Skocz do zawartości
zwo18

Czy moze cos sie stac np z grafikapo podkreceniu FSB do 200?

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc, Mam durona 1,6 na plytce epoxa 8KRA2I podkreconego do 2,0 poprzez 200 fsb razy 10 do tego ram twinmosa jedna kostka 256 pc 3200 druga 128 pc 2700 hm i pytanei 1

- czy moze cos sie przegrzac np dysk grafika albo karta sieciowa po podrkeceniu szyny na 200 hz

- i co lepsze synchronizacja fsb 166 z ramem tez na 166 czy procek chodzi na 200 a ram na 166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz mieć pewność to nie przekraczaj fsb 185.Przy tym taktowanie pci wynosi 37mhz.Grafika grafiką ale moze też pujśc dysk twardy.

edit:

Zobaczyłem ze twoja płyta obsługuje fsb 200 mhz czyli nic sie nie stanie.Najlepsza wydajność jest jak pamiec chodzi równo z prockiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kt600 nie ma blokady PCI/AGP, ale przy FSB 200,202 włącza się dzielnik 1/6 (na GB są chyba problemy), także w Twoim przypadku 33Mhz na PCI jest :wink: Poza tym najlepsze ustawienie to synchro, zresztą sam sobie możesz sprawdzić przy jednym i drugim ustawieniu - powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.NIE nie może się stać - dzielnik masz 1/6 i nic się nie stanie [masz pci 33/66 w miare bezpiecznie jest do 37,5/75 większe pci to ryzyko-ja PCI/AGP 42/84 ,2 dyski... ok 4 lat nic nie padło :)]

2.zdecydowanie lepsza jest praca synchroniczna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha dzieki :) hm za prade dni planuje zakup kosstki 512 twinomosa :) pc 3200 :evil: wiec bedzie razem 777 :) i jak to puszcze na synchro i bedzie chodzic to bede very hapy :) hm a jeszcze co do zasilacza bo czytalem ze codeny slabo sobie radza na podkreceniu i nie wiem bo jak biore na fsb 200 wiecej niz 10 mnoznik to albo nie odpala sie albo restartuje ? to moze byc wina tego ? a i jak sie komp nieche odpalic to co jest z nim ? ma malo mocy ,pradu czy czego ta, :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...