LuKaSeKbP Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 czy ktos zmienial usluge internetdsl 512 na 1mbit.. ile realnie sie na to czeka? jak to wyglada? etc. thx za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja czekam od 25.05.2004. W telepunkcie obiecali, że będzie przed wakacjami. Czekam i czekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 poczekaj do Lipca , z nieoficjalnych źródeł wiem że 1 MEGAbit (1024/256) bedzie kosztować 303zł brutto , to se wtedy zmienisz 512 też ma stanieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 poczekaj do Lipca , z nieoficjalnych źródeł wiem że 1 MEGAbit (1024/256) bedzie kosztować 303zł brutto , to se wtedy zmienisz 512 też ma stanieć To brzmi pięknie co piszesz. 303zł oznaczałoby, że abonament się nie zmieni po przejściu na 1Mb (obecnie jest ~548zł). Czyżby 2Mb stały przede mną otworem? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 nie chce tutaj pisać herezji ale dowiedziałem sie od kogoś dokładny cennik który być może bedzie wprowadzony w życie prawdopodobnie od lipca. 2 megabity bedą również dostępne właśnie w granicy 550zł ale upload bedzie tak jak w przypadku 1 niestety 256kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 ------------------------------------------ Internet DSL 500 ------------------------------------------ Przepustowość: 512/128 kbit Cena netto: 179,00 Cena brutto: 218,38 ------------------------------------------ Internet DSL 1000 ------------------------------------------ Przepustowość: 1024/256 kbit Cena netto: 249,00 Cena brutto: 303,78 ------------------------------------------ Internet DSL 2000 ------------------------------------------ Przepustowość: 2048/256 kbit Cena netto: 449,00 Cena brutto: 547,78 Dostalem to od kumpla. Wydawalo mi sie ze sciemnia. Czy to mozliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 dokładnie to samo miałem od sąsiada , wydaje sie prawdopodobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 widzialem to info na pclab podal gor redaktor niby z pewnych zrodel.. oby mial racje .. http://www.pclab.pl/thread31873.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Ja sie o to modle :D, bez wiekszych doplat z 512 na 1mbit :) Do uzytkownikow dsla; nie zauwazyl ktos w ostatnim czasie wzrostu predkosci o kilka %? Od ok. tygodnia upload mam 20-22 kb/s i nie wiem jak to sobie tlumaczyc :P, download bez zmian, 65-66max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 bez wiekszych doplat z 512 na 1mbitdokładnie, ja mam w LANIE 14 osób i 512 sie czasem "obsrywa" :D a 1 to może troche poprawić, no i mi abonament wzrośnie o 2 zł! z 20 na 22zł. Musze upload sprawdzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mój admin twierdzi, powołując się na bardzo dobrze poinformowane źródło, że 2Mb zawitają do nas dopiero pod koniec roku. Ale ja trzymam kciuki za tą pierwszą "akcję". Potem będę trzymał za drugą. :lol: I tak do usranej śmierci... :) Przydałby się jakiś komunikat tepsy odnośnie ich planów co do DSL'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Wtrace swoje, na zmiane opcji czekalem okolo 1miecha na instalacje ku***jakies 1,5 miacha a co do nowych cen ktore sie maja pojawic zaraz udeze to tele punku bo mam tam sprawe :D i zapytam, a jak nie to jutro beda monterzy u mnie o i moze oni cos powiedza, ale pewnie nie, dam zanc za 1h a no i te ceny z watem podane przez: Internet DSL 500 ------------------------------------------ Przepustowość: 512/128 kbit Cena netto: 179,00 Cena brutto: 218,38 ------------------------------------------ Internet DSL 1000 ------------------------------------------ Przepustowość: 1024/256 kbit Cena netto: 249,00 Cena brutto: 303,78 ------------------------------------------ Internet DSL 2000 ------------------------------------------ Przepustowość: 2048/256 kbit Cena netto: 449,00 Cena brutto: 547,78 Cen z vatem tylko dla platnikow vat'u reszta ma jeszcze taniej:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm211 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No i bylem i Pani laskawie mi powiedziala po moim nakierowaniu ze cos o tym slyszala ale powiedziala ze to dalekie plany wiec, jesli wierzyc TP <a ja im nie iwerze> to prawdopodobnie czeka nas zmiana pod koniec roku ale ja tam sie nie napalam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 No i mam 1Mb. Dziś jest 02.07.2004. Czyli na zmianę łącza czekałem raptem troszkę ponad miesiąc. Spodziewałem się że będzie duuużo dłużej. Brawa dla Tepsy! (z przymróżeniem oka) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 No i mam 1Mb. Dziś jest 02.07.2004. Czyli na zmianę łącza czekałem raptem troszkę ponad miesiąc. Spodziewałem się że będzie duuużo dłużej. Brawa dla Tepsy! (z przymróżeniem oka) ;] Ilę będziesz płącił bo nadal w cenniku TPSA widze 449zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 u mnie od dzisaj funkcjonuje 1mbit.. rano odebrane papiery z adresami ip.. babka dzwonila, stare adresy wylaczyli?!?! nowe dzialaja.. ale nie widze wzrostu predkosci w download jak i upload.. Na strona internetdsl.pl pisza ze oplaty naliczaja po 3dniach od odebrania papierow? moze wtedy zobacze wzrost predkosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Witam Mi od 1 lipca podwyzszyli z 640 na 786,4 Kbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam Mi od 1 lipca podwyzszyli z 640 na 786,4 Kbps. DSL-a? Ja nadal mam 640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 yes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Witam. Znowu dobra wiadomość. Od 1 sierpnia poszerzają mi rurę z netem do 2Mb/320kb (down/up). Niebawem dowiem się od admina czy to nadal ma być DSL czy może Frame Relay albo jeszcze jakiś inny wynalazek? Jeżeli DSL, to byłaby to skuteczna odpowiedź na działania Dialogu. Dodam jeszcze, że cena takiego łącza albo zmieniłaby się bardzo nieznacznie w stosunku do DSL 1 albo wcale, bo składki miesięczne na sieć osiedlową niezmienią się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorel Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Jak sie czegoś dowiesz to wal odrazu bo jestem bardzo zainteresowany :D Tylko że mnie interesuje zmiana z dsl 512 na 1 Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Dialog bedzie wogole w wawie czy nie ? jakto jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Do katowic dialog też mógółby zawitać... otwarcie go przyjme z otwartymi ramionami... tzn z portfelem :| A jak narazie neo :( Ktoś wie czy dialog będzie w katosach ? ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jak sie czegoś dowiesz to wal odrazu bo jestem bardzo zainteresowany :D Tylko że mnie interesuje zmiana z dsl 512 na 1 Mb.No już wiem. Będzie to DSL!! Czyli pojawi się nowa usługa w tepsie! Tak więc niższe DSL'e z pewnością potanieją! Czekam niecierpliwie na 1 sierpnia! :D P.S. Na 90% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 moze Admin poprostu dozuca jedna lacze?? dsl+dsl dsl+neło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorel Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Mam rozumieć że dsl 1 Mb ma po 1 sierpnia kosztować tyle co teraz dsl 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 wątpię - same ploty jak na razie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 1 sierpnia się okaże czy to ploty. To ma być jedno łącze. Inaczej, na dwa nie byłoby kasy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 i stalo sie :) z 512 zrobilo sie 1024 no narescie z 128/256 - moglo byc lepiej ale nie nazekajmy ;] transfer stabiliny jak beton 128k/s mieszkam w okolicach gliwic i z tepsy odkad mam dsl zawsze bylem zadowolony a po obnizce abonamentu i likwicacji podatku no i teraz dopalacz 2x jestem szczesliwy tepsa zmiecie konkurencje jak bedzie tak dalej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 U mnie też wczoraj przestawiony został transfer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...