I_Zorg Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Witam Sorry jeśli to już było, ale szukałem i nie znalazłem. Magistrala nawet sie nie zbliża do 200, przy 185 zdażają się błędy a przy 200 tylko ciemny ekran. 11,5*175 - 100% stabilnie.(temp ok 60) a 9*200 nawet nie dychnie. Pamięci PC 400 L3- standard zasilacz 400W-DEER raczej lichy cooler. Czy jest szansa że będzie 200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 na więcej bym nie liczył bo: a) słaba płyta do o/c B) durony lubią niższą temperature do kręcenia, a ty sam napisałes ze masz licy cooler zresztą widać po temperaturze c) zasilacz, nie miałem ale nie słyszałem dobrych rzeczy o deer'ze, sprawdź miernikiem napięcia. Na twoim miejscu poszukałbym lepszego chłodzenia, zrobił mod na vcore bo twoje mobo chyba ma w % i w dodatku nie dużo no i daj jakieś lepsze info o pamięciach (firma i timingi) bo nic nie wiem z tego co napisałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Pamięci w asynchronicznym na 400 bez problemu chodzą. chłodzeniezasilacz - zgoda ale 11,5*175 daje 2012 a 9 *200 tylko 1800 w pierwszej ani zwisu, w drugiej ani dychu a timingi pamięci starałem się ustawić najsłabsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Prawdopodbnie potrzebujesz większego napięcia na CPU, aby osiągnąć FSB400 (200MHz). Aha, problrmrm może być pamięć- nForce nie lubi CL3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 1.Daj CL 2,5 , Vmem możesz Vmem + 0,2 2.Vcore +10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zobaczcie: jednak na gigabyte można - płyta nie jest co prawda stworzona do o/c ale da się na niej kręcic... http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showamd.cfm Duron na ponad 3200 Mhz i to na Gigabyte !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Zorg Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Dałem jak radziliście: pamięć+0,2V - 2,5-3-3-7 procespr+10% ale gdy dałem magistrale 180 wynik w 3DMarku wyszedł gorszy niż przy 175(oczywiście mnożnik bez zmian) to samo ma kumpel na KT400 więc zastanawiam się czy czasem nie mam coś żle ustawione-czy AGP nie podkręcam razem z magistralą (w biosie mam ustawione AGP-66Mhz-ale czy napewno na tyle chodzi?) Jaki program pokazuje taktowania AGP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 PCI/AGP na nForce 2 masz zawsze 33/66 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...