Skocz do zawartości
berkut

Chlodzenie Szymka

Rekomendowane odpowiedzi

Masz z tego interes 500zł i jeszcze uważasz że ten co to kupuje ma szczęście i niech czuje się wybrany z łaski swojej przez ciebie  :lol:  :lol:  :lol:

500zl z tego to gowno nie interes za tyle roboty, a wybrany ma sie czuc zaszczycony ze wzgledu na to ze fc nie robi sie dla lamerow i dzieciakow ktorzy maja bogatych rodzicow. Fc dostanie tylko ktos kto jest sprawdzony z prostej przyczyny, z wlasnej glupoty mozna spalic nie tylko proca ale rowniez kompresor i inne zeczy, czlowiek glupi dostajac fc moze zrobic sobie nim krzywde nawet a jak myslisz kto za to poniesie odpowiedzialnosc jak nie ten ktory dal glupiemu zabawke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu czytaj moje posty, te 500zl to jest tez w kilka miesiecy i zapewniam cie ze przewaznie za ta kase trzeba kupic jakies narzedzie czy freon czy cos i juz kasy nie ma, w kompa zarobionej na tym kasy nie pchamy jesli o to chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiu czytaj moje posty, te 500zl to jest tez w kilka miesiecy i zapewniam cie ze przewaznie za ta kase trzeba kupic jakies narzedzie czy freon czy cos i juz kasy nie ma, w kompa zarobionej na tym kasy nie pchamy jesli o to chodzi

czytam

no to wy to robicie z czystej pasji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie nauczylem jednego, kazdy grosz ktory wydaje otocznie rozlicza mi za 5, bo przeciez tak lekko mi przychodza. nic siena to nie pradzi, bo ludzie patrza tylko na ilosc 0 a nie na czas posiwiecony na ich wypracowanie - zdrowiej jest poprostu olac taki komentarz :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam tak sobie te komentarze userów do projektów Berkuta i RaVeNa i właściwie to Bóg mógłby nad nimi zapłakać. Odnoszę wrażenie,ze niektórzy wcale nie potrafią zrozumieć po co i dlaczego konstruują oni swoje chłodzące monstra. Przychodzi Wam tak lekko powiedzieć - dobra berkut dam Ci te 1,5k i chłopie skałdaj mi tu FC, tylko za robociznę wiele nie bierz bo mam mało kaski i z Tweak'a jestem.

A jakoś niewielu zdaje sobie sprawę jak dużą wiedzę trzeba mieć w tym temacie by porywać się na własne FC. Swego czasu posiedziłem trochę na sieci czytując arty o FC i róznych projektach i w pewnym momencie po prostu stwierdziłem, że nie mam tyle umiejęstości by samodzielnie podjąć się konstrukcji bez niczyjej pomocy. Mam 26 lat, raczej solidne wykształcenie i mimo to chylę czoła przed chłopakami takimi jak w/w, którzy dwudziestki jeszcze nie mają, a zajmują się takimi rzeczami. Nie dziwcie się jak Wam odmówią złożania zestawu, bo to naprawdę nie są przelewki.

Jak uznam, że wiem juz wystarczająco dużo by spokojnie móc utrzymac FC w należytej kondycji to się zgłoszę i zajmę berkutowi "odrobinę zycia" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam tak sobie te komentarze userów do projektów Berkuta i RaVeNa i właściwie to Bóg mógłby nad nimi zapłakać. Odnoszę wrażenie,ze niektórzy wcale nie potrafią zrozumieć po co i dlaczego konstruują oni swoje chłodzące monstra. Przychodzi Wam tak lekko powiedzieć - dobra berkut dam Ci te 1,5k i chłopie skałdaj mi tu FC, tylko za robociznę wiele nie bierz bo mam mało kaski i z Tweak'a jestem.

A jakoś niewielu zdaje sobie sprawę jak dużą wiedzę trzeba mieć w tym temacie by porywać się na własne FC. Swego czasu posiedziłem trochę na sieci czytując arty o FC i róznych projektach i w pewnym momencie po prostu stwierdziłem, że nie mam tyle umiejęstości by samodzielnie podjąć się konstrukcji bez niczyjej pomocy. Mam 26 lat, raczej solidne wykształcenie i mimo to chylę czoła przed chłopakami takimi jak w/w, którzy dwudziestki jeszcze nie mają, a zajmują się takimi rzeczami. Nie dziwcie się jak Wam odmówią złożania zestawu, bo to naprawdę nie są przelewki.

Jak uznam, że wiem juz wystarczająco dużo by spokojnie móc utrzymac FC w należytej kondycji to się zgłoszę i zajmę berkutowi "odrobinę zycia" :wink:

zapomniałeś dodać o ile będzie miał jeszcze siłe i ochote zrobić to fc dla ciebie - w ogóle berkut i RaVeN155 mają anielską cierpliwość żeby odpowiadać na te same pytania po 100x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chcialbym poprzec kolegow : Berkuta i RaVeN155'a w tych wypowiedziach, maja w 100 % racje ze fc nie jest dla kazdego tym bardziej jego konstruowanie. Sam postaram sie w niedluzej chwili przedstawic wam moj nowy prototyp, u mnie jest tak ze jak cos robie to trwa dosyc dlugo ale mysle ze warto poczekac :), lubie jak cos jest dobrze dopracowane i ma wyglad, co do wydajnosci to jeszcze niewiem.... na kalibracji wstepnej mam -28C na r134A (bez obciazenia), narazie czekam na sterownik :!: .Wydajnosc bedzie gorsza niz u kolegow ale uklad jest bardzo maly, bede chcial zrobic tez wersje cos jak ala Prometea (niegdys pierwowzor mojej pierwszej konstrukcji - w miare udanej, oprocz nieszczesnego przewodu elasatycznego by bylo dobrze) Co do produkcji moze juz niedlugo... RaVeN155 zapraszam na priva lub gg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly ot berkut gdzies dawales link do palnika jaki zamowiles(?) dzis widzialem identyczny w castoramie tylko pudelko czerwone ale w srodku wszystko identyczne i mam pytanie czy do tego mozna podlaczyc tlen i acetylen? czy tylko propan i tlen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałeś dodać o ile będzie miał jeszcze siłe i ochote zrobić to fc dla ciebie - w ogóle berkut i RaVeN155 mają anielską cierpliwość żeby odpowiadać na te same pytania po 100x.

Heh, o ile będzie miał ochotę. Zresztą u mnie FC to śpiew dalekiej przyszłości tak więc niekogo nie zamierzam molestować swoją osobą... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freon Lancera juz skonczony i u wlasciciela. Jakie wrazenia to juz musi sam Lancer sie wypowiedziec. Tymczasem jestem bezrobotny :P

To czekamy na wrażenia Lancera 8)

RaveN155 - odpoczywaj - bo jak po tych upałach posypią się zamówienia to miejsca w pokoju ci braknie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi