BigSpider Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Witam! Moj znajomy ma problem z komputerem. Otoz nie wykrywa on ani CD-RW ani DVD-ROM ani dysku Twardego. Po prostu ich nei widzi. Sytuacja takaz aistniala zaraz po tym, jak podlaczyl do swojego kompa drugi dysk, aby skopiowac pewne dane. Po jego odlaczeniu zadna ze stacji nie byla juz wykrywana prze kompa. Jest plyta glowna to Soltek SL-65EP. Zwracam sie z tym do Was, o pomoc, ponieważ nie wiem jak mu pomoc i czego to moze byc przyczyna? Czemu cos takiego sie dzieje? Czego to moze byc powodem? Jak moge to naprawic? Tak, zeby komp znowu wykrywal wszystkie stacje? Bardzo dziekuje za wszelkie rady Pozdrawiam Krystian (Big Spider) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 jak poszedł kontroler ide to nic sie nie poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 jak poszedł kontroler ide to nic sie nie poradzi czyli wymiana plyty glownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 no niestety tak. Można jeszcze spróbować reseta biosu, upgrejda biosu. pozrd. Krystian (v1ru5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 moze sie poprostu taśmy polamaly. niech sprobuje na innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 miałem kilka razy taki przypadek!! w 30 % pomogła wymiana kwarcy ( chyba 25 hz) i wtedy działa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigSpider Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 miałem kilka razy taki przypadek!! w 30 % pomogła wymiana kwarcy ( chyba 25 hz) i wtedy działa :] Kwarcy - czyli ? nie bardzo wiem co to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 sorki , kwarc a nie kwarcy :lol: to takie małe srebrne z dwoma nóżkami ( takie długie na ok. 1 cm do 1.5 cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ale chyba 25MHz a nie 25Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 nie pamiętam teraz , ostatni raz robiłem z kwarcami pół roku temu , :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...