pio Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Ściągam sporo muzyki programami p2p, ale niestety nie zawsze udaje mi się ściągnąć cały album zripowany przez jedną osobę i jednakowej jakości (bardzo często są to starsze płyty, mało popularnych wykonawców, trudno osiągalne), dlatego poszukuję programu, który wyrówna mi poziom głośności całych zbiorów mp3. Konkretnie chodzi mi o soft w którym nie będę musiał otwierać każdego kawałka osobno i ustawiać jego głośność, a sprawa ograniczy się do wskazania folderu i poziomu głośności. Wiem, że są odtwarzacze, które wyrównują głośność podczas odtwarzania (foobar), ale ja przyzwyczaiłem się do winampa, a poza tym zależy mi na edytorze audio, który załatwi sprawę raz na zawsze i NIE będzie to żmudna robota taka jak otwieranie i zmiana głośności kilkuset utworów, każdego osobno. Dodam też, że próbowałem Feurio, ale to nie jest to czego szukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 http://mp3gain.sourceforge.net/ swoja droga to w foobarze tez to jest, klikasz prawym na zaznaczonym calym albumie i z menu ReplayGain wybierasz Scan as album, tylko ze nie widze zeby foobar pokazywal o ile zwiekszyl/zmniejszyl glosnosc, a Mp3Gain pokazuje, choc robia dokladnie to samo. BTW to jest bezstratne dla pliku, bo info o wzmocnieniu/oslabieniu jest zapisywane w tagach jako informacja dla playera, zeby dla danej sciezki ustawil inna glosnosc, wiec w kazdej chwili mozesz sie tego pozbyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 mp3gain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...