarz tej strony: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...;highlight=prix bo widzę, że teraz to nie zabardzo kto się kwapi by zaprzeczyć, oczywiście nic tam nie jest sfałszowane, wszystko jest prawdą, zobaczcie stronę i nie mówicie, że nie ma żadnych problemów dość często na forum, nawet tym widziałem wątki o RADEONach albo, że mają problemy z wydajnością (za mało 3DSmarków), albo to problemy z kompatybilnością z monitorami albo innymi rzeczami p.s@jordi23: czemu uważasz, że pclab jest najgorszym serwisem? ciekawe co cię do tego przekonało, przecież recenzje są obiektywne, nie ma żadnych manipulacji z zewnątrz i pokazujemy prawdziwe wyniki, zresztą patrząc na ilość podlinkowywania naszych newsów i artykułów na tym forum można stwierdzić, że mamy tu dobrą opinię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czekam na komentarz tej strony: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...;highlight=prix hmm no ladna strona, szare tlo... i serduszka 3 nawet sa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czekam na komentarz tej strony: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...;highlight=prix hmm no ladna strona, szare tlo... i serduszka 3 nawet sa! kończe rozmowę, ale chciałem na koniec napisać, że tym komentarzem dobitnie pokazałeś, że mam rację i po prostu nie chcesz znieść faktu, że są jednak problemy, ale wam można do łba tłuc, pokazywać, udowadniać, ale wy nadal swoje ja R9800Pro nie krytykowałem, jak dla mnie super karta, też bym ją kupił, ale za 600 zł raczej bardziej opłacało mi się kupić gf fx 5900xt prosze moderatora o zamknięcie wątka pozdrawiam tomek nowak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 problemy z kompatybilnością z monitorami albo innymi rzeczamize niby co, wtyczka nie pasuje? a moze masz za mala obudowe i ci sie karta nie miesci :wink: chyba o takich "kompatybilnosciach" mowisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter - czemu mnie obrazasz?? Ja w mojej wypowiedzi nie zrobilem tego, nawet powiedzialem ze trzeba uszanowac Twoje zdanie, czy zawsze musi byc tak ze jak ktos nie ma argumentow to musi powiedziec cos obrazliwego??? widocznie tak jest i jest to smutne, ale swiadczy tylko o tym kto to mowi. Co do problemow z radkami, ja naprawde nie wiem gdzie te problemy jestem posiadaczem od roku R300 wczesniej mialem radka 8500 i naprawde nie mialem problemu, kolega tez ma radeona 9500pro i zadnych problemow, na fomrum tez widze ze zazwyczaj to sa problemy z 9100 ale to juz wiadome, ta karta (a wlasciwie bios tej karty) jest nieudany Co do serwisu PClab no jest jak dla mnie malo czytelny, strona merytoryczna rowniez jest srednia, zdecydowanie bardziej wole recenzje na tweaku i twojePC, nie mowie juz o reckach na zachodnich serwisach no ale wiadomo inne fundusze tam maja. I to tyle jest to moje zdanie, a co do tego czy inni lubie ten serwis ok zaden problem, jedni czytaja taki drugi taki i tak powinno byc. Nie nazywaj mnie fanem ATI, bo do takiego miana mi daleko, obecnie jestem posiadaczem karty ATI bo gdy ja kupowlaem byla najlepszym wyborem w rozsadnej cenie, (wczesniej bylem super zadowolony z Ti4200), karty seri FX to dla mnie gniot straszny i tyle. Teraz sprawa moze sie zmienic na rzecz kart 6800 bo wyglada na to ze nvidia naprawde popracowala nad ta seria, i nie wiem ktora karta bedzie moja nastepna moze 6800 moze X800pro, kupuje dopiero w sierpniu wiec jeszcze sie zastanowie, (jezeli do tego czasu 6800 beda dostepne :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 problemy z kompatybilnością z monitorami albo innymi rzeczamize niby co, wtyczka nie pasuje? a moze masz za mala obudowe i ci sie karta nie miesci :wink: chyba o takich "kompatybilnosciach" mowisz... znaczy się źle to może ująłem, raczej problemy na tych kartach na naszym forum były problemy z częstotliwością w grach i w Windzie (stale 60 Hz) oraz problem, że ekran był w połowie ucięty i nie równy i to dwa takie przypadki w ciągu 2 dni na tej samej karcie (tj. R9800Pro) ale ja nic nie sugeruje, co karta to inny problem, ale teraz jeśli miałbym wybierać między GF FX 5900XT a R9800Pro wybrałbym tego drugiego, 5900XT wystarcza spokojnie, ale ciekaw jestem jak dużo zmieniło się od czasów R9500, którego niegdyś posiadałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter - czemu mnie obrazasz?? Ja w mojej wypowiedzi nie zrobilem tego, nawet powiedzialem ze trzeba uszanowac Twoje zdanie, czy zawsze musi byc tak ze jak ktos nie ma argumentow to musi powiedziec cos obrazliwego??? widocznie tak jest i jest to smutne, ale swiadczy tylko o tym kto to mowi. Co do problemow z radkami, ja naprawde nie wiem gdzie te problemy jestem posiadaczem od roku R300 wczesniej mialem radka 8500 i naprawde nie mialem problemu, kolega tez ma radeona 9500pro i zadnych problemow, na fomrum tez widze ze zazwyczaj to sa problemy z 9100 ale to juz wiadome, ta karta (a wlasciwie bios tej karty) jest nieudany Co do serwisu PClab no jest jak dla mnie malo czytelny, strona merytoryczna rowniez jest srednia, zdecydowanie bardziej wole recenzje na tweaku i twojePC, nie mowie juz o reckach na zachodnich serwisach no ale wiadomo inne fundusze tam maja. I to tyle jest to moje zdanie, a co do tego czy inni lubie ten serwis ok zaden problem, jedni czytaja taki drugi taki i tak powinno byc. Nie nazywaj mnie fanem ATI, bo do takiego miana mi daleko, obecnie jestem posiadaczem karty ATI bo gdy ja kupowlaem byla najlepszym wyborem w rozsadnej cenie, (wczesniej bylem super zadowolony z Ti4200), karty seri FX to dla mnie gniot straszny i tyle. Teraz sprawa moze sie zmienic na rzecz kart 6800 bo wyglada na to ze nvidia naprawde popracowala nad ta seria, i nie wiem ktora karta bedzie moja nastepna moze 6800 moze X800pro, kupuje dopiero w sierpniu wiec jeszcze sie zastanowie, (jezeli do tego czasu 6800 beda dostepne :) ) mnie tu nieraz obrażali i nie płakałem, ale przejdę do tematu layout od początku lipca będzie nowy, więc może i tobie przypadnie do gustu, jeśli chodzi o wartość merytoryczną PCLab.pl i Tweak.pl lub TwojePC.pl to tylko i wyłącznie twoje zdanie, Vega niedawno dał mi najnowsze statystyki największych portali komputerowych i na pierwszym miejscu z oglądalności miał PCLab.pl Tweak.pl ma ogromną przewagę jeśli chodzi o forum, najlepsze, najbardziek fachowe, ale jeśli chodzi o ilość recenzji i wartość merytoryczną newsów to niestety jest daleko (dość mało ich jest i są krótkie). Zresztą niejaki mk11 czy jak mu tam niedawno do mnie pisał, jego zamiarem było obrażanie mnie, serwisu, zdaje się, że pracuje on tu na Tweak.pl - dostał jednoznaczą odpowiedź na jego zamiary. TwojePC.pl to według mnie bardzo dobry serwis, niczego mu nie brakuje, choć układ forum bym zmienił nieco, ale reszta jest OK i recenzje są prawdziwe jak u nas. Benchmark upadł i to znacząco, co kolejna recenzja kart graficznych to nowa rozdzielczość (ciekawa przypadłość dla niejakiego Wojtka, który się zajmuje tym serwisem). FrazPC to w ogóle nie będę komentował, bo poziom psi i daleki od wszystkich serwisów, szczególnie naczelny tego serwisu powinien zastanowić się nad sobą, bo niedługo zostanie bez pracy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter - czemu mnie obrazasz?? Ja w mojej wypowiedzi nie zrobilem tego, nawet powiedzialem ze trzeba uszanowac Twoje zdanie, czy zawsze musi byc tak ze jak ktos nie ma argumentow to musi powiedziec cos obrazliwego??? widocznie tak jest i jest to smutne, ale swiadczy tylko o tym kto to mowi. Co do problemow z radkami, ja naprawde nie wiem gdzie te problemy jestem posiadaczem od roku R300 wczesniej mialem radka 8500 i naprawde nie mialem problemu, kolega tez ma radeona 9500pro i zadnych problemow, na fomrum tez widze ze zazwyczaj to sa problemy z 9100 ale to juz wiadome, ta karta (a wlasciwie bios tej karty) jest nieudany Co do serwisu PClab no jest jak dla mnie malo czytelny, strona merytoryczna rowniez jest srednia, zdecydowanie bardziej wole recenzje na tweaku i twojePC, nie mowie juz o reckach na zachodnich serwisach no ale wiadomo inne fundusze tam maja. I to tyle jest to moje zdanie, a co do tego czy inni lubie ten serwis ok zaden problem, jedni czytaja taki drugi taki i tak powinno byc. Nie nazywaj mnie fanem ATI, bo do takiego miana mi daleko, obecnie jestem posiadaczem karty ATI bo gdy ja kupowlaem byla najlepszym wyborem w rozsadnej cenie, (wczesniej bylem super zadowolony z Ti4200), karty seri FX to dla mnie gniot straszny i tyle. Teraz sprawa moze sie zmienic na rzecz kart 6800 bo wyglada na to ze nvidia naprawde popracowala nad ta seria, i nie wiem ktora karta bedzie moja nastepna moze 6800 moze X800pro, kupuje dopiero w sierpniu wiec jeszcze sie zastanowie, (jezeli do tego czasu 6800 beda dostepne :) ) co do tej strony, nie ma tam tylko R9100, są częste przypadki serii 9500/9700, a nawet 9800, więc nie tłumacz, że to normalne, że TYLKO R9100 tam jest wymieniony - otóż nie aha, jeśli uważasz, że moją wypowiedzią cię obraziłem to przepraszam, nie chce mieć żadnych wrogów na forum tylko i wyłącznie przez głupi problem NVIDIA vs ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 co do tego czy mnie obraziles czy nie luzik, nie placze jak twierdzisz - spoko nie ma temau. Co do problemow z R300 nie wiem ale ja tkich nie mialem znajomi tez nie wiec .... nie bede sie wypowiadal A co do serwisow : no musicie zmienic strone graficzna bo jest taka sobie, badzcie rowniez bardziej zetelni, jak np. piszecie ze nastepna czesc relacji z targow jutro to ma byc jutro a nie za pare dni. I troche bardziej obiektywizmu w reckach. Gratuluje wyniku ogladalnosci waszego serwisu i zyczy powodzenia. Co do benchmark.pl to zeczywiscie spadl na psy, kiedys byl moim ulubionym, was jescze na swiecie nie bylo, in4 - beznadzieja same recenzje myszek i klawiator, frazpl - podobnie, tweak - moze masz racje za malo jest recek ale FORUM RULES , dla mnie tak naprawde istnieje twojePC Jedno mnie tak naprawde zastanawia i musze wam to przynac ze zaskakujecie, jak sa jakies targi i to gdzies w takiej egzotyce jak azia to wy tam jestescie jako jedyni z polski, albo przynajmniej z serwisow internetowych, to jest szok, jak tak mlody serwis ma takie znajomosci i pieniadze na taki wyjazd, bardzo mnie to zastanawia pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 lepiej nie pisz, że masz GF FX 5900XT, bo cię zaraz ATIocwy zjadą, oni nie rozumią, że ktoś nie chce ich tego zasranego R9800Pro z którym są same problemy, dla nich się liczy 10-20 klatek i że masz 20-30 fpsów więcej w FarCry pod PS2.0? niech ATI jeszcze usprawni swoje sterowniki, bo niedługo to nawet ten FC się nie włączy, bo zaleje go fala fatal errorów :lol: czekam na komentarz tej strony: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...;highlight=prix dość często na forum, nawet tym widziałem wątki o RADEONach albo, że mają problemy z wydajnością (za mało 3DSmarków), albo to problemy z kompatybilnością z monitorami albo innymi rzeczami Co do tej strony to fakt same ,, fatal errory" :lol: :lol: wszczególności dotyczące 9800pro :lol: :lol: ,no może dwa i do tego np sam grałem w rise of the nations - i zero problemów zarówno na ,,zasranej" nvidii jak i na nie ,,zasranym" radreonie 9800pro a np taki fatal error w postaci jakości cienia w SC:PT o to jest prawdziwy fatal error :lol: A i wolę mieć takie fatale niż mieć slow motion :lol: Ps a co do pclaba to jeden z fajniejszych serwisów ,jako jedni z pierwszych zrobili testy nowych radków i nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winterku :D (mówię jak Pila hehehe) Przejżałem linka, którego zapodałeś. Nie wiem, czy zauważyłeś ale jest to forum, gdzie zagląda ATI i pod kątem opisanych problemów stara się je rozwiązywać w nowszych sterach. :wink: Jak widzisz opisane tam problemy zdarzają się najczęściej 1-2osobom. Choć są i takie, gdzie pojawiają się u większości. I myślę, że to dobre rozwiązanie. Każdy może opisać swój problem. Ale o co mi chodzi? O to, że jedni mają jakiś problem na jakiejś karcie a inni nie mają. Tak jest z każdym sprzętem. Prosty przykład. Ja na ATI 9500Pro, teraz na 9800Pro nie miałem żadnych problemów. Tak samo jak kiedyś miałem 5900XT, która też była bezproblemowa (oprócz kilku np. CoD). I np. z FarCry nie miałem na niej żadnego problemu (wtedy jeszcze patcha nie było) a Tobie nie poszła i chciałeś przez to sprzedawać FXa. Wiesz co chcę powiedzieć? Że jest tyle możliwych kombinacji sprzętu, że zawsze zdaży się jakiś błąd. Może nie u mnie, nie u Ciebie ale zdaży się. Z nVidią też są problemy. Nie martw się! :wink: Więc po co te smętne kłutnie? Wracając jeszcze do PS2.0 vs 3.0. Czy sam Pila nie mówił Ci, że w jakości generowanego obrazu różnicy nie ma? Różnica może być w prędkości. :wink: I dobrze, że nvidia wydała tajkie coś. Oby tylko miała poparcie od strony progamistów. 8) Na koniec chciałem powiedzieć, że zazwyczaj każdy user napisze tu 3-4 posty i kończy dyskusję a Ty ciągle gadasz! :) Gdyby nie Ty to ten topic umarłby śmiercią naturalną hehehe. :wink: no offense Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 co do tej dyskusji FX5900XT vs Radek 9800SE@PRo ,cena ta sama a radek lepszy... moze w starszych grach FX nie jest duzo slabszy ale tam gdzie pokazuje sie support DX 9.0 i PS 2.0 FX wyraznie mieknie... bo w koncu nigdy te "softwaerwowo interpolowane" efekty i Shadery FXa nie doruwnaja prawdziwemu chipowi z obsluga DX9 jakim jest R300/R350! ,i roznice widac w benchmarkach dla PS 2.0! ,Co do problemów z opisywanych przez Wintera to zwykle problemy lamerów nie potrafiacych poradzic sobie z instalacja karty ,sterow itp... Ewewntualnie zasilaniem ,gdy V AGP (szczgolnie gdy jest x2x/4) wystepuja problemy z odswiezaniem i trzymaniem rozdzialki! . Wszytskie karty 9800SE/PRO sa na PCB Bulit by ATi !a to przemyslana kostrukcja z ktora nie ma problemów jezeli sie ma chociaz minimalna wiedze o kompach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 -Problem with 9600 cards and hardware mouse pointer and games crashing -9600 users cannot run Neverwinter Nights for more than few mins without it crashing No po prostu :lol: :lol: :lol: 8O .Przeszedłem Newera ze 3 razy i nie miałem zadnej zwiechy. Teraz zaczynam dodatek i nic sie nie dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hej mili forumowicze naprawde nie ma oczym dyskutowac, co innego gdyby bylo o radziu 9100, wedlug mnie naprawde nie ma tematu pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 No i masz takiego fatal errora ,że go nawet niezauważyłeś ,strzeż się ,bo zaraz przez niego nie będziesz mógł grać w np FC :lol: :lol: (chyba się ten fatal przyczaił :wink: ) ps bo aż szkoda mówić ,że może być ktoś z serwisu komputerowego(Pclab) tak stronniczy :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ps bo aż szkoda mówić ,że może być ktoś z serwisu komputerowego(Pclab) tak stronniczy :roll: hehe tez o tym napisalem : "I troche bardziej obiektywizmu w reckach" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 "moze w starszych grach FX nie jest duzo slabszy ale tam gdzie pokazuje sie support DX 9.0 i PS 2.0 FX wyraznie mieknie... bo w koncu nigdy te "softwaerwowo interpolowane" efekty i Shadery FXa nie doruwnaja prawdziwemu chipowi z obsluga DX9 jakim jest R300/R350! ,i roznice widac w benchmarkach dla PS 2.0" - tak samo bedzie w PS 3.0 , dobrze to ujales , ATI nie ma szans w najnowszych grach pod PS 3.0 , tak jak FX sobie nie radza z PS 2.0 . wybor jasny - jesli nowa dobra i wydajna karta z wszystkimi bajerami . tylko NVIDIA , chyba ze ktos chce zyc reliktem przeszlosci i sentymentem wybierze zacofane technologicznie ATI . kto pisze ze ATI specjalnie nie umiescilo PS 3.0 w kartach , jest zaslepiony . kto rezygnuje z takiego czegos dobrowolnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 No i masz takiego fatal errora ,że go nawet niezauważyłeś ,strzeż się ,bo zaraz przez niego nie będziesz mógł grać w np FC :lol: :lol: (chyba się ten fatal przyczaił :wink: ) ps bo aż szkoda mówić ,że może być ktoś z serwisu komputerowego(Pclab) tak stronniczy :roll: Najsmieszniejsze jest to , ze Winter na swoim forum pojechal ostro swojego FX-a , alez to on narzekal na jakosc obrazu w FC , juz go sprzedawal i kupowal Radka , no ale teraz Radek jest bee . NV40 pokazalo , ze jak sie NV chce i ma noz na gardle to potrafi ale boshe ludzie nie osmieszajcie sie , to nie zmienia faktu ze na FX sie potknela i to dosc mocno... Sam mialem dwa FX-y , pierwsza porazka Gainward 5600 , na ktorego przesiadlem sie z 9200 i... [gluteus maximus] jak nic zero zauwazalnego wzrostu . Potem byl 5700 , ktory moze i taki zly nie byl , teraz mam R350 i jestem w siodmym niebie , jakosc obrazu powala o wydajnosci nawet nie wspominam. Co do tych twoich fatalnych bledow winter to mysle , ze jakbys choc raz dostal na miesiac radka to bys wiedzial dlaczego wszyscy tak z Ciebie teraz ryja :lol: no offence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 "moze w starszych grach FX nie jest duzo slabszy ale tam gdzie pokazuje sie support DX 9.0 i PS 2.0 FX wyraznie mieknie... bo w koncu nigdy te "softwaerwowo interpolowane" efekty i Shadery FXa nie doruwnaja prawdziwemu chipowi z obsluga DX9 jakim jest R300/R350! ,i roznice widac w benchmarkach dla PS 2.0" - tak samo bedzie w PS 3.0 , dobrze to ujales , ATI nie ma szans w najnowszych grach pod PS 3.0 , tak jak FX sobie nie radza z PS 2.0 . wybor jasny - jesli nowa dobra i wydajna karta z wszystkimi bajerami . tylko NVIDIA , chyba ze ktos chce zyc reliktem przeszlosci i sentymentem wybierze zacofane technologicznie ATI . kto pisze ze ATI specjalnie nie umiescilo PS 3.0 w kartach , jest zaslepiony . kto rezygnuje z takiego czegos dobrowolnie?ATi specjalnie nie wprowadziło PS 3.0 bo jak sami powiedzieli "nic nie wnosi do grafiki 3D" więc nie ma co sobie nim tyłka zawracac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 co do tego czy mnie obraziles czy nie luzik, nie placze jak twierdzisz - spoko nie ma temau. Co do problemow z R300 nie wiem ale ja tkich nie mialem znajomi tez nie wiec .... nie bede sie wypowiadal A co do serwisow : no musicie zmienic strone graficzna bo jest taka sobie, badzcie rowniez bardziej zetelni, jak np. piszecie ze nastepna czesc relacji z targow jutro to ma byc jutro a nie za pare dni. I troche bardziej obiektywizmu w reckach. Gratuluje wyniku ogladalnosci waszego serwisu i zyczy powodzenia. Co do benchmark.pl to zeczywiscie spadl na psy, kiedys byl moim ulubionym, was jescze na swiecie nie bylo, in4 - beznadzieja same recenzje myszek i klawiator, frazpl - podobnie, tweak - moze masz racje za malo jest recek ale FORUM RULES , dla mnie tak naprawde istnieje twojePC Jedno mnie tak naprawde zastanawia i musze wam to przynac ze zaskakujecie, jak sa jakies targi i to gdzies w takiej egzotyce jak azia to wy tam jestescie jako jedyni z polski, albo przynajmniej z serwisow internetowych, to jest szok, jak tak mlody serwis ma takie znajomosci i pieniadze na taki wyjazd, bardzo mnie to zastanawia pozdrawiam dzięki za uznanie, niestety jako najmłodszy redaktor mam guzik do gadania ;-) relacje z targów niestety nie są moją winą, Piła jeździ i on je potem relacjonuje, chociaż ja uważam, że źle robi zwalając całą robotę tylko na siebie, ja rozumiem, że lubi pracować, ale nie można trzymać wszystkich srok za ogon, nawet jak się bardzo chce - ma przecież dużą redakcję do pomocy i ja zawsze mu powtarzałem, że jestem gotowy do pomocy cóż, Piła ma bardzo wiele znajomych, a co za tym idzie łatwiej jest mu postawić cały serwis na nogi ze strony reklam jak i oczywiście recenzji, bo dostaje najnowszy sprzęt często jako pierwszy w Polsce widzę, że emocje nieco opadły, w takim nastroju polecam iść oglądnąć teraz mecz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 HeatFighter: ABSOLUTNIE REWELACYJNY AVATAR!!! Skąd mogę mieć takie fajne zdjęcie? A najlepiej kilka... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Winter jedynym fatal errorem sa twoje wypowiedzi... Jakie problemy z ati , ja mam radka 9700 juz ponad rok i zero problemow , stery sobie cos jakis czas sciagne nowe i wszystko smiga , no i wynik 3dmarka2003 ponad 6000... Co do ps3 vs ps2 , poczekam na gry to obslugujace i wtedy podejme decyzje karte ati czy gf kupie nastepna. Winter najwyrazniej nie miales kontaktu z kartami ati po 9500 skoro wymyslasz te bzdury o problemach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 PS 3.0 nic nie wnosi ? to czemu zapowiedzieli ze do nastepnej generacji kart je wprowadza ? nie badz smieszny koles , broniac ati . jasne jest ze nie umieli tego na czas zrobic , a nie mogli dluzej czekac z wydaniem karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ciekawe ze w R420 jest VS 3.0 a nie ma PS 3.0. ATi po prostu stwierdziło że jest jeszcze za wcześnie na pakowanie PS 3.0, poniewaz jeszcze nikt pozadnie nie wykożystał mozliwosci PS 2.0 . Ja to widze tak że jesli gry będą pisane pod PS 3.0 to róznic nie zobaczymy w wyświetlanej grafice natomiast mozemy zobaczyć różnice w prędkośc (o ile będzie szybciej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...