filmic Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm... Mam plyte EPOX 8RDA3+ (zreszta wszystko jak w podpisie :)) Jestem z niej raczej zadowolony... Jednak starsznie wQrza mnie ta niby "wada" nForce2 z synchronizacja zegara niby przez ktora mi np. taki Colin4 przycina :o Zreszta... wiadomo ze modernizacja raz na jakis czas jest konieczna bo jak bede stal w miejscu to sie zaczne cofac ;) Dlatego pytanie moje brzmi jaka jest na obecna chwile (no i kolejne 2-3msc) alternatywa dla nForce2 :?: Tylko nie chodzi mi o te wszystkie kosmiczne platformy co kosztuja teraz w USA po 1500$ albo nie ma ich wcale :P Jedym slowem, na coo warto czekac lub zmienic tego nForca?? (aha, najlepiej jakby dalo sie procka zostawic... :?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm, jeszcze troche warto poczekać. Next step -> nForce3 i A64 na 939 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm, jeszcze troche warto poczekać. Next step -> nForce3 i A64 na 939 Czyli... narazie jest dobrze i nie zmieniac :?: :wink: A ja nie wiem czy nie wolalbym KT800... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm... Zreszta... wiadomo ze modernizacja raz na jakis czas jest konieczna bo jak bede stal w miejscu to sie zaczne cofac ;) nie przesadzasz aby? no chyba że za dużo $$ masz, 1.a o co chodzi z tą 'synchronizacją' zegara? 2.kt880?? to chyba chodzi ci o zmiany za wszelką cenę, przecież wydajniejsze to nie jest. jeśli cię nosi to kup se coś wypaśnego, ale tak jak MaverS - sugeruję przeczekanie aż socket 939 i cpu pod niego będą w jakichś mniej barbarzyńskich cenach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 zmien na KT880 tylko jeszcze za chwile bo narazie tylko Gigabyte jest do kupienia a co do zegara RTC to juz tak jest na nf2 -moze ci Colin przycina ale czy nie zapiepsza jak glupi? rekordy mozna bic jak ta lala ,szkoda tylko ze na mecie czas jest normalnie naliczany :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 filmic - spróbuj zmienić FSB na jakąś inną wartość.. Błąd RTC "wyskakuje" tylko na niektórych wartościach FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 pod amd 64 nForce3 jest akurat najsłabszym chipsetem, sis i via mają lepsze. a co do zmiany - nie ma nic wydajniejszego pod athlona niż nF2, kt800 jest na równi, kt600 słabszy. zyskasz tylko wyposażenie. płyta pod AMD 64 kosztuje 500zł, procek 1000-1500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 filmic - spróbuj zmienić FSB na jakąś inną wartość...Mam teraz 166 ale na 200 wydaje mi sie ze nie ma roznicy :? No ale jak zmienie chlodzenie to bede mial i tak caly czas na 200 ;) pod amd 64 nForce3 jest akurat najsłabszym chipsetem, sis i via mają lepsze.Tak wlasnie myslalem co by zrezygnowac juz z tego nForca na koszt VIA ale jednak poczekam do tego KT880 (szczerze to jeszcze o tym nie slyszalem 8O ) Dzieki za wszystkie rady :!: Poczekam... zobacze co sie zmieni po wakacjach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 filmic nie ma KT800 - jest KT880 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Hmm... Mam plyte EPOX 8RDA3+ (zreszta wszystko jak w podpisie :)) Jestem z niej raczej zadowolony... Jednak starsznie wQrza mnie ta niby "wada" nForce2 z synchronizacja zegara niby przez ktora mi np. taki Colin4 przycina :o Zreszta... wiadomo ze modernizacja raz na jakis czas jest konieczna bo jak bede stal w miejscu to sie zaczne cofac ;) Dlatego pytanie moje brzmi jaka jest na obecna chwile (no i kolejne 2-3msc) alternatywa dla nForce2 :?: Tylko nie chodzi mi o te wszystkie kosmiczne platformy co kosztuja teraz w USA po 1500$ albo nie ma ich wcale :P Jedym slowem, na coo warto czekac lub zmienic tego nForca?? (aha, najlepiej jakby dalo sie procka zostawic... :?) CZekaj ihmo kolego na płyty na chipsecie kt880.Jak tylko wyjdzie to ja zmieniam, bo ma też blokade pci/agp więc lajt.I zawsze to bedzie nowszy chipset i stabilniejszy od nvidii i napewno nie bedzie miał problemów z "zegarkiem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 nie ma KT800 - jest KT880Jak nie ma jak jest nawet tutaj :? Gigabyte GA-K8VNXP Via KT800 No ale mniejsza z tym... poczekam na pewno na cos VIA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 nie ma KT800 - jest KT880Jak nie ma jak jest nawet tutaj :? Gigabyte GA-K8VNXP Via KT800 No ale mniejsza z tym... poczekam na pewno na cos VIA ;) ale nie pod antka xp :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 nie ma KT800 - jest KT880Jak nie ma jak jest nawet tutaj :? Gigabyte GA-K8VNXP Via KT800 No ale mniejsza z tym... poczekam na pewno na cos VIA ;) to jest blad chodzi o K8T800 i jest to plyta pod Athlona64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sernikus Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 ten chipset to VIA KT880. wiem, bo od wczoraj mam GIGABYTE 7VT880-L na tymze chipsecie. zeby bylo smieszniej - tej plyty nie ma na stronach gigabyte`a . przed zakupem rozmawialem z gigabyte polska (zeby sie upewnic ze to nie zadna podrobka itp) i powiedziano mi , ze wszystko ok. po prostu okazuje sie , ze rynek europy srodkowo-wschodniej to dla nich najlepszy rynek zbytu na platformy amd i dopiero teraz zaczynaja wysylac te plyty na rynki zachodnie ... pierwsze wrazenia - porzadnie zrobiona plyta , ma 2X SATA , siec 10/100, 2x IEE 1394 (chociaz niby ma je miec tylko wersja Pro to u mnie jest chip i gniazda i toto dziala ! ) dzwiek realtek . i najwazniejsze - dual channel ! wg instrukcji mozna obsadzic wszystkie cztery banki i bedzie chodzilo w dualu . niestety dopiero dzisiaj bede testowal dual`a .... (musze wymienic 1 512-tke na 2x 256 ) dla "podkrecaczy" mam raczej zla wiadomosc . plyta nie ma blokady zegara PCI/AGP ! przy podwyzszaniu FSB PCI rowniez idzie w gore . nie ma mozliwosci zmiany .... napiecia rowniez (BIOS) podaje bez wartosci a tylko "OK" jest za to mozliwosc podwyzszenia napiec procka, agp i ddr. prawdopodobnie nastepne wersje BIOS-u cos tu zmienia .... aha , katowalem wczoraj ta plyte (+ barton 2500, radeon9800pro, 2xbarracuda 40Gb, 1XDVD itp) na wszelkie dostepne mi sposoby i jak na razie nie udalo mi sie nic zawiesic. ba , w porownaniu z Epox`em 8KRAI mam wrazenie ze plyta chodzi znacznie "pewniej" (np w FarCry nie mam juz "lag`ow" na poczatku poziomu (512mb!) a i w 3dmarku mam te 150pkt wiecej..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filmic Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 to jest blad chodzi o K8T800 i jest to plyta pod Athlona64 Aha, ok... Juz wszystko rozumiem :) I czytalem sobie tez na jakiejs stronie porownanie nForce2 i KT880 i... VIA wypada minimalnie lepiej :!: Dzieki za wyjasnienie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 sernikus zkopiuj swoja wypowiedz i wklej do mojego watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=759...highlight=kt880 twoje informacje moga pomoc w kupnie zainteresowanym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...