Matriks1111 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Słyszałem ostatnio takie coś - czy to prawda ?? Chcę kupic X800 Sapphire - ale narazie go nie ma - jest za to HIS X800 PRO - czy to to samo ?? Ktoś mi mówił, że te karty są identyko - HIS kupuje od Sapphire - daje własny znaczek i sruu do pudełka jako swoje - czy to prawda ?? Czy mając np. HIS'a nie stracę mozliwości O/C jakie daje Sapphire ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 HIS to taki sam highend jak Sapphire - niczym się nie różni, kupuj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Sapphire ma swoje PCB a HIS referendowane, takze odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 HIS jest oka, podobnie jak Sapphire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 nie referendowane a referencyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 nie referendowane a referencyjneaq co to oznacza :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hehe - jak narazie to niewiele z tego rozumiem :) Czyli, że moge swobodnie brać HIS'a ?? Srawdzałem w data sheetach - tam mają to samo wpisane - taktowania identyko - tylko zawartoś pudła się rózni - Sapphire daje więcej programów :P Czy kupując tego HIS'a będzie mi się grafa tak samo podkręcać jak Sapphire ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 No człowieku ,popatzr sobię np OC mojej karty , a Johnego 85 ,ja mam hisa ,on sapphira ,a podkręcone są podobnie Różnica jest głównie w oprogramowaniu ,no i w cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Kiedyś już pisałem o tym, rozmawiałem z gościem który sprowadza karty graficzne HIS'a i oczywiście jest "product managerem" w pewnej hurtowni, powiedział że HIS, Sapphire, Mint są "klepane" na tej samej linii produkcyjnej. Inne loga, boxy, czasem chłodzenie i to wszystko. Wydaje mi się że miał rację. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Czyli powiadacie, że mogę z czystym sumieniem zakupić tego HIS'a i będzie się tak samo jak Sapphire kręcił ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Czyli powiadacie, że mogę z czystym sumieniem zakupić tego HIS'a i będzie się tak samo jak Sapphire kręcił ?? A to jak się będzie kręcił w dużej mierze zależy od pamięci. Jak masz możliwość to sprawdź. W przypadku HIS'a nie trafisz przynajmniej na jakieś sztuczki w stylu 128 bitów. :lol: pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Czyli powiadacie, że mogę z czystym sumieniem zakupić tego HIS'a i będzie się tak samo jak Sapphire kręcił ?? A to jak się będzie kręcił w dużej mierze zależy od pamięci. Jak masz możliwość to sprawdź. W przypadku HIS'a nie trafisz przynajmniej na jakieś sztuczki w stylu 128 bitów. :lol: pozdrawiam. Hmm.. a jakich pamiątek powinienem się spodziwać ?? Samsungów 2.0 ns ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Czyli powiadacie, że mogę z czystym sumieniem zakupić tego HIS'a i będzie się tak samo jak Sapphire kręcił ?? A to jak się będzie kręcił w dużej mierze zależy od pamięci. Jak masz możliwość to sprawdź. W przypadku HIS'a nie trafisz przynajmniej na jakieś sztuczki w stylu 128 bitów. :lol: pozdrawiam. Hmm.. a jakich pamiątek powinienem się spodziwać ?? Samsungów 2.0 ns ?? Samsungi owszem ale 2.86ns. Widziałem również HIS'y na pamiątkach 3.0 i 3.3. Ostatnio miałem wersję 256MB z ICQ, potwierdziły się moje obawy co do kręcenia pamięci - i więcej tym gorzej. :? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmmm..... ale na Sapphirach są ponoć Samsungi 2.0 ns - jeżeli HIS to to samo co Sapphire - to czemu ma mieć gorsze pamiątki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmmm..... ale na Sapphirach są ponoć Samsungi 2.0 ns - jeżeli HIS to to samo co Sapphire - to czemu ma mieć gorsze pamiątki ?? Wiesz mi się przewija "przez ręce" czasem sprzęt z "Pronoxu", a oni Sapphirem nie handlują. Niestety nie wiem jakie pamięci montuje się na tych kartach, możliwe że są jakieś "Special Edition" z lepszymi pamiątkami. Samsungi 2.86ns kręcą się bardzo fajnie. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmmm..... ale na Sapphirach są ponoć Samsungi 2.0 ns - jeżeli HIS to to samo co Sapphire - to czemu ma mieć gorsze pamiątki ??No bo na his-ach x800 pewnie są też takie pamiątki ,bo cobex pewnie mówił o 9800pro (co do innych pamiątek 3.0 i 3.3 to są ale w 9800 nonpro i na 2.8 też one są) , anie o x800 o których ty mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Tak, cały czas miałem na myśli R9800pro i "non-pro". Fakt, nie napisałem dokladnie o jaką kartę mi chodzi. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm... czyli jeżeli dobrze pójdzie - to się moze okazać, że ten X800 PRO HIS to to samo co X800 PRO Sapphire (te same pamiątki, te same taktowania ) to co - radzicie brać HIS'a jak nie ma Sapphire ?? Jak się podkrecaja HIS'y - wie ktoś ?? (słabiej czy gorzej niż Sapphire - a moze tak samo :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ciekawe..tak sie składa ze mam Hisa i jest akurat na hynixach 2,8ns. Widziałem tez na Samsungach, zalezy jak sie trafi..jak wykręcam 420/760 na Silent cooler to chyba nie tragicznie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ale ja nie mówię o 9800 PRO tylko o X800 PRO :) Ale to że się dobrze kręcą to tylko o nich dobrze świadczy :) Ale jest okazja dostać Sapphire X800 PRO - już niedługo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmmm..... ale na Sapphirach są ponoć Samsungi 2.0 ns - jeżeli HIS to to samo co Sapphire - to czemu ma mieć gorsze pamiątki ??nie ma R9800Pro na pamięciach 2ns X800Pro posiada GDDR3 o czasie dostępu 2ns, a X800XT 1.6ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feromann Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Jeśli masz takie wątpliwości, kup Sapphire już są dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steell Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hehe - jak narazie to niewiele z tego rozumiem :) Czyli, że moge swobodnie brać HIS'a ?? Srawdzałem w data sheetach - tam mają to samo wpisane - taktowania identyko - tylko zawartoś pudła się rózni - Sapphire daje więcej programów :P Czy kupując tego HIS'a będzie mi się grafa tak samo podkręcać jak Sapphire ?? moja ma troszeczkę lepsze wyniki w 3DMark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feromann Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Tylko nie oczekuj zbyt wiele od tej karty,moja przy P4 2,4 chodzi podobnie jak 9800XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Wiem, że Sapphire są już dostępne - na moją zgubę, jeszcze ciągle nie mam kasy na tą grafę - tzn była, ale poszła na cosik innego :( Ehh - jeszcze mnie czeka trochę czekania :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...