mongothealien Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Moje przykre doświadczenia ze spaloną ścieżką skłoniły mnie do napisania małego tutoriala. na mojej 8RDA+ wyświetlacz pokazywał "1d", ekran był czarny. dokładniej przyjżałem się karcie i znalazłem przyczynę: w sklepie elektronicznym kupiłem ELECTON 40 AC (lakier przewodzący prąd): musiałem sie dorapać do ścieżki poprzez czerwoną warstwę izolacji: następna ważną czynnością było odizolowanie sąsiedniej ścieżki za pomocą taśmy: elekton nanosiłem za pomocą szpilki: oderwałem taśmę i wygrzewałem spoinę przez kilka godzin pod halogenem 50W: izolacja okazała się nie dokładna - po zmierzeniu miernikiem okazało się, że zrobiłem zwarcie (po włożeniu radeona do mobo straciłbym obie części) więc rylcem zrobionym ze zegarmistrzowskiego śrubokręta dokładnie musiałem rozdzielać ścieżki: efekt końcowy może nie najpiękniejszy: estetyka nie ma dla mnie znaczenia, ważne, że karta DZIAŁA :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...