the_one Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Chciałbym się podzielić wątpliwościami... zamierzam kupić sobie takie cuś http://allegro.pl/show_item.php?item=27021235 Tanie i wygląda nieźle (czysta międź, w miare spore rozmiary, wentyl tylko 70x70mm, ale to chyba da rade zmienić:) ) Interesuje mnie co myślicie o tym w porównaniu do Pentagrama FreeZone Al-Cu, obydwa są w podobnej cenie, jak myślicie, "Potęga Czystej Miedzi" czy może "Myśl Techniczna i solidne wykonanie Pentagrama" :D Oby dwa podobnie ważą, podobne ceny (dla mnie max). Testów tego ustrojstwa nie widziałem jeszcze (zgłosiłem ten wentyl do tego testu co się szykuje w innym poscie , zobaczymy czy wezmą to pod uwagę) Dlatego właśnie proszę o waszą opinię, a może macie coś innego ciekawszego w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 IMHO żadna to potęga, testuję go obecnie, na standardowym wiatraczku i Bartonie 2500+@3200+ standardowe napięcie już po paru minutach Prime temp. (wg diody) osiągnęła 60st (55 wg czujki w sockecie) a wiatraczek kręcił jak oszalały na 3200 rpm identycznie zachowywał mi się Whisper Rock IV z wiatrakiem 8x8 i 2000 rpm, a bylo ciszej :( to tak wstępnie, bo zarzuciłem go dopiero wczoraj wieczorkiem i nie miałem czasu porządnie go pomęczyć :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 to jest wielkie g.. miałem cooler evercoola na identycznym rdzeniu miedzianym, żadnej rewekacji nie bylo a wył jak oszalały. W tym modelu jeszcze jest wiatrak taki cienki (nie 2.5cm grubości) więc tymbardziej sie nie opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Wiesz, na giełdzie masz radiator z DOBREJ miedzi za 30-40pln, do tego dobry wentyl 120 i regulator, w sumie koło 70pln wyjdzie, ale bedziesz miał: 1) cicho jak tylko zamarzysz 2) spory potencjał podkręcania 3) niezawodny wentyl na proca. Za 18pln na giełdzie są 120 które są na prawdę dobre. Kupiłem kilka już i kazda się spradza. łożysko slizgowe grafitowe, sam wkładam dorzucając 8pln za parkę. Na prawdę warto zainwestować;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Wiesz, na giełdzie masz radiator z DOBREJ miedzi za 30-40pln, do tego dobry wentyl 120 i regulator, w sumie koło 70pln wyjdzie, ale bedziesz miał: 1) cicho jak tylko zamarzysz 2) spory potencjał podkręcania 3) niezawodny wentyl na proca. Za 18pln na giełdzie są 120 które są na prawdę dobre. Kupiłem kilka już i kazda się spradza. łożysko slizgowe grafitowe, sam wkładam dorzucając 8pln za parkę. Na prawdę warto zainwestować;) We Wrocławiu nie jest chyba tak z tymi radiatorami różowo, ale się rozglądne na pewno następnym razem na giełdzie bardziej pod tym kątem. Na ten radiator chciałem zamonotować cooler z Whisperrocka, bo mi od razu nie pasował taki mały i brzydki, myślałem, że ta miedź więcej da, ale skoro odradzacie to się posłucham. Jeszcze bym chciał znać opinie o tym Pentagramie FreeZone Al-Cu, ale bardziej takiej w porównaniu do Whisperrocka, tzn. czy się opłaca wymieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 faktycznie, we wrocku nic konkretnego nie kupisz. Na stołówce ostatnio mnie chcieli skosic 15zł za sam radiator od jakiegos K6-2. Wysmiałem tylko kolesia i kupiłem za 10zł 2 "kanapki" od P2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Ja mam bardzo podobny radiator miedziany z firmy :wink: Evercool. Orginalnie był na nim wentyl 60mm i kręcił się z niebotyczną prędkością 4500RPM. Głośno było jak podczas startu Jumbo-Jeta. Zrobiłem przejściówkę na 80mm i założyłem CoolerMastera max 2500RPM. Teraz słychać tylko lekki szum powietrza. Temp. w stresie mam ok. 53-54oC. więc nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Ja na Lobstera posadziłem 80x80 Arctica no i troszkę lepiej, a na pewno ciszej. Temperatury średnio spadły o jakieś 3-4 st., ale i tak spodziewałem się więcej po tej miedzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...