Skocz do zawartości
wz

cpu stability test

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest za program, może ktoś wie jak on działą

Jak zapuszczam prime 95 to mogę robić co chce na komputerze i wszystko działa (oczywiście wymagające aplikację wolno, ale działają)

Jak zapodam cpu st test (tą opcję co obciąża procesor),

to ledwo mogę myszką ruszyć, temperatury ze speed fan mogę odtyczytać dopiero później (min, max) bo nie daje rady aktualizowac na bieżąco.

A jak załącze prime i cpu st test jednoczesnie to juz koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku jak nie masz po co to się nie odzywaj,

ja nie pytam co to znaczy, tylko na jakiej zasadzie działa ten program, a skoro jesteś takim wielkim znawcą to moze potrafisz to wyjaśnić.

Nie chodzi mi o to że max obciąża procesor bo to to rzeczywiście każdy głupi i znający podstawey angielskiego wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

test stabilności procesora a nie max obciażenie a polega on na tym ze wszystkie bloki procesora sa w max stopniu obciązane, cały cache pracuje i wszystkie jednostki zmienno prezcinkowe wszystkie zestawy instrukcji pracują, jednym słowem nawwet niema co sie rozpisywac wszystkie bloki cpu sa uzywane i obciazane przez tego progsa po to zeby sprawdzic stabilnosc i poprawnosc dzialania calego cpu, stad ledwo co mysz chodzi

P.S nie mów na mnie człowieku bo człowiek to gra w zespole ;) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, trochę się zeźliłem bo często jest tak że ktoś nie przeczyta dokładnie posta i pisze że to już było 100 razy i żeby sobie poszukać

albo że to bzdury.

A nie chopdzio konkretną rzecz, to co napisałeś w ostatnim poście ale, raczej od strony programowej a nie sprzętowej.

Np. prime daje jakieś konkretne instrukcje dla procesora w celu znalezienia kolejnych liczb Marsenne'a.

Nie mam pojęcia jak to działa, ale jest to program niskiego priorytetu, więc nie obciąża nadmiernie systemu i można bez problemu pracowqć na komputerze.

A co z cpu st test ? Jakie on moze dawać instrukcje, że tak bardzo obciążają procesor i mają pierwszeństwo przed wszystki innymi

PS. Każdy moze powiedzieć że to bzdury i ważne że sprawdza stabilność, a nie w jaki sposób ale jeśli mnie to akurat intersuje to chyba mogę zadać takie pytanie.

Jeśli uważasz je za głupie to po prostu nic nie piszesz i tyle, chyba że jesteś moderatorem to możesz trochę inaczej zadziałać...

Ale skoro już zdecydowałeś się coś napisać to po co w taki nieprzyjamny sposób, w końcu forum jest także po to żeby sobie pomagać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi