Skocz do zawartości
Duszek87

Jak ZMNIEJSZYĆ vcore na mobo gigabyte? POMOCY :[

Rekomendowane odpowiedzi

Model mobo ga-7n400-L, kość biosu na mobo pisze Phoenixa, a w kompie wykrywa Awarda.

Problem polega na tym że nie moge zmniejszyć Vcore, Vagp, i Vdimm. Czemu? Mam opcję tylko do zwiększania napięcia, ( +5, +7.5 +10 %) BIOS wersji F6, nowszych wersji mi nie chce wgrać albo ja nie umiem:( Poprostu pisze "Your chipset is not supported"

Pomożcie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aby zmniejszyc napiecie na plytach gigabyte, trzeba przecinac mostki od napiec a procku - nie ma innego wyjscia.

trzeba bylo sie najpierw zapytac na forum a nawet troche poczytac przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a dajmy na to - podkrecam proca i zwiekszam napięcie. Da sie wtedy odkrecic to napięcie do defaultowego?

No pewnie że się da przecież w biosie możesz dać +5%,+7,5%,10%,normal

Pozatym poszukaj jakiegoś moda na napięcie i wtedy ustawisz sobie takie jak bedziesz chciał [lutownica w dłoń i do roboty :D...]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a dajmy na to - podkrecam proca i zwiekszam napięcie. Da sie wtedy odkrecic to napięcie do defaultowego?

No pewnie że się da przecież w biosie możesz dać +5%,+7,5%,10%,normal

Pozatym poszukaj jakiegoś moda na napięcie i wtedy ustawisz sobie takie jak bedziesz chciał [lutownica w dłoń i do roboty :D...]

hehe czy Ty w wieku 16 lat lutowałeś sobie kompa :D ?

W takim razie czekam na dostarczenie arctic fan pro 2L i robie fsb 200 i zwiekszam napiecie :D Komp sie uruchomi bo nawet na starym glacialtechu poszedł tylko sie zawieszał przy windzie, prawdopodobnie przez za niskie napiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...