Archimonde Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Parę miesięcy temu dostałem Mistrzostwa świata w Quidditchu i postanowiłem zarejestrować swoją kopię i dostawać jakieś powiadomienia o ewentualnych patchach itd. Prosili abym podał datę urodzenia i tak się składa, że dzisiaj są moje urodzinki. Więc wysłali do mnie życzenia i prezent - ......15$. Małe letters: Gift Card expires on July 15, 2004 and is redeemable only from the EA STORE at www.eastore.ea.com. Gift Card valid only for the new purchase of one item at $15 or greater value. Value of EA Gift Card will be deducted from product list price. Products subject to availability. Customers are responsible for shipping, handling and applicable sales tax. Offer cannot be combined with any other offer, gift card, rebate or discount coupon. Valid only in the US and Canada. Limit one offer per person. Offer may not be substituted, exchanged, sold, or redeemed for cash or other goods or services. Void where prohibited, taxed or restricted by law. Co o tym sądzicie? Mam ciocię w Ameryce, ale nie wiem czy przewóz prezentu do Polski nie będzie 3 razy większy. :evil: Odpuścić czy kombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Parę miesięcy temu dostałem Mistrzostwa świata w Quidditchu i postanowiłem zarejestrować swoją kopię i dostawać jakieś powiadomienia o ewentualnych patchach itd. Prosili abym podał datę urodzenia i tak się składa, że dzisiaj są moje urodzinki. Więc wysłali do mnie życzenia i prezent - ......15$. Małe letters: Gift Card expires on July 15, 2004 and is redeemable only from the EA STORE at www.eastore.ea.com. Gift Card valid only for the new purchase of one item at $15 or greater value. Value of EA Gift Card will be deducted from product list price. Products subject to availability. Customers are responsible for shipping, handling and applicable sales tax. Offer cannot be combined with any other offer, gift card, rebate or discount coupon. Valid only in the US and Canada. Limit one offer per person. Offer may not be substituted, exchanged, sold, or redeemed for cash or other goods or services. Void where prohibited, taxed or restricted by law. Co o tym sądzicie? Mam ciocię w Ameryce, ale nie wiem czy przewóz prezentu do Polski nie będzie 3 razy większy. :evil: Odpuścić czy kombinować? 15USD to za mało na zakup jakiejkolwiek gry. Musialbyś więc dołożyć jeszcze ze 2x tyle by kupić coś sensownego. Przesyłka kosztuje 20USD, więc naprawdę się nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrancEaddict Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Parę miesięcy temu dostałem Mistrzostwa świata w Quidditchu i postanowiłem zarejestrować swoją kopię i dostawać jakieś powiadomienia o ewentualnych patchach itd. Prosili abym podał datę urodzenia i tak się składa, że dzisiaj są moje urodzinki. Więc wysłali do mnie życzenia i prezent - ......15$. Małe letters: Gift Card expires on July 15, 2004 and is redeemable only from the EA STORE at www.eastore.ea.com. Gift Card valid only for the new purchase of one item at $15 or greater value. Value of EA Gift Card will be deducted from product list price. Products subject to availability. Customers are responsible for shipping, handling and applicable sales tax. Offer cannot be combined with any other offer, gift card, rebate or discount coupon. Valid only in the US and Canada. Limit one offer per person. Offer may not be substituted, exchanged, sold, or redeemed for cash or other goods or services. Void where prohibited, taxed or restricted by law. Co o tym sądzicie? Mam ciocię w Ameryce, ale nie wiem czy przewóz prezentu do Polski nie będzie 3 razy większy. :evil: Odpuścić czy kombinować? 15USD to za mało na zakup jakiejkolwiek gry. Musialbyś więc dołożyć jeszcze ze 2x tyle by kupić coś sensownego. Przesyłka kosztuje 20USD, więc naprawdę się nie opłaca. ale bzdury piszesz, jezeli ciotka dobrze wszystko zapakuje to zmiesci sie spokojnie w 10USD, dla przykladu ja sie zmiescilem w 4usd za przesylke, oczywiscie szlo to listem najlpiej wyslac wszystko w malej, babelkowej kopercie, i jakos to utwardzic(kartony itp) www.usps.com tutaj masz koszty mniej wiecej za przyesylki/listy z tego co widze to wiekszosc gier jest tam po 20usd (nhl 2004, underground) wg mnie warto edit: dla przykladu przesylka listem .7funta (jakies 317gramow) Airmail Letter Post 4 - 7 Days $7.65 Max. length 24", Max. length, height, depth combined 36" wiec nie jest tak zle edit2: Widac ze Mareczek robi czeste zakupe z USA, smiechu warte :D, wiec sie nie wyglupiaj juz takimi postami tak btw. to do mnie "paczka" z polski do usa kosztowala 6zlotych :D :D bylo tam malo rzeczy ale te co potrzebowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 :lol: i znowu mareczek, juz dal raz popis ze sklepami w niemczech muahaahahahahahaha :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 ale bzdury piszesz, jezeli ciotka dobrze wszystko zapakuje to zmiesci sie spokojnie w 10USD, dla przykladu ja sie zmiescilem w 4usd za przesylke, oczywiscie szlo to listem Dziecko, nie ośmieszaj się. 4USD za przesyłkę to może list, ale on idzie parę miesięcy. Podałeś stronę, której nawet nie rozumiesz. Widzisz, pomogę Ci i podam link do rzeczywistych cen, gdzie najtańsza paczka do Polski kosztuje 19.15USD (reszta to listy, albo małe przedmioty). http://ircalc.usps.gov/speed.asp?Country=P...inue&Contents=1 i to do 1funta, tylko 0.4kg. najlpiej wyslac wszystko w malej, babelkowej kopercie, i jakos to utwardzic(kartony itp) Jasne i w ten sposób wyślesz np. figurkę, czy plakat, no nie? www.usps.com tutaj masz koszty mniej wiecej za przyesylki/listy z tego co widze to wiekszosc gier jest tam po 20usd (nhl 2004, underground) wg mnie warto Owszem stare, sprzed 1-2 lat są tańsze, ale nowe gry nie schodzą poniżej 40USD. Zajrzyj na www.ebgames.com edit: dla przykladu przesylka listem .7funta (jakies 317gramow) Airmail Letter Post 4 - 7 Days $7.65 Max. length 24", Max. length, height, depth combined 36" wiec nie jest tak zle List to nie paczka. Poza tym 7.65USD to prawie 30zł, czyli prawie połowa tych 15USD. edit2: Widac ze Mareczek robi czeste zakupe z USA, smiechu warte :D, wiec sie nie wyglupiaj juz takimi postami Ja robię, znajomi robią. I paczki kosztują 20-25USD. To Ty się nie ośmieszaj podając link do stron, w których nawet nie potrafisz znaleść właściwej ceny. tak btw. to do mnie "paczka" z polski do usa kosztowala 6zlotych :D :D bylo tam malo rzeczy ale te co potrzebowalem Taak? A potem się obudziłeś, prawda? No chyba, że zapomniałeś dodać jednego zera. Człowieku nie ośmieszaj się. Najtańsza paczka z Polski do USA to 57zł (a list polecony do 20g to 7.20zł), więc jak widać walnąłeś się o jedno zero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 :lol: i znowu mareczek, juz dal raz popis ze sklepami w niemczech muahaahahahahahaha :lol: No tak, ludzie często śmieją się z czegoś o czym nie mają zielonego pojęcia. Robiłeś tam kiedyś zakupy? To może zrób, to następnym razem nie będziesz się błaźnił kretyńskim śmiechem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrancEaddict Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 o boze on dalej nie rozumie. wiadome ty wiesz lepiej, ty wysylasz rzeczy z usa do polski widac ze sie znasz na rzeczy. wiesz wogole co ci za strone podalem?? strona poczty usa czy plyta CD wazy 300gram??? nie sadze kto mu kaze to wysylac "paczka"? dlaczego ma przplacac kiedy to spokojnie zmiesci w "liscie" i nie gadaj ze mu cos polamia bo tak sie niestanie, obudz sie, twoi koledzy przeplacaja a ty nic nie wiesz btw 1funt= 454gramy powiem ci tyle przeplacasz i to conajmniej 5 razy, Mareczek z USA :D takie komentarze to sobie na onecie zamiesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 o boze on dalej nie rozumie. wiadome ty wiesz lepiej, ty wysylasz rzeczy z usa do polski widac ze sie znasz na rzeczy. wiesz wogole co ci za strone podalem?? strona poczty usa czy plyta CD wazy 300gram??? nie sadze kto mu kaze to wysylac "paczka"? dlaczego ma przplacac kiedy to spokojnie zmiesci w "liscie" i nie gadaj ze mu cos polamia bo tak sie niestanie, obudz sie, twoi koledzy przeplacaja a ty nic nie wiesz btw 1funt= 454gramy powiem ci tyle przeplacasz i to conajmniej 5 razy, Mareczek z USA :D takie komentarze to sobie na onecie zamiesc Przede wszystkim nie mówię o wysłaniu jednej plyty, tylko o normalnych paczkach. W końcu nie musi kupować gry, tylko np. figurkę, czy plakat, a to i objętość większa i ciężar. Znajomi nie przepłacają ani razu, bo takie są ceny jeśli chce się wysłać kamerę video, czy trochę części komputerowych. I mówię o transporcie lotniczym, kiedy paczka dociera po 5 dniach, a nie morskim. Oczywiście, że morski jest znacznie tańszy, ale nie każdy chce czekać 1-2 miesiące na paczkę, zwłaszcza jak się sprowadza na sprzedaż. A jeśli chodzi o to co może sobie kupić za 15USD, to wybór jest bardzo niewielki. Przypominam, że zakup musi być dokonany w sklepie EA, a tam gry są znacznie droższe niż u nas (BF: Vietnam - tam 160zł + oczywiście przesyłka, u nas 110zł), więc pozostaje jedynie zainteresować się gadżetami, a małoprawdopodobne by kogoś interesowała płyta z soundtrackiem za jedyne 10USD, więc co pozostaje? T-shirt za 14.95? Nawet za czapeczkę trzeba tam wydać 19.95USD. Więc chyba pozostaje wybrać coś taniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 o boze on dalej nie rozumie. wiadome ty wiesz lepiej, ty wysylasz rzeczy z usa do polski widac ze sie znasz na rzeczy. wiesz wogole co ci za strone podalem?? strona poczty usa czy plyta CD wazy 300gram??? nie sadze kto mu kaze to wysylac "paczka"? dlaczego ma przplacac kiedy to spokojnie zmiesci w "liscie" i nie gadaj ze mu cos polamia bo tak sie niestanie, obudz sie, twoi koledzy przeplacaja a ty nic nie wiesz btw 1funt= 454gramy powiem ci tyle przeplacasz i to conajmniej 5 razy, Mareczek z USA :D takie komentarze to sobie na onecie zamiesc Przede wszystkim nie mówię o wysłaniu jednej plyty, tylko o normalnych paczkach. W końcu nie musi kupować gry, tylko np. figurkę, czy plakat, a to i objętość większa i ciężar. Znajomi nie przepłacają ani razu, bo takie są ceny jeśli chce się wysłać kamerę video, czy trochę części komputerowych. I mówię o transporcie lotniczym, kiedy paczka dociera po 5 dniach, a nie morskim. Oczywiście, że morski jest znacznie tańszy, ale nie każdy chce czekać 1-2 miesiące na paczkę, zwłaszcza jak się sprowadza na sprzedaż. A jeśli chodzi o to co może sobie kupić za 15USD, to wybór jest bardzo niewielki. Przypominam, że zakup musi być dokonany w sklepie EA, a tam gry są znacznie droższe niż u nas (BF: Vietnam - tam 160zł + oczywiście przesyłka, u nas 110zł), więc pozostaje jedynie zainteresować się gadżetami, a małoprawdopodobne by kogoś interesowała płyta z soundtrackiem za jedyne 10USD, więc co pozostaje? T-shirt za 14.95? Nawet za czapeczkę trzeba tam wydać 19.95USD. Więc chyba pozostaje wybrać coś taniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...