Khunu Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Karta kupiona w końcówce ubiegłego roku, dzisiaj okazało się, że to może byćoryginalny radek "built by ati", ma pamiątki hynixa 3,6ns, napis "ATI TECHNOLOGIES INC.", jest zielony, ale wygląda chyba inaczej. Jest to oryginał czy nie? I skąd mogę zassać bios do Radeonów 8500 by ATI, bo chcę go puścić na 275/275. Proszę o jakąkolwiek sensowną odpowiedź ;)[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mam takiego samego tez hynixy 3.6 :) Ale to nie jest radeon 8500 tylko radeon 8500 LE bo taktowanie jest 250/250. Moj spojnie przy dobrym chlodzeniu idzie na 300/300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, masz oryginał? Przy dobrym chłodzeniu to znaczy jakim? Radiatory na pamięciach? lepszy wiatrak? Mogę mu wgrać bios do kart "Built by ATI" czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Z tego co sie orientuje to tylko built by Ati ma taktowanie 275/275 a wszystkie powered by Ati 250/250. Na moim pisze Radeon 8500 LE Made in China :) Bios mozesz wgrac jaki chcesz moge ci wyslac na priva zestaw biosow i program do ich edycji dzieki ktoremu ja zrobilem sobie bios z taktowaniem 300/300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Radiatorki na pamieciach po obu stronach i po obu stronach wentyl 60x60x15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 sorx że się wtrącam nie do tematu ale czy jak by mi kumpel przytargał ze stanów radka 9700 built by ati to wszystkie sterowniki itp będzie kompatybilne? bo wiem że voodoosy się różniły w sterownikach tzn inne były w europie i w stanach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Z tego co sie orientuje to tylko built by Ati ma taktowanie 275/275 a wszystkie powered by Ati 250/250. Na moim pisze Radeon 8500 LE Made in China :) Bios mozesz wgrac jaki chcesz moge ci wyslac na priva zestaw biosow i program do ich edycji dzieki ktoremu ja zrobilem sobie bios z taktowaniem 300/300 :) Made in China to ściema ATi też robi karty LE w swoim opakowaniu każda karta z napisem Ati technologies Inc to nic innego jak radeon 8500LE wyprodukowany przez ATI! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Moj ma zielony laminat i napis Ati Technologies wiec to chyba oryginal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, masz oryginał? Przy dobrym chłodzeniu to znaczy jakim? Radiatory na pamięciach? lepszy wiatrak? Mogę mu wgrać bios do kart "Built by ATI" czy nie? Musisz sobie moda napięcia zrobić bo maks na co podkręcisz 250@250 to 288@270. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Moj ma zielony laminat i napis Ati Technologies wiec to chyba oryginalNo to oryginał sam miałem takiego ARTa kupowałem go za 1000zł dawno temu ale wtedy jeszcze klonów nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ja dalem 1100, a propos moj bez vmoda czy nawet olowka idzie na 300/300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 sorx że się wtrącam nie do tematu ale czy jak by mi kumpel przytargał ze stanów radka 9700 built by ati to wszystkie sterowniki itp będzie kompatybilne? bo wiem że voodoosy się różniły w sterownikach tzn inne były w europie i w stanach Bedzie na 100% kompatybilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Yeah, czyli to jednak JEST oryginał. Poza tym nowe minty są na czarnym laminacie, a mój jest w 100% zielony :) :) :) (dziwne, myślałem, że mięta też jest zielona :D ) Ale wlazłem na stronę ATI i te na obrazkach mają troche inne pamięci, ale pal licho. Co do numerów z LE to na początku ATI zabroniło sprzedawania swoich kart z oryginalnym taktowaniem, więc wszystkie inne były LE, nawet te "built by ATI". To ponoć tylko kwestia biosu. Chyba że jestem w błędzie :(. Więc mógłbym prosić tego biosa na mejla? Oczywiście mam nadzieję, że będzie działać poprawnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 hmmm w barwkomp mają jeszcze minty na orginalniej płytce za 580zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Karta kupiona w końcówce ubiegłego roku, dzisiaj okazało się, że to może byćoryginalny radek "built by ati", ma pamiątki hynixa 3,6ns, napis "ATI TECHNOLOGIES INC.", jest zielony, ale wygląda chyba inaczej. Jest to oryginał czy nie? I skąd mogę zassać bios do Radeonów 8500 by ATI, bo chcę go puścić na 275/275. Proszę o jakąkolwiek sensowną odpowiedź ;)[/url]Spoko, na 100% masz oryginalną ATI o zaniżonym taktowaniu spokojnie możesz podnieść jaj taktowanie, ale nie musisz zmieniać biosu tylko programikiem do edytowania biosu wejść do niego i tam zmianić mu taktowanie na takie jakie chcesz, wiem bo sam tak zrobiłem z podobną kartą, a nawet dałem o 5 mhz więcej i wszystko jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 O boże, co za niedopatrzenie! Tu jest mejl: Khunu@wp.pl Jak ktoś wyśle to niech napisze, bo mi skrzynkę zawalą. Za wszelką uprzejmość z góry dzięki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Poszlo, biosy i edytor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 THX, zaraz zerknę, ale mam BIG PROBLEM! Ustawiłem Radeonka na 275/275 i zapuściłem 3dMarka, już się tak cieszyłem, a tu w ostatnim demku RENIFERY!!! :evil: :evil: :evil: Co począć? Chyba wsadzę między bujdy opowieści o oryginalnych mintach... P.S. Test przeprowadzałem w nocy o godz. 00:25 przy otwartym oknie, więc to nie wina temperatury :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 THX, zaraz zerknę, ale mam BIG PROBLEM! Ustawiłem Radeonka na 275/275 i zapuściłem 3dMarka, już się tak cieszyłem, a tu w ostatnim demku RENIFERY!!! :evil: :evil: :evil: Co począć? Chyba wsadzę między bujdy opowieści o oryginalnych mintach... P.S. Test przeprowadzałem w nocy o godz. 00:25 przy otwartym oknie, więc to nie wina temperatury :( A robiles moda napiecia???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Nie bo: -nie umiem :( -nie wiedziałem, że trzeba... Można to zmienić jakoś programowo czy trzeba grzebać przy płytce (tak jak w przypadku mojej p. głównej)? Czy może bios to ustala? Jakie napięcie ma oryginalny Radeon 8500? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Nie bo: -nie umiem :( -nie wiedziałem, że trzeba... Można to zmienić jakoś programowo czy trzeba grzebać przy płytce (tak jak w przypadku mojej p. głównej)? Czy może bios to ustala? Jakie napięcie ma oryginalny Radeon 8500? Z tego co wiem to napiecie mozna zmienic po przez zamalowanie olowkiem czegos na laminacie czego dokladnie nie wiem bo Radeona bede mial miedzy 4-10 wrzesnia oryginalnego Ati 275@550 z pamieciami Hynix 3,6NS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Ja nie wiem, nie orientuję się w tym :( Co mam robić z moim radeonkiem. Taka fajna karta, oryginał, a ja jaj nie mogę nawet do default przywrócić... Pliiiiiizzzzzz!!!! Powiedzcie jak to zrobić z tym napięciem!!! Na pewno ktoś wie. A może to coś innego? HEEEEELP!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 ...Pliiiiiizzzzzz!!!! Powiedzcie jak to zrobić z tym napięciem!!! Na pewno ktoś wie. A może to coś innego? HEEEEELP!!! http://www.xbitlabs.com/video/radeon8500-overclocking/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Hmmm, wielkie dzięki, zawsze coś. Ktoś coś gadał o zmianie malowaniu ołówkiem, a tutaj chyba z 5 napięć do regulowania. W dodatku nie znam się na sprzcie dobrze a jak coś spieprzę, to zostanę bez grafy. A Ty jak to zrobiłeś? No i to jest Radeon LE i tam coś może być inaczej i poza tym to na pewno sprawa napięcia? Co do reniferów to na początku ich nie było, pojawiły się pod koniec testów. Jakby napięcie było nie tak to by się chyba od razu waliło, nie? Jestem zdesperowany, ale bezsilny w swej głupocie pod tym względem. Po cholerę obniżali to napięcie? Myślą, że mnie na prąd nie stać???? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 No to super. Oryginalne ATI bez mozliwosci standardowego taktowania -haha :D Co to za bzdety z tymi oryginalami od MINTA ??? Skad sie Wam to bierze. Byl topic o R7500 oryginalny z MINT. Po prostu BIG LOL. Ustawic taktowanie nowym biosem lub edytorem to mozna w kazdej karcie. Problem w tym, ze jest ona poprostu podkrecona wtedy i koniec kropka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 No to super. Oryginalne ATI bez mozliwosci standardowego taktowania -haha :D Co to za bzdety z tymi oryginalami od MINTA ??? Skad sie Wam to bierze. Byl topic o R7500 oryginalny z MINT. Po prostu BIG LOL. Ustawic taktowanie nowym biosem lub edytorem to mozna w kazdej karcie. Problem w tym, ze jest ona poprostu podkrecona wtedy i koniec kropka. Moze tobie zalezy na tym zeby sie pochwalic ze masz oryginalny :) Wazne ze ma hynixy 3,6 a to, ze ktos ma karte sflashowana firmowo na 275/275 a inny na 250/250 nic nie zmienia bo obaj podkreca do mnie wiecej tej samej czestotliwosci. Swojego radka kupilem prawie rok temu, a dopiero niedawno sie dowiedzialem ze to oryginalny ATI, ze wzgledy na zielony laminat i napis ATI technologies, gdyz tak naprawde mnie to wali skoro bez moda napiecia biega na 300/300 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Ludzie ale mieszacie KHUNU popatrz na tą stronę! wszystko widać czarno na białym bierzesz byle jaki ołówek i jeździśz nim po laminacie wokół oto link: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=953 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...