A'tomek Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Jak sprawdzić czy producentem mojego chiefa jest sirtec ? Bo podobno te są najlepsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Chiefteki made by Sirtec mają charakterystyczne wycięcie z tyłu na złotego grilla w kształcie idealnego koła (nie widać tych prętów od śrubek), po za tym mają oznaczenie HPC-xxx-yyy gdzie xxx to moc zasilacza a yyy jego 'typ' 102 - bez pfc 202 - pasywne pfc 302 - aktywne pfc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A'tomek Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A co z 1136 ? Niby następca HPC 360-202, z serial ATA i jeszcze coś. Wcisnęli mi go razem z dragonem medium. Na nieobciążonym celeronie ma 11.75-11.83 V...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Wyprodukowany przez Enhance Electronics, dlaczego ma być od razu gorszy? Na papierku ma jeden amper więcej na +12v niż hpc-360, ciekawe jak w praktyce... Poza tym jeżeli pomiar jest z miernika to nie za ciekawie, ale jeżeli jest to pomiar z czujników płyty głownej to możesz go traktować jedynie poglądowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A'tomek Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Z czujników mobo, mam miernik ale trudno żeby ciągle monitorować miernikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Nikt Ci nie każe podpinać na stałe miernika :wink: Po prostu zapuść jakąś grę albo test 3d żeby maksymalnie obciążyć zasilacz i zobacz co pokazuje miernik. Później przerwij test i zobacz jak sytuacja wygląda na 'biegu jałowym'. Jak napięcia nie będą się bujać lub wykraczać (powiedzmy +-3.5%) poza normę to nie ma powodu do stresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...