Skocz do zawartości
krism50

Pasta termoprzewodząca...

Rekomendowane odpowiedzi

:) dobrze, że w podstawowych zagadnieniach to założyłeś. Proszę chłopaków o nieśmianie się.

Teraz wytłumaczę. Pasta ta służy do wypełnienia mikro luk pomiędzy radiatorem (tym metalowym czymś co nakładasz na procesor), a samym procesorem. Posmaruj rdzeń procesora - to metalowe - w przypadku AMD jest to taki malutki prostokącik, w przypadku INTELa jest to duża powierzchnia (po mojemu tak zwany kask). Posmaruj więc rdzeń lub kask pastą, tak żeby utworzyła się 1milimetrowa warstwa i załóż na tak przygotowany procesor swój radiator (to metalowe). W ten sposób poprawi się odprowadzanie ciepła z procesora na zewnątrz, dzięki czemu unikniesz przegrzania.

Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania komputera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe MeHow ma sufmiarke w oku :P

a tak szczerze to 1 mm to zdeczka duzo - tak mi sie zdaje - ja daje tyle zeby pokryc rdzen wartwą która nie prześwituje - i potem dociskam radiator i krece nim aby dobrze dopasować :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od siebie dodam ze njlepsze rezulataty osiągalem smarując bardzo skromnie... wyglada to tak że nakladasz trochę pasty a potem nawet palcem rozprowadzasz - by caly rdzeń był w pascie,, potem zdejmujesz ( chocby palcem;-) ) az procek bedzie niemal prześwitywal przez pastę... :-] zalezy to jeszcze od radiatora - jak równy jest jego spód!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi