Skocz do zawartości
bongoo

Standardowa klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakis program dzieki ktoremu mozna wykorzystac takie klawisze jak (power,sleep,wake) na zwyklej, najprostszej klawiaturze, bo mam takie i nie wiem po co sa skoro ich nie uzywam. Moze w windowsie jakos to sie ustawia, przeciez po cos w koncu je umiescili na tej klawiaturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz przypadkiem jakiejś płyty czy dyskietki ze sterami do klawiatury?

Zwykle producent coś takiego dołącza.

Uniwersalnego raczej nic nie ma. W większości przypadków dodatkowe klawisze są programowalne i można do nich dołączać dowolne akcje.

Odbywa się to właśnie na poziomie programu obsługującego klawiaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz przypadkiem jakiejś płyty czy dyskietki ze sterami do klawiatury?

Zwykle producent coś takiego dołącza.

Uniwersalnego raczej nic nie ma. W  większości przypadków dodatkowe klawisze są programowalne i można do nich dołączać dowolne akcje.

Odbywa się to właśnie na poziomie programu obsługującego klawiaturę.

jemu chodzi o standardowe klawisze ktore sa na kazdej klawie !!!

WAKE UP/ SLEEP/ POWER

Dołączona grafika

a te klawisze zawsze dzilaja na kazdej klawaiturze i nie trzeeba sterow zadnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

U mnie sa te klawisze w miejscu zaznaczonym na zolto. Chodzi o to ze mam jakas najtansza, najprostsza klawiature, nie dostalem zadnego programu do niej i jak przyciskam te klawisze to nic sie nie dzieje. Powiedzcie co gdzie, jak, przez co trzeba przestawic zeby dzialaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie sa te klawisze w miejscu zaznaczonym na zolto. Chodzi o to ze mam jakas najtansza, najprostsza klawiature, nie dostalem zadnego programu do niej i jak przyciskam te klawisze to nic sie nie dzieje. Powiedzcie co gdzie, jak, przez co trzeba przestawic zeby dzialaly.

Napewno nie moze byc zainstalowana "klawiatura standardowa 101 klawiszy", daj dodaj nowy sprzet, wybierz klawiatury, microsoft albo logitech i znajdz klawiature standardowa z powiedzmy 107 klawiszy czy iles, jesli w windzie jest support do tych "standardowych" takich jak Ty masz to bedzie tam w sterach microsoftu i stery sa odpowiedzialne za obsluge tych klawiszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra u ciebie one dzialaja a u mnie nie. Sprawdzalem i mam zainstalowana klawiature standardowa 101/102, a sterow do zadnej innej w windowsie nie moge znalezc...moze zle szukam (mam winxp).

wlasnie mi sie przypomnialo ze u wujka na mobo pod p3/celek tez to nie dziala :D obczaj w bisoie moze cos jest do ustawienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z pudełka po klawiaturze:

"Funkcje BIOS bedą aktywne tylko w przypadku, gdy płyta główna w Twoim komputerze lub/i system operacyjny są w stanie je obsłużyć."

Jesli chodzi o system to na pewno wszystkie windows od 98 obsługują te funkcje, pozostaje płyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie teraz odkrylem, ze jak nacisne "Fn" (bo turbo nie mam) i "Power" to komp przechodzi w stan wstrzymania, ale to i tak tylko jeden klawisz i w dodatku robi to ten co powinien raczej wylaczac kompa. W biosie patrzylem i nie wiem co tam mozna przestawic, nic nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie teraz odkrylem, ze jak nacisne "Fn" (bo turbo nie mam) i "Power" to komp przechodzi w stan wstrzymania, ale to i tak tylko jeden klawisz i w dodatku robi to ten co powinien raczej wylaczac kompa. W biosie patrzylem i nie wiem co tam mozna przestawic, nic nie znalazlem.

A jak wciskasz przycisk power podczas dzialania windy to nie przechodzi Ci w stan wstrzymania? Jesli tak to zmien w ustawieniach zarzadzania energia (z tego co pamietam) reakcje na przycisk power.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wciskasz przycisk power podczas dzialania windy to nie przechodzi Ci w stan wstrzymania? Jesli tak to zmien w ustawieniach zarzadzania energia (z tego co pamietam) reakcje na przycisk power.

to w zarzadzniu energia odnosi sie tylko do przycisku na obudowie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w zarzadzniu energia odnosi sie tylko do przycisku na obudowie .
Piszesz tak bo masz taka sama klawiature i to sprawdziles? Jesli nie to niech zainteresowany sprawdzi i odpowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi