dru8d Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 powiedzcie mi, czy to możliwe bo koledzy z sieci doszli do wniosku , że mój komputer powoduje rozłączanie się karty sieciowej od wlan, dokładniej zonet realtek 8180. kumpel poprzez swojego kompa udostępnia nam net z tej karty po lokalu, łączymy sie poprzez switch, w sieci sa 3 kompy wszystkie na win 2000. stworzyli sobie teorię, że gdy nie było mnie a mój komp był wyłączony to się nie rozłączało... czy to jest możliwe??? bo już mnie k... bierze, że takie głupoty mi gadają, ale może jednak się mylę, więc wole zapytać... prosze, pomóżcie moim nerwom :!: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Będący źródłem robali lub działającego trojana i sypiąc na wszystkie strony jakieś pakiety, może przyblokować ruch w danej sieci czy siatce ;) Może tu coś jest na rzeczy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 nie to akurat nie wchodzi w gre bo mam kompa dobrze zabezpieczonego pozatym kumpel ma firewalla i żadne dziwne pakiety odemnie nie idą do niego. pozatym zauważ, że ja pisałem o rozłączaniu się karty radiowej, o utracie połączenia przez nią. gdy się tak stanie to kumpel musi ją wyłączyć jako urządzenie, włączyć ponownie i działa na nowo tylko, że potrafi się rozłączać nawet co chwile, teraz działa od 30 minut, nie wiem ta wlanowa sieciówka ma takie dziwne jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 jak ma coś nakaszanione u siebie to mu się rozłącza... pomyśl, jaki wpływ może mieć twój komp, który wogóle nie jest bezpośrednio podłączony do tej karty??? żaden. przecież nawet karta sama nie analizuje pakietów głębiej niż do warstwy MAC. jeśli jest więc coś na rzeczy to tylko u gościa na kompie, któr ma zainstalowaną kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...