Socham Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Witam. Mam taki problem mam film który leci z szybkością 30 fps 8O Jak niektórzy z was zapewne wiedzą takiego filmu nie da się ogladać :D I mam teraz pytanie czy zana ktoś program którym zmienie na stałe ilość FPS do 25 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 W niektorych programikach mozesz ustaiwac szykosc chyba w Vplayerze nawet to jest, np ze ma zamulac jak nie wiem co i jest moze zapier... jak porsche po autostradzie. Wiec ustaw taka szybkosc zeby bylo 25 fps i po sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 30 FPS ? No na moje oko (a zajmuje się amatorsko produkcją filmową - filmy z gier...) To 30 klatek na sekunde... FrameRates I to nie ma znaczenia, poprostu w ciągu 1 sekundy leci 30 klatek... Tobie pewnie chodzi o to, że film ma 30 klatek na sekunde, ale leci szybciej niż normalnie, ma inne tempo. Wydaje mi się, że ilość FPS nie ma znaczenia, a znaczenie ma właśnie tempo w odtwarzaczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 normalnie film leci z szybkoscia 24 - 25 fps tak masz w tv a jak on ma ustawione 30 to film leci szybciej i nieda sie ogladac mam racje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 no wlasnie nie masz bo tak jak bylo powiedziane wyzej fps oznacz frames per seconds (czyt klatek na sekunde). czy jak masz 100fps w gierce to gra chodzi ci 4 razy szybciej niz normalnie? nie. tak jak bylo wspomniane chodzi o tempo. w vplayerze masz taki suwak, ktorym mozesz ustawic tempo z zakresu chyba 0.5 do 1.5 nominalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Kurde to nie zalerzy od odtwarzacza poprostu mam film który pokazuje 30 klatek na sekunde zamiast przyzwyczajnoych moich 25 i ja chce wiedzieć nie jakim programem otworzyć by było dobże tylko sie pytam jak zrobić by na stałe już było tak jak trzeba ........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 sluchaj ale nie wiesz czy to wina filmu czy twojego kompa. poprobuj u innych i jak na 3 innych kompach bedzie tak samo to znaczy ze film. wiec wtedy jakis virtualdub i pewnie da sie to spowolnic. a jasli to wina twojego kompa to... no coz... reinstalka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 mozesz przerobic go np videomatchem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 film sklada sie z klatek - obrazow, jak puscisz 30 klatek na sekunde wyswietli ci 30 obrazow na sekunde zamiast 25, wiec leci za szybko. W Vplayerze jest chyba opcja zmiany fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Tak ten film u wszystkich tak szybko chodzi..... poradziłem sobie już dzięki za pomoc :D:D:D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...