krism50 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Witam. Jak mam użyć tej pasty, którą znalazłem w pudełku wraz z wentylatorem? Prosiłbym dokładniejszy opis, albo skierowanie na jakąś stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 :) dobrze, że w podstawowych zagadnieniach to założyłeś. Proszę chłopaków o nieśmianie się. Teraz wytłumaczę. Pasta ta służy do wypełnienia mikro luk pomiędzy radiatorem (tym metalowym czymś co nakładasz na procesor), a samym procesorem. Posmaruj rdzeń procesora - to metalowe - w przypadku AMD jest to taki malutki prostokącik, w przypadku INTELa jest to duża powierzchnia (po mojemu tak zwany kask). Posmaruj więc rdzeń lub kask pastą, tak żeby utworzyła się 1milimetrowa warstwa i załóż na tak przygotowany procesor swój radiator (to metalowe). W ten sposób poprawi się odprowadzanie ciepła z procesora na zewnątrz, dzięki czemu unikniesz przegrzania. Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania komputera! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 milimetrowa warstwa to chyba troszkę dużo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ja myślę w sam raz... zawsze daję milimetr i jest ok :) , możesz dać mniej, nic się nie stanie, ale oby rdzeń nie był "suchy" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hehe MeHow ma sufmiarke w oku :P a tak szczerze to 1 mm to zdeczka duzo - tak mi sie zdaje - ja daje tyle zeby pokryc rdzen wartwą która nie prześwituje - i potem dociskam radiator i krece nim aby dobrze dopasować :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 po nalozeniu OCZ Ultra 5+ Silver na mojego bartona temp spadly o 3-4 stopnie.. yhaaaa!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 1mm to zdecydowanie za dużo! Jak dasz za dużo pasty, to też będzie źle. Na środku rdzenia możesz dać więcej, a na brzegach mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 od siebie dodam ze njlepsze rezulataty osiągalem smarując bardzo skromnie... wyglada to tak że nakladasz trochę pasty a potem nawet palcem rozprowadzasz - by caly rdzeń był w pascie,, potem zdejmujesz ( chocby palcem;-) ) az procek bedzie niemal prześwitywal przez pastę... :-] zalezy to jeszcze od radiatora - jak równy jest jego spód! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...