Marcin5611 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam! Ja mam Geforce FX 5700 GIGABYTE GV - N57128D i podaje wyniki: 3d Mark 2001SE - 640x480 - 13199 pkt 3d Mark 2003 - 640x480 anizotropia na 1 - 4128 pkt Powiedzcie mi czy to jest wynik dobry jak na moją konfigurację sprzętową? Sterowniki mam Force Ware 61.77 i system Windows Xp. Chyba nie jestes w temacie Wyniki z testow podaje sie na domyslnych ustawieniach (rozdzielczosc i inne:) ) Wyniki cos slabe:) w 3dmark03 na fx5600 na domyslnych ustawieniach mialem 300pkt mniej niz ty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Temacik ożył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overcloacker Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 jak zrobic softwareowo vmody tj.w biosie karty i jak ustawic timingi w biosie karty by miec lepsze wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Vmodów softwerowo to się zrobić nie da :) a co do timingów to myślę że luks_pl jest najlepiej poinformowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norad Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 mam pytanko .... moge miec "winfast a360 256 mb myvivo fx 5700" za 500zl warto to brac ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ja wiedząc co potrafi 5700 wolałbym R9600 lub XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 9600 np jest gorszy 9600 pro trochę szybszy 9600XT szybszy ale sporo droższy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Noo... ale jak poshukasz dobrego 9600 albo nawet 9550 to jako 9600XT poleci P.S. Sorki kamilwrc, miałem Vmoda opisać ale mi zeszło, temat po[gluteus maximus]dł, śmierć NF7-s ->same nieszczęścia. Jak znajdę czas to zapodam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak20_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 domyślnie mam w 3dmark 2003 3744pkt. To chyba nie jest zadowalający wynik jak na moją konfigurację sprzętową. Może powinienem ustawić w ustawieniach karty na wysoką wydajność? bo mam na jakość ustawioną? powiedzcie mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Jakbyś miał domyślnie w 2k3 3744pkt. to ja pierniczę sprzedaję 9600Pro i znowu kupuję 5700. Może i masz taki wynik ale w 640x480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No, za niskie FSB i nie kręcony procek :arrow: 3.7K nierealne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 1 Owies > Ok ok nie spiesz się :) 2 Misiak20_ Daj wynik z orba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 domyślnie mam w 3dmark 2003 3744pkt. To chyba nie jest zadowalający wynik jak na moją konfigurację sprzętową.Niemozliwe zebys tyle mial za slaby config i grafa. NO chyba ze w 640x480 benchmarki odpala sie na domyslnych ustawieniach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak20_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 sorka poprawka, 800x600 mam 3744pkt w 3dmark 2003. sorka za pomylke. domyslnie jest w rozdzialce 1024x768 a testowalem w 800x600 bo akurat na stronie www.benchmark.pl byl test tej samej karty co ja mam w rozdzialce 800x600. Wszystkie ustawienia mam na domyslne. tylko rozdzialka 800x600 i co wy na to zaadowalajacy wynik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak20_ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 kamilwrc jakiego orba? powiedz mi bo cie nie rozumiem. A tak wogóle to skasowałem już 3dmark 2003 wiec juz nie bede testowal w tym programie. mysle ze 3744 w 800x600 nie jest zlym wynikiem. :)[tab:fdbb5ef50f] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 ORB- Online Result Browser Jest taka opcja: ZMIEŃ :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Vmodów softwerowo to się zrobić nie da :) a co do timingów to myślę że luks_pl jest najlepiej poinformowany :wink: Wszystko się da zrobiłem pierwszego biosa dla 5700 NU z soft v-modem. Zapraszam do testów. Narazie bios był testowany na 5700 Prolinka na Samsungach 4 ns. Oto rezultaty: orginalny bios: 480/660 zmodyfikowny bios (1,4V): 540/660 Bios 1,35V - jeszcze nie testowany (gdy 1,4V lub 1,5V nie działają prawidłowo to zostaje tylko ten, bo jest robiony na bazie biosa od 5700 i na pewno pójdzie) http://lu.ks.w.interia.pl/1,35V.rom Bios 1,4V - wyniki powyrzej (robiony na bazie 5700U MSI, taktowania i ustawienia pamięci od 5700 Prolink) http://lu.ks.w.interia.pl/1,4V.rom Bios 1,5V - jeszcze nie testowany (robiony na bazie 5700U MSI, taktowania i ustawienia pamięci od 5700 Prolink) http://lu.ks.w.interia.pl/1,5V.rom NIE ODPOWIADAM ZA SZKODY JAKIE MOGĄ WYNIKNĄC Z KORZYSTANIA Z MOICH BIOSÓW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Po wgraniu 1,4V.rom przygotujcie się na odczuwalny wzrost temperatury katy. Jak tylko znajdę kogoś z 5700 to bios 1,5V też zostanie przetestowny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Tego było trzeba :D Zasysam :twisted: 1.4V i 1.5V dla GPU? Czym najlepiej według Ciebie flashować? Edit: Na forum jeszcze źle zegar tyka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Tego było trzeba :D Zasysam :twisted: 1.4V i 1.5V dla GPU? Czym najlepiej według Ciebie flashować? Edit: Na forum jeszcze źle zegar tyka :lol: Najlepij flashować: NVIDIA Flash ROM utility 4.41 Last Updated 2003-02-08 1,4V i 1,5V to napięcie na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 NVIDIA Flash ROM utility 4.41 Last Updated 2003-02-08 Mam nowszy 5.10, starszego nie moge nigdzie znaleść, jak masz na ftp to daj linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No niestety nie mam, ten 5.10 też powinien dać radę. Bo nim był wgrywany ten testowy bios 1,4V. Tylko trzeba było zminiać ID, bo na normalnym nie chciał wgrać. Możesz spróbować najwyżej napisze, że się nie da bo jest inne ID i wtedy będziemy kombinować. Jak chcesz mieć takie samo ID i Sub ID to wyślij mi swój bios na lu.ks@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ID, SubID :arrow: wow, co kolwiek to jest musze sobie coś poczytać żeby mieć w tej materii jakąś wiedze Wyśle jak nie dam sobie rady, jednak nie wcześniej jak za tydzień bo grafa o której mowa jest w Bielsku gdzie nie mam dostępu do sieci. Dzięki za wkład, może jakieś tipsy, coś co powinienem wiedzieć -dodam że nie mam pojęcia o zasadach jakie obowiązują w biosach kart graficznych. Może jakiś link z toturialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ID, SubID :arrow: wow, co kolwiek to jest musze sobie coś poczytać żeby mieć w tej materii jakąś wiedze Wyśle jak nie dam sobie rady, jednak nie wcześniej jak za tydzień bo grafa o której mowa jest w Bielsku gdzie nie mam dostępu do sieci. Dzięki za wkład, może jakieś tipsy, coś co powinienem wiedzieć -dodam że nie mam pojęcia o zasadach jakie obowiązują w biosach kart graficznych. Może jakiś link z toturialem Żadnego turtoriala niestety nie ma. W ogóle prawie nic nie ma w sieci o modyfikacji biosa od 5700. Więc sam musiałem do wszystkiego dojść. Wystarczy, że wyślesz mi swój oryginalny bios to odczytam z niego potrzebne mi rzeczy i przeniosę do tego zmodyfikowanego. mój mail: lu.ks@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No właśnie wiem, że nic nie ma. Ale może chociaż ogólnie tak żebym mógł się podszkolić i ewentualnie sam coś zdziałać, albo żebym przynajmniej coś czaił w tym temacie. Jak już pisałem podeśle w najleprzym wypadku w piątek. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 podepne się pod temat :D mam takie pytanie: Dlaczego moge kręcić karte tylko na sterach 56.72, a na innych już nie? nawet jeśli spróbuje o 1 MHz obojętnie core czy memory (obojętnie jakim programem) to mam drastyczny spadek wydajności!!!! moja karta to asus 9570td czyli 5700 non ultra może wiecie jak ten błąd naprawić lub coś z tym zrobic aby móc znowu kręcić? też tak maiłem jak chcesz moge ci przysłąc bios który sam przerobiłem ze dziła pod kazdymi sterami tylko podaj też takty karty to ci odrazu wzuce je w biosie mail to like_of_fire@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 jakie dac taimingo 5700fx zeby podciągnoc troszke mem? i czym programowo sprawdzić jakie mam napiecie na gpou?? (bo spróbowałem podnieść ale niewiem czy wyszło:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Vmodów softwerowo to się zrobić nie da :) a co do timingów to myślę że luks_pl jest najlepiej poinformowany :wink: Wszystko się da zrobiłem pierwszego biosa dla 5700 NU z soft v-modem. Zapraszam do testów. Narazie bios był testowany na 5700 Prolinka na Samsungach 4 ns. Oto rezultaty: orginalny bios: 480/660 zmodyfikowny bios (1,4V): 540/660 Bios 1,35V - jeszcze nie testowany (gdy 1,4V lub 1,5V nie działają prawidłowo to zostaje tylko ten, bo jest robiony na bazie biosa od 5700 i na pewno pójdzie) http://lu.ks.w.interia.pl/1,35V.rom Bios 1,4V - wyniki powyrzej (robiony na bazie 5700U MSI, taktowania i ustawienia pamięci od 5700 Prolink) http://lu.ks.w.interia.pl/1,4V.rom Bios 1,5V - jeszcze nie testowany (robiony na bazie 5700U MSI, taktowania i ustawienia pamięci od 5700 Prolink) http://lu.ks.w.interia.pl/1,5V.rom NIE ODPOWIADAM ZA SZKODY JAKIE MOGĄ WYNIKNĄC Z KORZYSTANIA Z MOICH BIOSÓWzaden ani ten z 1.5v ani z 1.4 nie chodzi strasznie przekłamania w grafie chyba poprostu pamieci nie pracuja poprawnie bo wersja ultra ma gddr3 ledwo przywróciłem normalnego biosa nic nie widza c na ekranie:E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 zaden ani ten z 1.5v ani z 1.4 nie chodzi strasznie przekłamania w grafie chyba poprostu pamieci nie pracuja poprawnie bo wersja ultra ma gddr3 ledwo przywróciłem normalnego biosa nic nie widza c na ekranie:EPrzecież to jest do non ultra na zwykłych ddr, nie na ddr3. Może poprostu nie pauje do twojej i już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 zaden ani ten z 1.5v ani z 1.4 nie chodzi strasznie przekłamania w grafie chyba poprostu pamieci nie pracuja poprawnie bo wersja ultra ma gddr3 ledwo przywróciłem normalnego biosa nic nie widza c na ekranie:EPrzecież to jest do non ultra na zwykłych ddr, nie na ddr3. Może poprostu nie pauje do twojej i jużnie tylko do mojej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...